PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Başbakan Erdoğan aşı olmayacak


NOYAN
11-03-2009, 21:26
Başbakan Erdoğan, "domuz gribi aşısı olmayı düşünmediğini" söyledi.
03 Kasım 2009 / 13:16

http://www.haber3.com/images/news/erdogan-asi-olmayacak-306654.jpg

Yürütülen kampanyayı eleştiren Başbakan Erdoğan, Recep Akdağ'ı şoke eden şu açıklamayı yaptı: Domuz gribiyle alakalı olarak bir çok spekülasyon yapılıyor. Ben bir şeyi ifade etmek istiyorum. Lütfen öpüşmeyin, tokalaştığınızda lütfen ellerinizi yıkayınız. Dezenfekte imkanı varsa hemen dezenfekte ediniz.

Aşı konusuna gelince sağlık bakanımla aynı şekilde düşünmüyorum. Bu konuda vatandaşım kendi isteğine bağlı olarak böyle bir yolu tercih ederse eyvallah. Ama etmiyorsa, muhakkak yaptırmanız gerekir diye bir kampanyanın yürütülmesi doğru değildir. Ama ne diyorum, eğer ebeveyn ben bunu istiyorum diyorsa, bu olmalıdır. Çünkü otoritelerde değişik değişik kanaatler belirliyor. Kimisi olmalıdır, kimisi olmamalıdır diyor. İsteğe bağlı olarak hazırlığımızı yaptık. İsteyene bunlar yapılıyor, yaptırılıyor.

BAKANA KIZDI

Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan: "Ben aşı olmayı düşünmüyorum" dedikten sonra yanındaki Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a sert bir ifadeyle, "Bir de benim ismimi vermişsin." dedi.

DOMUZ GRİBİ VAR, ÖPÜŞMEYİN..

Domuz gribiyle alakalı olarak bir çok spekülasyonlar yapılıyor. Lütfen bu süreç içinde öpüşmeyin. Tokalaştığınıda ellerinizi yıkayın.

BAKANLA AYNI DÜŞÜNMÜYORUM

Aşı konusuna gelince Sağlık Bakanlığı ile aynı düşünmüyorum. Muhakkak yaptırmanız gerekiyor dememiz yanlıştır. Kimseyi aşıya zorlayamayız. Otoriteler de değişik kararlar veriyor. Siyasi irade olarak bunu isteğe bağlı olarak uygulamalıyız.