PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Haşhaşli Börek


morciii
01-10-2008, 19:00
http://img.blogcu.com/uploads/deryadanlezzetler_hashas1.jpg

http://img.blogcu.com/uploads/deryadanlezzetler_hashas2.jpg

http://img.blogcu.com/uploads/deryadanlezzetler_hashas3.jpg



Hamur için malzemeler;
2 su bardağı ılık süt

1 paket yaş maya

1 su bardağı sıvı yağ

1 tatlı kaşığı toz şeker

2 tatlı kaşığı tuz

aldığı kadar un







İçi için malzemeler;

2 Su bardağı dövülmüş yağlı haşhaş

1/2 Çay bardağı sıvı yağ



YAPILIŞI:

Haşhaşın içine sıvıyağ eklenip karıştırılır.Eller sıvıyağa batırılıp hamurdan bezeler alınır.Mermerde elle açılır.Üzerine haşhaş sıvıyağ karışımı sürülür.Aşağıdaki fotoğraftaki gibi parçalara ayrılır.Bölünen parçalardan üç tanesi üst üste konur.İki ucundan kıvrılarak bükülür.Tepsiye konur.Aynı işlem hamurlar bitene kadar devam eder.Son olarak üzerine yumurta sarısı sürülür.Fırında üzeri kızarana kadar pişirilir

nehir
01-10-2008, 19:10
bak bunlar bizim evde sık yapılır güzelde olur..