PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ..::Bu Hafta Sinemalarda::..


morciii
10-05-2009, 20:53
Sinemalarda 2 Ekim Haftası!
http://www.ailem.com/images/news/movies/a/b/a-Son.jpg Son Veda / Okuribito
Çello çaldığı orkestra dağıldığında, Daigo müzik kariyerine veda eder ve karısı Mika ile kuzeydoğudaki Yamagata Bölgesi’ndeki memleketine döner. İyi iş koşulları sunan bir 'yardımcı aranıyor’ ilanı görür. Turizm acentesi olduğunu varsayarak görüşmeye gittiği ofisin arka duvarına yeni tabutlar dizilmiştir. Şirketin sahibi olan Sasaki, Daigo’nun özgeçmişine şöyle bir bakarak işe alır. Bu noktada Daigo şirketin tam olarak ne iş yaptığını sorar ve iş tanımında cesetlerin yakılmadan önce törensel olarak 'tabutlanmasının’ yer aldığını öğrenir. Tereddüt eder ancak Sasaki işi alması için onu zorlayınca kabul eder ve Mika’ya işe 'törenlerin’ dahil olduğunu söyler. Bu şekilde Yamagata’da Hirano civarında Sasaki’yle yolculuk etmeye başlar.

Yönetmen: Yojiro Takita
Oyuncular: Masahiro Motoki, Ryoko Hirosue, Tsutomu Yamazaki


http://www.ailem.com/images/news/movies/a/b/a-Karanliktakiler.jpg Karanlıktakiler
Annesinin zihinsel kararmalarıyla geçen bir hayat Egemen için, evlerinin içine gizlenmiş, belki de sadece onlar için hazırlanmış ufak bir cehennem gibidir.
Gülseren içinse hayattaki tek varoluş nedenidir Egemen. Gerisi kâbus, sakinleştiriciler, bitmeyen bir huzursuzluk ve tedirgin bir ruhtur. Gençliğinde yaşadığı travmaların etkisiyle kendini ev yaşamına hapsetmiş ve hayatla bağlarını koparmıştır. Yanında olmasını istediği tek kişi Egemen’dir. Oğlunu ondan ayıracak olan herhangi bir düşünce bile onu ciddi bir çılgınlık nöbetine girmesi için yeterlidir.
Egemen’in tüm hayatını geçirdiği bu cehennemden uzaklaşarak, normal bir hayata yaklaştığı tek yerse, çalıştığı reklam şirketidir. İşi sayesinde dış hayatla bir bağ kurmak az da olsa annesinin karanlık dünyasından uzaklaştırır Egemen’i. Öte yandan patronu Umay’a duyduğu ilgi annesi Gülseren’in krizlerini tetiklemektedir.
Yönetmen: Çağan Irmak
Oyuncular: Şebnem Dilligil, Rıza Akın, Merih Atalay, Durul Bazan, Savaş Akova, Pınar Töre, Gülriz Şirinyan, Hilal Özbay, Güner Özkul, Derya Alabora, Erdem Akakçe, Meral Çetinkaya


http://www.ailem.com/images/news/movies/a/b/a-Kampuste.jpg Kampüste Çıplak Ayaklar
Bugüne kadar Hindistan’a yolculuk yapan ve yapılan spritüel yolculuk sonrasında hayatları değişen insanlar temasına takla attıran, farklı bir açıdan ele alan ve Türkiye’deki gençlerin hayatına odaklanan bir film. Hikâye İstanbul’daki bir Üniversite’de geçmektedir.
Farklı sorunları olan gençlerin bulunduğu sınıfın kapısı bir gün açılır ve içeri adı Şiva olan Hintli bir kız girer. İlk başta herkesin giysileri ve görünüşünden dolayı alay ettiği kız, sonradan herkesin arkadaşı olacak ve farklı kültürden gelmenin verdiği farklı bakış açısı, inançlar, mitolojik hikâyelerin yardımıyla onların hayatını değiştirecektir. Ancak hiç kimsenin bilmediği, bu Hintli kızın bir sırrı olduğudur.
Film günümüzün gençlerinin yüzeysel yaşantılarına, birey olmalarına izin vermeyen toplumsal baskılara ve gençlerin duygusal yönlerinin çöküşüne eleştirel bir bakış getirmesi ile öne çıkmaktadır.
Yönetmen: Cansel Elçin
Oyuncular: Ezgi Asaroğlu , Melza Burcu İnce , Damla Sönmez , Türkü Hazer , Ahmet Olgun Sünear , Emrah Akduman , Güven Kütük , Cansel Elçin , Laçin Ceylan , Nihat İleri


