PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Diyarbakır kararı verdi: Maça çıkıyoruz


denizci
11-05-2009, 13:42
Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Çetin Sümer, 8 Kasım Pazar günü oynanacak Galatasaray maçına takımının çıkacağını söyledi.

Başkan Sümer kulüp binasında çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında, yönetim kurulunca hazırlanan yazılı açıklamayı okudu.

Geçen hafta deplasmanda oynadıkları Gaziantepspor maçının ardından ''ırkçılık içeren söylemler ve hakemlerin yanlı tutumunu'' protesto etmek için aldığı Galatasaray maçına çıkmama kararını hatırlatan Sümer, şöyle dedi:

''Kentin bütün iç dinamikleri açıklamalarında kentin iradesinin maça çıkma ve mücadeleye devam etme gerekliliği yönündedir. Bize düşen bu konuda kararımız olmasına rağmen, bu iradeye saygı duyma ve uygulamak olacaktır. Türkiye Futbol Federasyonu'nun bu süreçten sonra kanun ve statülerine koymuş olduğu ırkçı, kötü ve çirkin tezahüratlara karşı yaptırımları yerine getirmesini bekliyoruz.''

Sümer, geçmişte olduğu gibi Diyarbakırspor'un rakiplerini en iyi şekilde ağırlayacağını da belirterek, ''Sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül, Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Kulüpler Birliğine bu konuda gösterdikleri duyarlılık ve hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız ve Kulüpler Birliği Başkanımızı Galatasaray maçına davet ediyoruz'' dedi.

AA

NOYAN
11-05-2009, 13:52
Antepliler "kahrolsun pkk" demişler geçen haftaki maçın sonunda... bu söylemin neresinde ırkçılık olduğunu ben anlamadım. başarısızlıklarına bahane arıyolar.

ĄηêŁkå39™
11-05-2009, 16:29
mecbur :)