PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bülent Uygun veda turları yapıyor


Melancholy
10-05-2009, 19:40
http://www.internetspor.com/data/news/240x180/1235850047-bulentkorkmaz.jpg

Sivasspor Teknik Direktörlüğü görevinden istifa eden Bülent Uygun, vali ve belediye başkanına veda ziyaretleri yaptı



Sivasspor Teknik Direktörlüğü görevinden istifa eden Bülent Uygun, Sivas Valisi Ali Kolat ile Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'e veda ziyaretinde bulundu.

Uygun'u makamında kabul eden Vali Kolat, genç teknik adama aralarında Valiliğin Flaması'nın, Sivas Gezi Rehberi'nin ve Aşık Veysel'in türküleri CD'sinin yer aldığı çeşitli hediyeler verdi. Uygun, Sivas Gezi Rehberi için ''Ben çıkmaz sokağına kadar hepsini bildiğim için, buna gerek yok'' diyerek espri yaptı.

Uygun'un istifasına üzüldüklerini kaydeden Vali Kolat, şunları söyledi:

''Bülent Uygun hocayı hepimiz çok seviyoruz, her şeyden önce örnek bir şahsiyet, örnek bir insan. Davranışlarıyla, ahlakıyla, yapısıyla bizim son derece sevdiğimiz birisi. Bunun ötesinde Sivasspor'a, Sivas'a çok büyük katkıları olan değerli hocamız. Hakikaten biz istifasına üzülmedik değil, üzüldük gerçekten de, ama şartlar bunu gerektirdi, kendi kararı, kendi tercihi. Yoksa hepimiz, Sivasspor yönetimi dahi biz Bülent hocanın kalmasından yanayız, ama Bülent hoca kendisi karar verdi, biz de saygıyla karşılıyoruz.''

Sivasspor'un bu noktaya gelmesinde, Sivas'ın tanıtılmasında Bülent Uygun'un çok büyük katkısı olduğunu ifade eden Kolat, Uygun'a katkılarından dolayı teşekkür etti.

Uygun ise Vali Kolat'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek, ''Hayatımız boyunca yürüyüşümüz de duruşumuz da hiçbir zaman değişmedi. Yaradandan dolayı yaratılanları severek onlara hizmet etmeye ve bu ülkede güzel şeyler yapmaya çalıştık. Sivas'ta da bu geçen süre zarfında yapılanlar malum ortada. Sayın başkan Mecnun Otyakmaz ve yönetim kuruluyla, futbolcu kardeşlerimle yaptığımız bu başarı, inşallah sayın Valimizin de desteği ve katkılarıyla birlikte, belediye başkanımız ve şehrin önde gelenleriyle birlikte daha da büyük bir ivme kazanıp, daha da güzel yerlere gitmesini temenni ediyorum. Herkese teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

''BİZİM GERÇEK BİR HEMŞEHRİMİZDİR''

Uygun, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ü de makamında ziyaret etti. Bülent Uygun'u sarılarak karşılayan Ürgüp, ''Bülent hocamız bizim gururumuz, her şeyimiz, 6 yıldır Sivasspor'u zirveden zirveye koşturdu. Bizim ayrılıklarımızı, istismar konusu olacak şeyleri ortadan kaldıran başarılara imza attı. Artık Sivas'ın dışında Sivasspor konuşuluyor, bir de 25 Mart'tan bu tarafa rahmetli genel başkanımız, o da hepimizin medarı iftiharı, bu güzel insanlara teşekkür ediyoruz. Hocama başarılar diliyorum'' dedi.

Bülent Uygun'un 6 yıldır Sivasspor'da olduğunu, bunun çok uzun bir zaman olduğunu belirten Ürgüp, istikrarlı bir birlik ve beraberlik örneği sergilendiğini, herkesin elinden gelen gayreti gösterdiğini, ancak başarıdaki asıl payın başkan Mecnun Otyakmaz, Bülent Uygun ve yönetime ait olduğunu söyledi.

Sivasspor'un Sivas'ın her şeyi olduğunu ifade eden Ürgüp, Sivasspor'u sadece bir futbol temsilcisi olarak düşünmemek gerektiğini, kırmızı-beyazlı ekibin ve teknik direktör Bülent Uygun'un Sivas'ın iftiharı olduğunu kaydetti.

