PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Vatandaşa yapılan zammın adı: TRT kazığı !


Melancholy
10-28-2009, 21:12
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/838320091018070617817.jpg

TRT bandrolünün zamlanmasına ve kapsamının genişletilmesine halkın aşırı tepkisi kısa sürede sonuç verdi. Bandrol vergisi konusunda ilk geri adım atıldı ama yapılan yine de vatandaşı aldatmaya yönelik.

Hakan Göksel'in haberi

TRT bandrolünün zamlanmasına ve kapsamının genişletilmesine halkın aşırı tepkisi kısa sürede sonuç verdi. Bandrol vergisi konusunda ilk geri adım atıldı ama yapılan yine de vatandaşı aldatmaya yönelik.

Kamuoyunda deyim yerinde ise uçan kuştan TRT bandrolü alınmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Bu tepkiler üzerine de TRT ilk geri adımını attı. TRT geri adım attı ama kimseyi tatmin etmedi. Tatmin etmek bir tarafa vatandaşın iyice köpürmesine neden oldu. Nedeni ise şark kurnazlığı…

TRT otomotiv dışındaki sektörlerin hiçbirini önemsemedi. Vatandaşın tepkisine söz konusu sadece otomotivmiş gibi başka ürünlere yapılan zamlar göz boyama girişimine gidildi. TRT zammı çektik demedi, oranı düşürdük demedi, kısaca TRT payından vazgeçmedi. Sadece ‘otomobilde radyonun faturası ayrı kesilirse bu oran daha düşük olur’ dedi.

TRT OTOMOTİVDE GERİ ADIM ATTI

TRT’nin geri adım atmasının nedeni olarak, otomotiv sektörünün çatı örgütleri Otomotiv Sanayi Derneği (OSD) ve Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin (ODD) başvurusu gösterildi. TRT, sadece otomotiv firmalarına yazı göndererek bu konuda radyo maliyeti otomobilden ayrı olarak faturalandırılırsa, eski bandrol ücreti olan yüzde 16'lık payın geçerli olacağı bildirdi. Kısaca radyo bedelini ayrı faturalandıran otomotiv sektörüne eski vergi, ayırmayana yeni tarifeden vergi uygulayacak.

TRT BANDROLÜNDEKİ ARTIŞ OTODA ZAM BAHANESİ OLMASIN!

TRT bandrollerinde otomotiv için geri adım atması sektördü iki çeşit tepki gördü. Bazı otomotiv şirketleri kararı protesto ederken bazıları da olmasında herhangi bir sakınca görmedi ve hemen ardından zam haberini de duyurmayı ihmal etmediler. Araç bedeli üzerinden binde 8 olarak uygulanacağı açıklanan bandrol ücreti ucuz ve pahalaı otomobiller arasında 100 avro ile 800 avro arasında değişiklik gösterdiği otomotiv şirketlerince belirtilmişti.

ÖTV indirimi biten sektörde satışların düşmemesi ve talebin azalmaması için yeni arayışlar gündeme gelmiş otomotivciler yeni modelleri ile bu sıkıntıyı aşmaya çalışırken, TRT’nin bandrol zammı da otomobile zam için bahane oldu.

SKANDAL İDDİA: MALİYE’DEN GÖRÜŞ BİLE ALINMAMIŞ

Maliye kaynaklarından edinilen bilgi TRT Bandrolü ile ilgili skandal iddiayı ortaya çıkardı. ‘Bu kadar da olmaz dedirten ’ bandrolle ilgili düzenlemeyi Maliye’nin değil, TRT’nin yaptığı ortaya çıktı. Yani vergi ile ilgili düzenlemede söz sahibi olan Maliye ne bu konuda bir girişimi olduğunu ne de düzenleme yaptığını duyurdu. Yani vergide tüm inisiyatifi TRT üzerine olmuş. 2010 bütçede yer almayan vergiler TRT tarafından uygulanmaya koyuldu. Bakanlar Kurulu yetki verdi TRT fırsatı fırsat bildi.


Hangi ürünlerden yüzde 8 alınacak?

TRT gelirlerini artıran bandrol vergi her an kullandığınız cihazda karşınıza çıkıyor… Cep telefonu, Işıldak, Saat, Kulaklık, Fotoğraf makinesi, Adımsayar, Kalem, Banyo sistemleri, Navigasyon cihazı, Koşu bandı, Buzdolabı, İnternet radyo cihazı, DVD-VCD player, Yüzde 16 alınacak ürünler, Set up box cihazı, FM ya da TV tunner kartı, MP3/MP4 çalar, Uydu alıcısı, Ev sinema sistemleri sadece bu kadar mı, evinizde duşta dinlediğiniz radyoya kadar TRT’ye bandrol parası ödemeniz gerekir.

OTOMOTİV DIŞINDAKİ SEKTÖRLER YETİM Mİ?

TRT bandrolde yalnız otomotivi görmesi, ‘diğer sektörler yetim mi?’ sorusunu sordurdu. Kızgınlıkları büsbütün artan imalatçı ve ithalatçılar, otomotiv lobisinin ağır bastığını ama diğer sektörlerin sahipsiz bırakıldığını belirttiler. Otomotiv sektörünü yalnız bir ürün (teyp) ilgilendirirken, bu sektörde göz boyayıp, milyonlarca insanı ilgilendiren elektronik konusunda ses çıkarmamasında kasıt arayan üreticiler, ‘TRT’yi biz mi finans edeceğiz?’ diyor.

Haber 7 okuyucuları ne dedi?

Haber 7’nin dün manşetine taşıdığı TRT bandrol haberi okuyucunun takdirini de topladı. TRT’nin vurdumduymaz uygulaması da eleştirilerin hedefi oldu. Habere farklı kullanıcılardan büyük tepkiler geldi. Teşekkürler vardı. Hatta içlerinde TRT’nin uygulamasını destekleyenler de çıktı ama azınlıktaydı.

Bir okuyucumuz “Aslında örnekleri az vermişsiniz, uyurken, gezerken,yemek yerken,düşünürken,kitap okurken,kız kaçırırken,saçınızı kuruturken,hayal kurarken” vergi alacak diyor. Diğer bir okuyucumuzun iddiası ise daha ciddi, TRT’nin lig maçları ihalesi için para peşinde olduğunu söylüyor. Bir diğer okuyucu artık TRT’nin sadece belli kesimlere yayın yapar olduğu eleştirisini sunuyor. Yorumlarda yalnızca TRT değili hükümette ağır eleştirilerin hedefi oldu. Personel sayısı da okuyucunun eleştirisinden payını aldı. Okuyuculardan bazıları milleti iyice yolunacak kaz durumuna getirdiklerini söylüyor.

Haber 7

NOYAN
10-28-2009, 22:17
Kemal Sunal geldi aklıma :) zama zam, zam zam :D

farklı diller için kanal kurulursa, bunun masrafı vergi olarak herkesten çıkar.