PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : MHP'de Bahçeli yeniden başkan


NOYAN
11-08-2009, 19:00
MHP Genel Başkanı 9. Olağan Büyük Kurultayı'dan zaferler ayrıldı..

http://www.haber3.com/images/news/mhpde-bahceli-yeniden-baskan-272807.jpg

-HABER3.COM- MHP’nin 9. Olağan Büyük Kongresi’nde, Devlet Bahçeli 1171 delegenin oyunu alarak yeniden MHP Genel Başkanı seçildi.

MHP’nin 9’ncu Olağan Büyük Kurultayı’nda bin 171 delegenin oyuyla yeniden genel başkanlığa seçilen Devlet Bahçeli, delegelere teşekkür etti. Bahçeli, "Partimize yönelik sızma teşebbüsleri, milliyetçi ve ülkücülerin kararlı duruşları karşısında hüsranla sonuçlanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin sahibi Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarıdır. Partimizin karar ve yönetim kadrolarına seçme veya seçilme iradesi ve hakkı yalnızca sizindir. Bu hakkın gaspına yönelik küresel senaryoları ve yerli aktörlerini çelikten iradenizi göstererek reddettiniz" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN (http://www.haber3.com/mhpde-tek-aday-bahceli-foto-galerisi-10745.htm)

Bahçeli, yeniden genel başkan seçilmesinin ardından yaptığı konuşmada Kurultay’ın arzu ettikleri şekilde ve MHP’nin ‘vakar’ına uygun şekilde gerçekleştiğini, dostluğun, kardeşliğin, kucaklaşmanın en güzel örneklerinin Kurultay salonunda verildiğini söyledi. Bahçeli, delegelere ve partililere "9. Büyük Kurultayımız, Türkiye’nin milli varlığının ağır tehdit altında olduğu, etnik bölücülüğün çok ciddi bir beka sorunu haline geldiği nazik ve kritik bir dönemde yapılmıştır. Bu bakımdan Büyük Kurultayımızın isminin ve ana temasının ‘Sonsuza Kadar Var Ol Türkiye’ olarak belirlenmesi bir tesadüf değildir ve bu klişe bir slogan ve simge de değildir. Bugünkü ortam ve şartlarda Milliyetçi Hareketin önündeki en önemli tarihi görev, bin yıllık kardeşliğimizin hain saldırılara karşı korunması ve yaşatılmasıdır. Bu kongre ile yüksek iradenin temsilcisi olan sizler, demokratik tercihlerinizi yaptınız. Partimizi iktidara taşıyacak olan yeni bir süreci de başlatmış oldunuz"diye seslendi.

"PARTİMİZE SIZMA TEŞEBBÜSLERİ HÜSRANLA SONUÇLANDI"

Delegelerin ve partililerin büyük bir demokratik olgunluk içinde ve milliyetçi hareketin ahlakına uygun bir şekilde davrandığını ifade eden Bahçeli, MHP üzerinde uzun süredir önünü kesmeye yönelik gizli ve açık çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Bahçeli,"Partimizin muhtemel bir başarısızlığını umarak nemalanmak isteyen odaklar, sistematik bir kampanya ile aziz milletimizin aklını karıştırmayı hedeflemişlerdi. Toplantılar, yemekler, törenler, mektuplar, makaleler, haberler, ekranlar ile Milliyetçi Hareket Partisi içine nifak sokmaya çalışmışlardı. Bugün aldığınız kararlar ve gösterdiğiniz duruşla, davamıza yönelik karalama ve karartma kampanyalarına karşı hak ettiği cevabı vermiş oldunuz. Partimize yönelik sızma teşebbüsleri, milliyetçi ve ülkücülerin kararlı duruşları karşısında hüsranla sonuçlanmıştır. Milliyetçi Hareket Partisinin sahibi Milliyetçi Hareket Partisi mensuplarıdır. Partimizin karar ve yönetim kadrolarına seçme veya seçilme iradesi ve hakkı yalnızca sizindir. Bu hakkın gaspına yönelik küresel senaryoları ve yerli aktörlerini çelikten iradenizi göstererek reddettiniz. Meşruiyet dışındaki bir girişimin Milliyetçi Hareket Partisinde sonuç almasının asla mümkün olamayacağını ilan ettiniz. Bu kararınızla, MHP’siz Türkiye heveslerini boşa çıkardınız"diye konuştu.

