PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İrticayla mücadele belge açıklaması


kelebek35
11-06-2009, 12:33
Askeri Savcılık tarafından irtica ile mücadele eylem planı ve ıslak imzalı olduğu iddia edilen belgeyle ilgili soruşturma sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı, belgenin aslının İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'ndan 3 kez istendiğini, birincisinde belgenin fotokopisinin, diğerlerinde ise herhangi bir cevabın gelmediğini bildirdi. Bunun üzerine askeri savcılık, belgeyi 4. kez istedi; cevap bekleniyor

Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşaviri Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu, aynı soruşturma kapsamında Albay Dursun Çiçek'in İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından davet edilmediğini, kendilerine böyle bir tebligatın gelmediğini bildirdi.
"TSK'nın siteleri var"
İddia: Planın ıslak imzalı halini savcılığa gönderen meçhul ihbarcının ikinci mektubunda; Genelkurmay Başkanlığı'nın psikolojik hareket faaliyetleri için 42 internet sitesi kurdurduğunu, bu sitelerin kamuoyuna yansımasının ardından tüm sitelerin kapatıldığını ve yeniden yapılandırıldığını belirtmişti. Mektubun ekinde, "internet siteleri andıcı" adıyla Genelkurmay'ın sürekli takip ettiği öne sürülen 400 internet sitesinin ismi de yer alıyordu.
Cevap: Tuğgeneral Çubuklu, geçen günlerde elektronik postayla gönderilen ihbar mektubu ile ilgili, "Bir muhbir tarafından kaleme alındığı iddia edilen ikinci ihbar mektubunda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından işletilen internet siteleriyle ilgili bir andıç, medyaya gönderilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Başbakanlığın ilgili plan ve direktifleri çerçevesinde irticai ve bölücü tehdit unsurlarını izlemek üzere kurulmuş, işletilmiş internet siteleri bulunmaktadır" dedi.
Takibe alınan siteler için de, "Başbakanlık talimatıyla rutin bir işlem" açıklaması yapıldı.
- Evrensel hukuk kurallarının çiğnenmesi kabul edilemez
- Hakkında suçlama yapılan herkes açığa alınamaz
- Islak imzalı belge askeri savcılığa ulaşmadı
- Bazı internet siteleri irtica ile mücadele kapsamında izleniyor


haber10