PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Karakol polisleri de trafik cezası yazıyor


kelebek35
09-17-2009, 12:18
Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'in talimatıyla karakol polislerine de ihbar tutanağı dağıtılmasının ardından, karakol polisleri 1 Eylül'den itibaren araç plakalarına yaklaşık 20 bin ihbar tutanağı düzenledi.
AA muhabirinin emniyet yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nin, ''Trafik Zabıtası Dışındaki Polis Hizmet Birimlerinin Görev ve Yetkilerini'' belirleyen 7 maddesi kapsamında, Ankara Emniyet Müdürü Özdemir'in talimatıyla karakol polislerine de ihbar tutanağı dağıtıldı. Tutanakların dağıtılmasının ardından 1 Eylül tarihinden itibaren karakol polisleri, 12 binden fazla aracın plakasına ceza yazdı.
Genellikle kırmızı ışık ve park ihlali yapan araçların plakalarına düzenlenen ihbar tutanakları, Fahri Trafik Müfettişlerinde olduğu gibi Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne gönderilerek trafik cezasına dönüştürüldü. Kesilen cezalar plakaların tescilli olduğu adreslere gönderilecek.
Söz konusu yönetmeliğin ilgili maddesi, ''Trafik denetleme birimlerinin kurulmuş olduğu yerlerde; önleyici zabıta olarak emniyet hizmetleri sınıfından her kademedeki personel, trafik düzeni ve güvenliği açısından görünür şekilde karşılaştıkları olaylara ve suçlara müdahaleye yetkilidir'' hükmünü içeriyor.




AA