Teşekkür konuşmasında parti programı ve tüzüğünde yapılan değişikliklere de değinen Bahçeli, yapılan değişikliklerin önümüzdeki on yıllar içinde karşılarına çıkacak bütün gelişmelere cevap vereceğini belirtti. Bahçeli, "Bu kapsamda, yakın gelecekte, devlet ve millet hayatı açısından çok ağır sorunları yaşayacağımız ortadadır.Bu sorunların çözümü için milliyetçilik ideolojisinin vizyonu ile bakılan kapsamlı, tahlilci, bilime dayalı ve köklü çözüm yollarına ihtiyacımız vardır. Bu nedenle önümüzdeki dönem için siyaseten yapılması gerekenleri projelendiren arkadaşlarımızın yardımlarına açığız. Tekliflerini ve desteklerini mutlaka bekliyoruz"dedi.

MİLLİYETÇİLERE ÇAĞRI

Bahçeli konuşmasında, Bu kutlu davayı yeni tanıyan, fikirlerimizde sıcaklık duyan, kendi geleceğine sahip çıkmak isteyen bütün vatandaşlarımı üç hilalde buluşmaya davet ediyorum. Sizleri ‘lider ülke Türkiye’ doğrultusunda verilecek onurlu mücadelede yol ve kader arkadaşlığına çağırıyorum. Bizlere arkadaşlık yapacak vatanseverleri Milliyetçi Hareketin bayrağı altında toplanmaya bekliyorum. Geliniz, aramıza katılınız ve kardeşlerinizle kucaklaşınız"sözleriyle de çağrıda bulundu. MHP’nin önümüzdeki günlerde yurt çapında ‘Bin yıllık kardeşliği yaşa ve yaşat’ mitingleri düzenleyeceğini hatırlatan Bahçeli, partililere her eve ulaşmaları, onların sevgi ve gönüllerini kazanmaları talimatı verdi.

TEK ADAY BAHÇELİ'YDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 9. Olağan Büyük Kurultayı'nda MYK üyeleri, il başkanları ve delegelerin önerisiyle yeniden genel başkanlığa aday gösterildi.
FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN (http://www.haber3.com/mhpde-tek-aday-bahceli-foto-galerisi-10745.htm)

Bahçeli, kurultayın yapıldığı Atatürk Spor Salonu'nda oyunu kullandı.

Türkiye Tohumcular Birliği Genel Başkanı Hakkı Şafak Ses ile iş adamı Ahmet Reyiz Yılmaz da daha önce kongrede aday olacaklarını duyurmuştu. Ancak her ikisi de salona gelmedi. Bahçeli, genel başkanlık seçimine tek aday olarak girdi.

MHP'nin 9. Olağan Büyük Kurultayı'nda, 1225 delege, Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeliklerini belirlemek üzere sandık başına geçti.

Kongrede, oy verme işlemi öncesinde de parti tüzüğü ve parti programı değişiklikleri için iki ayrı komisyon kuruldu. Komisyon raporları okunarak oylandı ve kabul edildi.

MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, faaliyet raporunu, Genel Muhasip Ümit Şafak da Mali Raporu okudu. Bu raporlar da okunarak delegeler tarafından kabul edildi.


KURULTAY GERGİN BAŞLADI

MHP 9. Olağan Büyük Kurultay'nın yapıldığı Atatürk Spor Salonu'na sabah saatlerinden itibaren partililer ve delegeler gelmeye başladı.

Salonun girişine, ''Sonsuza Kadar 'Var Ol' Türkiye'' pankartı asılırken, erken saatlerden itibaren parti otobüsünden müzik yayını yapıldı.

SALONA DEV AFİŞ

Kırmızı ve beyaz renklerin hakim olduğu Atatürk Spor Salonu'nda, üzerinde Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli'nin resminin yer aldığı ve ''Bir Hilal Uğruna 40 yıl'' yazılı dev afiş asıldı.

Kongre salonunun ortası delegeler için ayrılırken, tribünlerde basın mensupları ve partililer yer aldı.

Parti yönetimi, kurultay salonunda pankart açılmasına izin vermezken, salonu dolduranlar yalnızca Türk Bayrağı ve parti bayrakları taşıdılar.

Divan Başkanlığının yer alacağı kürsüde beyaz zemin üzerinde Atatürk'ün resmi, resmin her iki yanında da Türk bayrakları yer aldı. Ayrıca, platformun iki yanında sinevizyon ekranı kuruldu.

Salonun dışında ise kongreye giremeyenler için dev ekran kurulurken, Mehter Takımı gösteriler sundu.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

Kurultayda 1500 civarında polis görev yaparken, salona gelenler kimlik ve üst kontrolü yapılarak içeri alındı.

MHP'nin 9. Olağan Büyük Kurultayı'nda, 1225 delege, Genel Başkan, Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyeliklerini belirlemek üzere sandık başına gidecek.

Genel Başkan Devlet Bahçeli tekrar aday. Türkiye Tohumcular Birliği Genel Başkanı Hakkı Şafak Ses ile iş adamı Ahmet Reyiz Yılmaz da daha önce kongrede aday olacaklarını duyurmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 9. Olağan Büyük Kongresi'nin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'na geldi.

