PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bursa'da sürgülü kapıya kaymakam izahı


kelebek35
09-17-2009, 12:20
Merkez Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Yapıcı, ilçe sınırları içinde yer alan ve girişine sürgülü kapı konularak, kontrollü girişe izin verildiği bildirilen bölge için, ''Gezi hürriyetini önleyici bir durum yok. Orman yangını ve çevre kirliliğini önlemek için böyle bir tedbir almışlar'' dedi.

Yapıcı, Uludağ yamaçlarında yer alan Akçağlayan Mahallesi'nin Zeyniler mevkisi sakinlerinin, bölgelerini korumak için tedbir amaçlı bir uygulamaya gittiklerini söyledi.

Olayın mahkemeye intikal ettiğini belirten Yapıcı, şöyle konuştu:

''Bu uygulamaya karşı olanlar, söz konusu yerde yaşayanların aldığı tedbiri adli makamlara taşıdı. Dava sonucunda kimin haklı olduğu ortaya çıkacak. Gezi hürriyetini önleyici durum yok. Orman yangını ve çevre kirliliği için böyle tedbir almışlar. Biz, bu tür olaylarda, başkalarının hürriyetlerine zarar verip vermediğine bakarız. Burada gezi hürriyetine karşı olumsuz durum görmedim. İnsanlar, doğayla iç içe olan bölgelerini korumak istiyor.''

CAYDIRICI TEDBİR

Akçağlayan Mahallesi Muhtarı Veli Yalçındağ da Zeyniler sakinlerinin, ormanlık bölgeye, ''Caydırıcı olması için'' bir sürgülü kapı yaptırdığını belirtti.

Bu uygulamanın muhtarlık tarafından hayata geçirilmediğini vurgulayan Yalçındağ, şunları kaydetti:

''Duyarsız kişiler, bölgeye moloz, bozulmuş et, çöp dökerek kirletiyorlar, ateş yakarak ormanı riske atıyorlar. Bölge insanı da bu durumdan oldukça rahatsız. 'İçki nöbeti' olduğunu iddia ediyorlar ama değil. İnsanların içkisine karışmıyoruz, ancak şişeleri çevreye atmaları hiç hoş değil. Ayrıca bölgeye gece geç saatlerde fuhuş için gelenler oluyor. 68 hanenin bulunduğu bölgede aileler yaşıyor. Görevli çocuklar tedbir amaçlı araçları kontrol ediyor. Moloz, çöp getirenler içeri alınmıyor. Bölgeyi gidip, gezin. Orman alan, bozulmuş tavuk eti ve sakatatlarla dolu.''

Zeyniler mevkisinde gece geç saatlerde hava silahla ateş edildiğini ifade eden Yalçındağ, ''Aileler rahatsız oluyor. Bölge halkı da haklı olarak ormanı korumak, çevre kirliliğini önlemek, çocuklarına sahip çıkmak adına böyle bir uygulama yapıyor'' diye konuştu.




AA