PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte Yeni Kartlar


NOYAN
09-09-2009, 17:58
İŞTE YENİ KARTLAR!

http://www.izmirnews.com//userfiles/image/yeni-kent-kart-sistemi1.jpg

Toplu ulaşımda “Akıllı Kart” kullanımına ilişkin önemli değişikliklere hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, ilk adımı 12 Eylül’de atıyor. Bu tarih itibariyle artık otobüslerde şoför kartı uygulamasına son veriliyor. Öğrenci ve öğretmenlere yönelik tek kart uygulaması ise Ekim ayından itibaren başlayacak.

Toplu ulaşımda sürekli değişim ve gelişim parolasıyla hareket eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, ekonomik ve konforlu ulaşıma yönelik çalışmalarına yenilerini ekliyor. Kentkartı ya da yeterli kontörü olmayan yolcuların nakit para kullanarak toplu ulaşım araçlarını kullanmasına imkan veren “Şoför Kartı” uygulaması, 12 Eylül’den itibaren sona eriyor. ESHOT Genel Müdürlüğü, bunun yerine farklı bir alternatif sunarak dileyen vatandaşların, şoförlerin yanında bulunduracağı 3 binişlik elektronik biletlerden yararlanmasını sağlayacak.

http://www.izmirnews.com/userfiles/image/yeni-kent-kart-sistemi2.jpg

“Kişisel Kentkart” hazırlanıyor

ESHOT Genel Müdürlüğü’nün gündemindeki bir diğer yenilik olan “öğrenci-öğretmen kartı ile Kentkart’ı birleştirme” uygulaması ise Ekim ayından itibaren hizmete girecek. Kurumda bu yönde yoğun bir hazırlık çalışması yapılıyor.

Önümüzdeki aydan başlayarak öğrenci ve öğretmenler, “kişiselleştirilmiş Kentkart”ını vadilatöre okuttuktan sonra ayrıca kimlik kartını göstermek zorunda kalmayacak. Öğrenciler, aynı Kentkart’ı üniversiteyi bitirene kadar kullanabilecek. Kişinin öğrencilik hayatının sona ermesiyle birlikte, okulların yaptığı bildirim doğrultusunda kart kullanıma kapatılacak ve tam bilet uygulamasına dönecek. Kart bedeli bir defaya mahsus olmak üzere ödenecek. Diğer yıllar ise sadece vize parası alınacak.

Yeni uygulamayla birlikte öğrencilerin kaybettiği öğrenci kartlarının üçüncü kişiler tarafından kötü amaçlı kullanımı da önlenmiş olacak. Kart kaybedildiğinde ESHOT Genel Müdürlüğü’ne bildirilerek kullanıma kapatılabilecek.

2009-2010 eğitim yılının başlamasıyla birlikte, öncelikle ilk kayıt yaptıranların kartları hazırlanacak. Çalışmalar ESHOT Genel Müdürlüğü, okullar ve üniversiteler ile ortak yürütülecek. İşlemler ise on-line ve banka aracılığı ile gerçekleştirilecek.

http://www.izmirnews.com/izmir_haberleri/652/%C4%B0%C5%9ETE-YEN%C4%B0-KARTLAR!.html

melihbey
01-31-2024, 18:44
tesekkr