Bahçeli, salona saat 10.15'te, partililer ve delegelerin alkışları arasında girdi.

Devlet Bahçeli'nin salona girişi sırasında, kurultay için hazırlanan ''Sonsuza Kadar Var Ol Türkiye'' adlı marş çalındı. Partililer sık sık ''Devletin başına Devlet gelecek'' şeklinde slogan attı.

SALONDA AZERBAYCAN BAYRAĞI AÇILDI

Salonda, Türk bayrakları, parti bayraklarının yanı sıra Azerbaycan bayrağı da açıldı.

Kurultayın açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Ali Işıklar, konuşmasında sık sık AK Parti iktidarını ve ''Demokratik Açılım'' sürecini eleştirdi. MHP'nin tek başına iktidar olacağını savunan Işıklar, ''Türk milliyetçileri, bu ülkenin yok edilmesine asla müsaade etmeyecektir. Ne mutlu Türküm diyene'' dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN (http://www.haber3.com/mhpde-tek-aday-bahceli-foto-galerisi-10745.htm)

Işıklar'ın divan başkanlığı teklifini oylamaya sunduğu sırada, bazı delegelerin salona girişi sırasında kısa süreli arbede yaşandı. Salondakiler, bu sırada yaşananları yuhalayarak, ''Devletin başına Devlet gelecek'' sloganı attı.

Genel Başkan Bahçeli, partililer, konuklar ve delegelerin yerini almasının ardından Başkanlık Divanı oluşturuldu.

Divan başkanlığına Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal seçildi.

Divanın oluşturulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Hakkı Şafak Ses'in adaylıktan çekildiği bildirildi.

"KONGREYE GÖLGE DÜŞTÜ"

MHP Genel Başkanlığı'na aday olan Ahmet Reyiz Yılmaz, "Bir tek arkadaşımın saçına teline zarar gelsin istemiyorum" diyerek adaylığını durdurduğunu açıkladı.

Yılmaz, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tabanın değişim iradesinden rahatsız olduğunu belirterek, "Önce AKP Hükümeti'ni ve güvenlik birimlerini suçlayarak kongreye gölge düşürmüştür." diye konuştu.
Yılmaz, yeterli imzalarının olmasına rağmen Ankara dışından gelen taraftarlarının Ankara'ya sokulmadığını ve parti kurucusunun dilekçesini sunmak için arkadaşlarının darp edildiğini öne sürdü.

PKK'nın sevindiği bir dönemde arkadaşlarının birbirleriyle kavga etmesini istemediklerini ifade eden Yılmaz, kendilerinin bu oyuna gelmeyeceklerini vurgulayarak, "Bir arkadaşımın saçının teline zarar gelmesini istemem. 140 imzamız bulunmasına rağmen şu an itibariyle adaylık sürecimi durdurmuş durumdayım.
Salondaki delegenin Devlet Bahçeli ile baş başa kalıp Türk milliyetçiliğinin kaderini ne yönde tayin edeceklerini göreceğiz. Muhafazakar milliyetçiliği üzerindeki işgal bu şekilde sürerse, Ülkücü misyon kendisine yeni bir yol çizebilir. MHP, artık karanlık güç odaklarının eline geçmiştir. Müslüman, muhafazakar milliyetçiler kendilerine yeni bir yol haritası çizmeyi düşünebilirler." görüşünü savundu.

ŞİŞELER HAVADA UÇUŞTU

Ankara Atatürk Spor Salonu’ndaki Kurultaya MHP İstanbul İl Örgütü kalabalık bir gurpla gelince, Devlet Bahçeli’ye muhalif gruptan sanan partililer gelenleri, şişe yağmuruna tuttu.

MHP'lilerin kendi kendi saldırması salonda olayların çıkmasına neden olurken, bu yanlışlığa Divan Kurulu noktayı koydu. Saldırıya uğrayan kalabalık için “Hoş geldiniz İstanbul İl Örgütü” anonsu yaptırılınca MHP’lilerin saldırıları durdu. Sonrasında ise İstanbul İl Örgütü uzun süre alkışlandı..

BAHÇELİ: 'GİTTİĞİNİZ YOL YOL DEĞİLDİR !'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "demokratik açılım" sürecine ilişkin olarak "Gelişmelerden hala ders çıkaramayan varsa buradan onlara sesleniyorum, gittiğiniz yol yol değildir, PKK'ya teslimiyettir. Millet bunu görmüştür. Peşine düştüğünüz tuzak hayrımıza değildir. Eğer bir ihanet yoksa, bunu görme ve anlama sırası Başbakan'a gelmiştir. Bunun sonu yıkımdır, çöküştür" dedi.

