PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İkinci 'Ergenekon' davasında 6. duruşma


kelebek35
09-17-2009, 12:19
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuklu 53 sanıktan gazeteci Tuncay Özkan, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, eski Özel Harekat Dairesi Başkanvekili İbrahim Şahin ve eski Türk ****l Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in de aralarında bulunduğu 47'si katıldı.
Tutuklu sanıklar Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, Yarbay Mustafa Dönmez, Bülent Güngördü ve Oğuz Bulut ise duruşmaya gelmedi.
Duruşmada, 55 tutuksuz sanıktan emekli Orgeneral Kemal Yavuz, Tanju Güvendiren, Adnan Bulut, Emin Şirin, Hüseyin Vural Vural, İlyas Çınar ve Erol Mütercimler'in de aralarında olduğu 7'si de hazır bulundu.
Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün'ün yıllık izinde olması nedeniyle mahkeme heyetine üye hakim Hasan Hüseyin Özese'nin başkanlık yaptığı duruşma, Cumhuriyet Savcıları Mehmet Ali Pekgüzel ve Nihat Taşkın'ın iddianameyi okumasıyla devam ediyor.




AA