http://www.ailem.com/images/news/movies/a/b/a-Oyuncu.jpg Oyuncu / Gamer
Bu oyun milyonlara en derindeki arzularını ve fantezilerini tüm dünyanın gözü önünde sergileyebilme imkanı sağlayan ve olağanüstü popüler bir hale gelen çok-oyunculu bir online oyundur. Fakat oyun yeni ve korkunç bir boyut kazanmak üzeredir. İnsanlar insanları oynayacaktır...
Bu geniş ölçekli online oyunun merkezindeki 1 numaralı oyuncu ise Slayers'ın yıldız ve kült kahramanı Kable'dır. Fakat Kable kendi başına değildir. Rock yıldızı statüsündeki genç oyuncu Simon Kable'ı kontrol etmekte ve her engele meydan okuyarak onu her hafta zaferden zafere koşturmaktadır.
Ailesinden alınıp hapsedilen ve kendi iradesi dışında savaşmaya zorlanan günümüz gladyatörü, oyundan kaçabilmek için hayatta kalmak zorundadır. Kendi özgür iradesini ve kimliğini geri kazanması ve karısını, ailesini ve insanlığı Castle'ın acımasız teknoloji spiralleri daha da kontrolden çıkmadan önce kurtarması gerekmektedir.
Yönetmen: Mark Neveldine, Brian Taylor
Oyuncular: Gerard Butler, Amber Valletta, Michael C. Hall, Kyra Sedgwick, Logan Lerman, Alison Lohman


http://www.ailem.com/images/news/movies/a/b/a-Matrak.jpg Matrak Adamlar / Funny People
Çok başarılı bir stand-up komedyeni olan George, tedavi edilemez bir hastalığa yakalandığını öğrenir. George'un 1 yıldan az ömrü kalmıştır.
Bir gece, ümit veren bir stand-up komedyeni olan Ira ile aynı gece kulübünde sahne alırlar. Ira'nın performansı George'u etkiler ve George Ira'yı yarı- kişisel asistanı olarak onu işe alır. Bu ikilinin iş ilişkisi zamanla dostluğa dönüşür.
Yönetmen: Judd Apatow
Oyuncular: Seth Rogen, Adam Sandler, Leslie Mann, Ken Jeong, Eric Bana, Jonah Hill


http://www.ailem.com/images/news/movies/a/b/a-aci.jpg Acı
Filmde, iki apayrı insane, iki apayrı oyunculuk anlayışı, iki apayrı dünya bir araya geliyor ve filmde anlatılmaya çalışılan dede torun ilişkisi, kuşak çatışmaları olağanüstü bir gerçeklikle ortaya konularak iki kişilik bir dünya yaratılıyor.
Acı, yürekleri burkacak ama aynı zamanda yüreğinize işleyecek, Nesrin Cavadzade ve Erol Demiröz’ün muhteşem performanslarıyla da seyrine doyum olmayacak bir film.
Yönetmen: Cemal Şan
Oyuncular: Nesrin Cavadzade , Erol Demiröz

tomqoliq
10-09-2009, 19:23
kampüste çplk ayaklra gtmei düşünyrm gzl bi flme bnzio gttktn snra grşlerimi paylşrm ;)