PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bordo bereliler sıcak takipte


Kalpsiz_
01-11-2008, 14:32
Şenol ÇAKIR/ŞIRNAK, (DHA)

ŞIRNAK'ta PKK’lı teröristlere yönelik operasyonlar, Cudi ve Küpeli dağlarında yoğunlaştırıldı. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesindeki bordo bereli timler de bölgede PKK’nın izini sürüyor. Dağlardaki operasyonlara helikopterler de havadan destek sağlıyor.

SINIRDAN SON FOTOĞRAFLAR... (http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/GaleriDetay.aspx?cid=8099&p=1&rid=2)
Terör örgütü PKK’ya yönelik Şırnak’ta başlatılan operasyonlar kesintisiz devam ediyor. Kuzey Irak (http://www.hurriyet.com.tr/index/%C4%B1rak/) sınırındaki Cudi ve Küpeli dağlarında yoğunlaşan operasyonlarda ağırlıklı olarak komandolar görev alıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı bünyesinde yer alan, değişik sınıf ve rütbelerdeki subay ve astsubaylardan oluşan bordo bereli timler de bölgedeki operasyonlara katılıyor. Bu timler, sarp ve engebeli dağlarda PKK’lı teröristlerin izini bulmaya çalışıyor.
Her an sıcak bir çatışmanın yaşanabileceği belirtilen bölgede Şırnak 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı’ndan sabahın erken saatlerinde havalanan helikopterler de sürekli keşif uçuşu yapıyor. Tam bir kuşatma altındaki Cudi ve Küpeli dağlarının stratejik noktalarındaki operasyon alanına sivillerin girmesi ise yasaklandı.
Bu arada operasyon bölgesine giden yollarda mayınlı tuzaklara karşı aramalar da devam ediyor. Eller tetikte yol güzergahında devriye gezen Mehmetçik, en küçük bir çöp poşetini bile titizlikle kontrol ediyor.