PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Halk Bankası 'personel alım' soruları


denizci
11-06-2009, 11:57
Mahmut Demir'in haberi

Yurtiçi ve yurtdışında toplam 12 bin 521 personeli bulunan Türkiye Halkbankası, uzman yardımcısı, servis ve banko görevlisi unvanlarında sınavla 1250 kişi alacağını duyurdu. Bunun üzerine sınava girmek için Türkiye genelinde 300 bin kişi sınav için başvurdu.

Küresel finans krizinin başladığı Eylül 2008'den itibaren yurtdışındaki finans sektöründe çalışan yüzbinlerce kişi işsiz kalırken, krizden alnı ak çıkan Türk bankaları, bir kaçı dışında istihdam yaratmaya devam etti. Son olarak Halkbank personel ihtiyacının giderilmesini teminen uzman yardımcısı, servis görevlisi ve banko görevlisi unvanlarında 1.250 kişiye kadar eleman alınmasına karar verdiğini Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirmişti.

Türkiye'de işsizlik rakamlarının yüzde 13'lere yükseldiği bir dönemde internet sitelerine düşen bu haber, işsizleri ümitlendirdi. Bunun üzerine Türkiye'nin 81 ilindeki banka şubelerinin önü iş bulmak için müracaat etmek isteyen üniversite ve lise mezunlarıyla doldu.

Başvuru süresi 20 Ekim salı günü sona eren sınava girmek için yaklaşık 300 bin kişi Halkbankasına başvuruda bulundu. Şimdi ise sınava başvuranlar merakla sınavın yapılacağı 21 kasım cumartesi gününü beklemeye başladılar.

Birçok kişiye ümit olan sınav için dersaneler sınava yönelik kurslar başlattı ve 5 haftalık bir zaman diliminde adaylara hizmet vermeye başladı. Birçok ilde açılan bu kurslar işsiz bireylerin sınava hazırlanmasında oldukça kolaylık sağlarken, imkanı olmayanlar için ise Ekotrent sınava yönelik soruları bir araya getirdi.

Ekotrent sizler için Halkbankası'nın geçen sene personel alımı sınav sorularını buldu. İşte size geçen sene personel alımı için yapılan sınav soruları!!!!


burda... (http://www.ekotrent.com/foto-galeri.php?cID=55382&s=1)

NOYAN
11-06-2009, 12:43
başka yerde aramaya gerek yok, bizim forumda var bu sorular:


Halkbank Sınavı | Halk Bankası 2008 Giriş Sınavlarının Soruları ve Cevapları (tıklayın) (http://www.sonforum.org/halkbank-sinavi-halk-bankasi-2008-giris-sinavlarinin-sorulari-ve-cevaplari-t61198.html)