PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Erdoğan, Ahmet Kaya'dan okudu


NOYAN
10-04-2009, 16:16
Erdoğan, Ahmet Kaya'dan okudu!

04 Ekim 2009 Pazar 08:33

Erdoğan konuşmasında 13 sanatçı, yazar ve şairi andı. Açılımı onların isimleriyle destekledi...

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER
ANKARA-

Başbakan Erdoğan üçüncü kez genel başkanlığa aday olduğu AK Parti’nin 3’üncü Olağan Kongresi’nde iki saat süren uzun bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasını Necip Fazıl’dan Aşık Veysel’e çok sayıda şairin dizeleriyle süsledi. 13 yazar, sanatçı ve şairden bahsetti.

MEHMET AKİF'TEN VEYSEL'E
Sözlerine Pınarhisar Cezaevinin çıkış sürecini anlatırken Necip Fazıl’ın dizeleriyle başlayan Erdoğan, AKP’yi indirmeye yönelik saldırılar olduğunu belirterek bu kez İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy’un şu dizelerini okudu:
“Cehennem olsa gelen, gögsümüzde söndürürüz…
Bu yol hak oludur, dönme bilmez yürürüz…"

Erdoğan AKP’nin yapılan eleştrilere karşın siyasete istikrar getirdğini anlatırken de Yunus Emre’nin şu dizelerine gitti:
“Bu yol uzundur, menzili çoktur, geçidi yoktur, derin sular var…

Başbakan Erdoğan’ın “Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece” dizeleriyle andığı bir başka ozan ise Aşık Veysel oldu.

13 KİŞİNİN ADINI ANDI
Erdoğan konuşmasının Kürt açılımı ile ilgili bölümünde birbirinden farklı çok sayıda sanatçı, yazar ve şairin ismini anarak açılımı bu isimlerle de desteklemeye çalıştı. Erdoğan’ın konuşması içinde ismini verdiği bu isimler şunlar:

Ahmet Yesevi,
Hacı Bektaş-ı Veli,
Pir Sultan, Hacı Bayram Veli,
Yunus Emre,
Mevlana,
Sabahat Akkiraz,
Tatyos Efendi,
Cem Karaca,
Ahmet Kaya,
Mehmet Akif,
Nazım Hikmet,
Ahmedi Hani,
Said-i Nursi

HOŞÇAKAL İKİ GÖZÜM AHMET KAYA

Başbakan Erdoğan, konuşmasında sürpriz bir açılım yaparak Ahmet Kaya'ya da selam yolladı.. İşte o sözler:

''Cem Karaca bu ülkenin hasretini çektiği kadar bu ülke de Cem Karaca'nın hasretini çekti. "Hoşçakalın iki gözüm" diyen Ahmet Kaya'ya vefa göstermeyen Türkiye'nin şarkıları eksik kalır. Nasıl Mehmet Akif'siz bir Türkiye tahayyül edilemezse, Nazım Hikmet'siz bir türkiye eksik kalır.

SAİD-İ NURSİ AÇILIMI
Seversiniz sevmezsiniz ama Ahmadi Hani'siz, Bitlisli Said-i Nursi'siz bir Türkiye'nin maneviyatı noksan kalır. Biz, bu ülkenin tüm renkleriyle, bütün çiçekleriyle, bütün kokularıyla, dağları, taşları, ırmaklarıyla Türkiye'yiz...''

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=209709

_SoN_
10-04-2009, 16:36
Konuşmanın büyük bölümlerini dinledim,aklıma mantığıma uymayan bir yerini göremedim,kardeşliğe ve barışa vurgu yapıldı hep,bu bağlamda ahmety kaya yı da anması bana göre normaldir.

NOYAN
10-04-2009, 16:55
hem Necip Fazıl'dan şiir okuyup hem de Nazım Hikmet'i anmak, bir de Ahmet Kaya'ya selam yollamak, bana göre doğru değil. bu kişiler, görüşleri taban tabana zıt kişilerdir.

Şivan Perver ve Ahmet Kaya gibiler, yanlış adamlar.

_SoN_
10-04-2009, 17:35
ona buna yanlış diye diye 30 yıldır 1 adım yol gidemedik emre,yanlışsa düzelecekler,yanlışsak düzeleceğiz,biz adımımızı atalımda düzeltebildiğimiz kardır.

NOYAN
10-04-2009, 19:20
ortada bir terör örgütü var ve bu örgütün destekçisi olan DTP'ye oy veren milyonlarca Kürt var. buna rağmen insanlarımız "Kürtler ayrı, PKK ayrı" demektedir. abi biz daha ne yapalım?

bizde bir yanlışlık yok, Kürtler kendilerini düzeltmeliler. mesela, son seçimde Manisa'da DTP %5 oy aldı. eskiden Manisa'da böyle bir şeyin olması imkansızdı. bu kötüye işarettir. Güneydoğu illerinden biri olsa tamam ama Manisa'da DTP'ye oy çıkması benim düşüncelerimi değiştirdi.