PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Popüler siteler virüse davet ediyor


DİGİMAX
11-11-2009, 20:05
Trend Micro Kıdemli Güvenlik Danışmanı Rik Ferguson, tehdit içeren yazılımlara (malware) yol açan yeni bir virüs türüne dikkati çekiyor. Ferguson, suçluların, internet memlerinin popülaritesinden ya da Google aramalarında üst sıralarda çıkmak üzere tasarlanmış sayfalar oluşturmaya yönelik popüler arama terimlerinden yaygın bir biçimde yararlandıklarını söylüyor. Amaçları, tehdit içeren yazılımları yaygınlaştırmak. Haber değeri taşıyan her olayda bunun gerçekleştiğini görüyoruz: Patrick Swayze ve Michael Jackson’ın ölümü, kasırgalar, tsunami’ler, depremler. Liste uzayıp gidiyor.

Suçluların internet memlerinden faydalanma hızına örnek olarak, tehdit içerikli yazılımları yaymak için bir kaba şaka ya da söylentinin gücünü kullanmalarını gösterebiliriz. Yakın zamanda, Kanye West’in “tuhaf bir otomobil kazasında” öldüğü söylentisi yayıldı. Bu söylenti, çok geçmeden Twitter’daki en popüler konulardan biri haline geldi. Aynı zamanda, endişeye kapılan hayranların olayın gerçek olup olmadığını anlamak için arama yapmasıyla Google’da en çok aranan kelimeler olarak karşımıza çıktı.

Çok geçmeden arama sonuçlarının birinci sayfasında tehdit içeren yazılımların geri döndürüldüğünü görmek şaşırtıcı değil. Bu yazılımlar, dikkatsizlerin başını belaya sokabilirdi. Bu durumda belanın adı Fake AV yazılımı olacaktı. Birşey olmaması, bu durumun kriminal amaçlar için istismar edilmeyeceği anlamına gelmiyor. Nereye tıkladığınıza dikkat edin!