Bahçeli, partisinin Atatürk Spor Salonu'nda yapılan 9. Olağan Büyük Kurultayı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin uygulamalarını ve "demokratik açılım" sürecini eleştirdi.
MHP'nin dayandığı ilkelerin "Tek vatan, tek bayrak, tek millet, tek devlet ve tek dil ülküsü" olduğunu belirten Devlet Bahçeli, "Bunlar da bizim kırmızı çizgilerimizdir. Varsa cüret etmek isteyen, bu değerleri çiğnemeye yeltenen, 'ben bunları kabul etmiyorum' diyen, buradan açıklıyorum ki; ayaklarını denk alsınlar,bir kere daha düşünsünler. Burada biz varız ve buna izin vermeyiz. Dün vermedik, bugün de vermeyiz, yarın da vermeyeceğiz. Ve tereddüt edenler varsa, buradan tam 1274 yıl önce Orhun'dan yola çıkan buyrukları ve inancı tekrarlamak istiyorum, 'Üste gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, senin ilini töreni kim bozabilir" diye konuştu.

Hükümetin ekonomi politikalarını da eleştiren Bahçeli, milli birlik ve kardeşlik tartışılırken yaşanan ağır ekonomik sorunların da hayatı dayanılmaz hale getirdiğini, ekonomik kriz ve gelişmelerin başlı başına bir milli güvenlik sorunu haline geldiğini öne sürdü.

Devlet Bahçeli, "AKP'nin sahte rakamlar ile kurgulanmış 'büyüyen ülke' ve 'mutlu insanlar' yalanlarına inanacak kimse kalmamıştır. AKP'nin ekonomi politikaları ile tıpkı son Osmanlı hükümetlerinin girdiği korku tüneline girilmiştir" dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN (http://www.haber3.com/mhpde-tek-aday-bahceli-foto-galerisi-10745.htm)

-"PARTİMİZ VE PARTİLİLERİMİZ ÜZERİNDE DE OYNANMAK İSTENMİŞTİR"

Yollarının kolay ve engelsiz olmadığını anlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

"Milletimizi dünya sahnesinde güçlü bir aktör olarak görmek istemeyenler uyanıktır. Türkiye üzerinde ne oyun oynanmışsa, partimiz ve partililerimiz üzerinde de oynanmak istenmiştir. Sokaklara çekilmek istenmiştir. Milliyetçi Hareket 'hayır' demiştir. Kardeş kavgasına itilmek istenmiştir. 'Asla' demiştir. Karanlık senaryolara bulaştırılmak istenmiştir. Tutmamıştır. Her fesadı aşan, her hileyi boşa çıkaran partimiz bugün ülkemizin bütün sorunlarını çözmek için yola koyulmuştur. Bu yol da tehlikeli ve tuzaklarla doludur. Bu itibarla, bozgunculara, yıkıcılara fırsat vermeyeceksiniz. İstismarcılara itibar etmeyeceksiniz. Tahrik ve tertiplere dikkat edeceksiniz. Birlik olup kucaklaşacaksınız. Tek bir ses, tek bir nefes olacaksınız. Türkiye'mizi ve milletimizi çağların ötesine taşıyabilmemizin başka bir yolu da yoktur. Milletimiz bunu başaracak azim ve inanca sahiptir.

Herkesi, vatan sevgisi ortak paydasında Milliyetçi Hareketin ilerleyişine katılmaya davet ediyorum. Kaybedilecek zaman artık kalmamıştır. Yarından itibaren, milletimizle kucaklaşma başlamalıdır. Yarından itibaren milletimizin gönlünü kazanma çalışmaları başlamalıdır."

İNANLI'NIN TARTAKLANARAK SALONA ALINMADIĞINI ÖNE SÜRDÜ

Bu arada genel başkan adayı olduğunu bildiren Ahmet Reyiz Yılmaz, divan başkan adayının tartaklanarak salona alınmadığını iddia etti.

Yılmaz, Çankaya'daki iş yerinde düzenlediği basın toplantısında, divan başkan adayı Kemal İnanlı'nın 140 imza ile kongrenin yapıldığı Atatürk Spor Salonu'na gittiğini belirtti.

İnanlı'nın salona alınmadığını ifade eden Yılmaz, ayrıca salon girişindeki gençler tarafından tartaklandığını ileri sürdü.

Kongreye katılmak için "salondan" haber beklediklerini anlatan Yılmaz, haber gelmeden giderek gerginliğe neden olmayacaklarını, gelecek haber doğrultusunda salona hareket edeceklerini bildirdi.

haber3 (http://www.haber3.com/mhpde-bahceli-yeniden-baskan-522286h.htm)