PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Ermeni amigo istemiyoruz"


NOYAN
10-15-2009, 15:14
Teksas tribünlerinin lideri Selim Kurtulan, “Sahaya inmeyen Ermeni olsun” tezahüratlarını susturmaya çalışınca “Ermeni amigo istemiyoruz” protestolarıyla ıslıklandı.

TÜRKİYE ile Ermenistan arasında oynanan tarihi maçta Bursa’nın ve tribünlerin nabzını tuttuk. Dünya Kupası için iddiası kalmayan iki takımın mücadelesi olsa da Ermenistan rakip konumundayken şehirde ve Atatürk Stadı’nda milliyetçilik duyguları tavan yaptı. Dün gece sahadaki mücadeleden çok gözüm tribünleri taradı.
* Teksas tribününde oturmak racona ters. Zaten oturanı da “Ayağa kalkmayan Ermeni olsun” diye protesto ediyorlar. Teksaslılar, sevmedikleri bir takım Bursa’ya geldiğinde savaşa gidiyormuş gibi onları “Tekbir” getirerek karşılıyorlar. Ermenistan da böyle karşılandı.

Mecburen üçlü

* Teksaslılardan, tribünün lideri Selim Kurtulan da nasibini aldı. “Sahaya inmeyen Ermeni olsun” tezahüratlarını susturmaya çalıştı ama başaramadı. Susturmaya çalıştığı için de Teksas tribünleri liderlerini, “Ermeni amigo istemiyoruz” diye protesto etti.
* Bir ara tribünler amigolarına arkalarını döndü. Bu da bir başka protesto şekliydi. Bunun üzerine Selim mecburen sahaya inerek, tribünlere üçlü çektirdi.
* Karşılaşmanın başlamasına dakikalar kala tribünlerde beyaz güvercinler uçuruldu. Teksas tribününlerindekilerin yorumu gülen yüzler eşliğinde, “Yahu bütün maç zaten küfredildi. Bu ne perhiz, bu ne lahanı turşusu” oldu.

Kimlikler havada

* “Yiğidi öldür, hakkını yeme” demişler. Bursa’da yabancı basının dibini düşüren bir tezahürat vardı. Seyirci, bir dakika bile susmadı. Birkaç kötü tezahürat dışında hiçbir sorun çıkmadı. Taraftar tek kelimeyle muhteşemdi. Atkı ve bayrak şov görülmeğe değerdi.
* Bir ara cüzdandaki kimlikler ortaya çıktı. Seyirci elindeki nüfus cüzdanlarını sallayarak “Türkiye” diye Atatürk Stadı tribünlerini inletti.
* Karşılaşma öncesi hep bir ağızdan “Sarı gelin” türküsünün söylenme kararı alınmasına rağmen bundan vazgeçildi. Bursalılar gerekçe olarak Diyarbakırspor maçı sonrasında acımasızca eleştirildikleri için böyle bir protesto şeklini seçtiklerini öne sürdü.
* Bilet bulamadıkları için stata giremeyen futbolsever de unutulmadı. “Ermeni içeride, Bursa dışarıda” diye Federasyon aleyhine tezahürat yapıldı.

Ermenistan milli marşı ıslıklandı

Amigo Selim, “Yapmayın, ıslıklamayın” ısrarlarına rağmen yine başarıya ulaşamadı. İstiklal Marşımız ise hep bir ağızdan büyük coşku içinde okundu. Sonrasında, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” tezahüratları ortalığı inletti.

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/12694022.asp?gid=211&sz=45417