Ayrılıkların yeni başlangıçlar için olduğunu anlatan Ürgüp, ''Sivas artık hocamızın bir manada ikinci memleketidir. Bizim gerçek bir hemşehrimizdir. Bu süreçle çok ani karşılaştık, biz aslında kendisine fahri hemşehrilik beraatı vermemiz lazım. İnşallah bunu da önümüzdeki dönemde, kendileri buraya teşrif ettiklerinde veya biz kendisini ziyaret ettiğimizde veririz'' diye konuştu.

BÜLENT UYGUN'UN GÖRÜŞLERİ

Ürgüp'ün göreve seçildiği günden beri gerek Sivas halkına, gerek Sivasspor'a 24 saat var gücüyle hizmet etmeye çalıştığını ifade eden Uygun, şunları söyledi:

''Sporun doğasında bu vardır, ayrılıklar olacaktır, mühim olan yaptığınız hizmetin güzelliğidir. Eğer bir nevi hizmette hakkımız birilerine geçtiyse herkes lütfen hakkını helal etsin. Herkesi seviyoruz, sevmeye de devam edeceğiz. Dolayısıyla biz onları Yaradan'dan dolayı sevdiğimiz bir ortamda, herkesin bize göstereceği bu teveccühle haklarımızın da helal olmasını istiyoruz. Başardık, güzel şeyler başardık, el birliğiyle başardık. Burada başta başkanımız Mecnun Otyakmaz, sayın Belediye Başkanımız Doğan Ürgüp, sayın Valimiz ve buranın önde gelenleriyle birlikte değerli Yiğido'nun o güzel cefakar taraftarlarının büyük desteği oldu, duaları oldu. Yolda gördüğümüz o güzel insanların bize gösterdiği sevgi, inanılmaz derecede mutluluk verdi. Bu kadar uzun sürede, bu kadar güzellikleri başarıp gerçek anlamda hak ettiğimiz yere gelmiş olmak ve beraber yürüdüğümüz bu yolda bu güzel şeyleri beraber başarmış olmak, başarırken de bu kadar güzelliği insanlara tattırabilmek, Anadolu'nun ufku olup yükselen trendindeki bu Sivasspor projesi, başta Mecnun Otyakmaz olmak üzere değerli büyüklerimin katkısıyla olmuştur. O yüzden onlara da tekrar teşekkür ediyorum. Her şey hayırlı uğurlu olsun, her şey Sivasspor için.''

Bu arada, Bülent Uygun ile Valilik ve belediye binasında karşılaşan vatandaşlar, Uygun'dan takımın başında kalmasını istediler. Uygun ise kesin kararını verdiğini, görevinden ayrıldığını söyledi.

BÜLENT UYGUN İNGİLTERE YOLCUSU

Uygun, ziyaretler sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, bundan sonraki süreçte ne yapacağını da anlattı. Önce (A) Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası elemelerinde Belçika ile deplasmanda yapacağı maçı izleyeceğini ifade eden Uygun, milli maçın ardından Sivasspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda elendiği Belçika'nın RSC Anderlecht takımını da ziyaret edeceğini söyledi.

Daha sonra İngiltere'ye gideceğini ve bu ülkede dil ve yeni antrenman metotları ile ilgili eğitim alacağını anlatan Uygun, yurt dışında maçlar izleyeceğini ve yabancı futbolcuları takip edeceğini kaydetti.

Hedefleri arasında Anadolu'dan bir takımı şampiyon yapmak, başında bulunduğu takıma UEFA ve Şampiyonlar Ligi kupalarını kazandırmak olduğunu ifade eden Uygun, Türkiye'de kendi frekansına uygun, bu hedeflere ulaşabileceğine inandığı bir takımda görev yapabileceğini söyledi.

Uygun, eski takımı Sivasspor'un ise yeni hocasını Çarşamba günü açıklayabileceğini, 5-6 isimle yönetimin görüştüğünü sözlerine ekledi.

Bülent Uygun ve teknik ekibinin, Sivasspor ile bugün noterde sözleşmelerini karşılıklı olarak feshedecekleri ve yarın kentten ayrılacakları öğrenildi. Uygun'un istifa kararını 15 gün önceden verdiği ve bunu yönetime ilettiği belirtildi.

internetspor