PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gündem Çok Sık Değişiyor


NOYAN
10-27-2009, 15:23
Gündemi takip eden biriyim, bana bir faydası yok ama yine de takip ederim. Dikkatimi çeken bir şey var, gündemdeki konular çok sık değişiyo. 2008 yılında ekonomik kriz nedeniyle işsizlik tavan taptığında, Ergenekon adı verilen oluşum hakkındaki haberler ve tartışmalar da tavan yapmıştı. Halbuki ben -o sırada işsiz kalmış biri olarak- ekonomi ile ilgili haberler ve tartışmalar görmek istiyodum. Belki bu nedenle, suni gündem oluşturulduğunu çabuk farkettim.

Bazen Filistinlilerin yaşadıkları acılar, bazen de Uygurların çektiği eziyetler gündemde yer buldu. Şimdi bunlarla ilgili hiçbir haber ve tartışma yok medyada. O insanların durumlarında bir iyileşme mi oldu? Hayır. Artık oralarda yaşananları gazetelerde ve ekranlarda görmüyoruz çünkü o insanların yaşadıkları kimsenin umurunda değil, bir sonraki gündem değişikliği ihtiyacında yine onların durumlarından haberdar oluruz.

Son haftalarda, açılım konusundaki tartışmalar zirveye ulaştı. Toplumda bu açılıma karşı tepkiler baya bi yükseldi ve yine gündemimiz değişti. Yeni ve yeniden gündemimiz, bir albayın hazırladığı söylenen bir belge. Şimdi yeniden bu belge tartışılmaya başlandı.

Gündem çok sık değişiyor ve ben bu durumdan çok rahatsızım. Medyanın halk gündemini belirlediği değil, halkın medya gündemini belirlediği bir ülkede yaşayabilmemiz dileğiyle.

Melancholy
06-22-2010, 15:40
Türkiye'de gündem sık sık değişir bunu yapanda medyadır oradaki o kalemşörleri ifadeye çekmek lazım aslında kimin adamısınız amacınız ne diye !

Örnek vereyim medya istese iki dakikada Erdoğan'ı aşağıya indirip yerine başka birini hemde kendi istedikleri birini getirebilir ama demek ki işlerine geliyor olan her zaman olduğu gibi halka oluyor onu bunu bilmem halkın en önemli gündem maddesi işsizliktir ve terördür onun haricindeki olaylar bu iki sorunun düzelmesiyle kendi kendine düzelecektir diye düşünüyorum ben !

NOYAN
06-22-2010, 21:35
haklısın. zaten ekonomisi ve güvenlik durumu iyi olan bir ülke, gelişmiş bir ülke demektir.

Melancholy
06-22-2010, 22:34
haklısın. zaten ekonomisi ve güvenlik durumu iyi olan bir ülke, gelişmiş bir ülke demektir.

Mustafa Kemal Atatürk bile söylüyor bu ülkenin iki önemli sorunu var bunlardan biri terör bir diğeri ekonomi diğer eğer bu sorunları çözersek diğer sorunlar otomatikman çözülür Türkiye'de şöyle bir olay var Avrupa dediğimiz batı dediğimiz pislik yuvaları bizim ülkemizde habire sorun yaratıyor biz onlarla uğraşalım derken kendi sorunlarımızı çözmeye fırsat bulamıyoruz bence Avrupa birliği falan hikaye biz özümüze dönüp bir an önce bir saniye dahi kaybetmeden Türk İslam birliğini kurmalıyız ...