PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kitap / Savaşçı - Doğan Cüceloğlu


Kalpsiz_
01-11-2008, 19:52
Savaşçı

http://img152.imageshack.us/img152/296/cnnbvxr6aw.th.jpg (http://img152.imageshack.us/my.php?image=cnnbvxr6aw.jpg)

Yazarı : Doğan CÜCELOĞLU
Yayınevi : Remzi Kitabevi
Basım Yeri / Tarihi : İstanbul / 1999 - Kasım
Sayfa Sayısı : 400


KİTAP HAKKINDA
“Savaşçı”...neden kitabın ismi 'Savaşçı' seçilmiş. E.E.Cumming şu sözleri bunun nedenini mükemmel özetlemiş.

'Seni diğerlerinden farksız yapamaya çalışan bir dünyada, kendin olarak kalabilmek, dünyanın en büyük savaşını vermektir. Bu savaş bir başladı mı bir daha hiç bitmez.'

Öğretmenlik mesleğine büyük ideallerle başlayan Arif Öğretmen, kendisini bu mesleği seçtiği için artık “aptal” gibi hissetmektedir. Bu durum O'nu güngeçtikçe daha da huzursuz etmektedir.

Doğan Cüceloğlu’nun bir seminerine katılan Arif Bey, Doğan Bey’in kendisine yardımcı olabileceğini düşünerek seminer sonrası Doğan Bey’e durumu anlatmaya karar verir. Doğan Bey, Arif Bey’in yardım talebini kabul eder. Artık Arif Bey ve Doğan Bey sık sık görüşüp Arif Bey için her şeyin neden bu kadar değiştiğini sorgulamaya başlarlar. Arif öğretmenin içinde bulunduğu durumun sebebleri belirlendikten sonra sorunu çözmek için neleri yapılmasu gerektiği belirlenir.

Arif Bey çevresindeki diğer öğretmenler ve öğretmenlik mesleğinin önemini anlamayan kişilerin etkisinde kalmıştı. Hepsi hayatın gerçekleri ile yüz yüze gelince ideallerin söneceğini söylemişlerdi. Farkında olmadan kendilerini sınırlamışlardı ve Arif Bey’ide kendi kalıplarına sokmuşlardı. Arif Bey’in hatası ise onların doğrularının kendi gerçekleri olarak kabul etmesiydi.

Anlam arayışı içinde olana Arif Bey ilk olarak “ben kimim sorusunun cevabını bulmaya çalışır. Arif Öğretmen, Doğan Bey’in yardımıyla kendini sorumluklarını ve bunların sınırlarını tanımlar. Arif Bey kendi tanımlamıştı ancak kendisini tanımlaması yetmiyordu kendi gibi yaşamak, kendini olduğu gibi gerçekleştirmek için ne yapması gerektiğini de öğrenmeliydi. Bunları öğrenmeliydi ki birilerinin doğruları, onların sınırları; kendi gerçekleri olmamalı onu yolundan alı koymamalıydı.

Arif Bey kendisini tanımlamış ve hayatını anlamlandırmıştı, öğrencilerinin karşısına eskisinden daha güçlü ve sağlam ideallerle çıkmaya hazırdı.

Arif Öğretmen Adapazarı’na döner ve hepimizi derinden etkileyen 1999 Gölcük Depremi... Arif Beye ne olduğunu merak mı ediyorsunu? Bu kitabı her yerde bulabilirsiniz.

Okunmalı mı?

Konu felsefi boyutta ele alınmış. Diyaloglardan oluşan bir kitap olması diğer kişisel gelişim kitaplarından ayırıyor Savaşçı’yı.

Felsefeden hoşlanıyorsanız ve kişisel gelişim ile ilgileniyorsanız bu kitabı büyük zevkle okuyacağınızdan emin olabilirsiniz.

nehir
01-11-2008, 20:32
çok saol güzel paylaşım..