PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ufuk Ceylan: ‘Başarıyı Genç Yaşta Yakalamak İstiyorum’


Melancholy
09-07-2009, 14:06
http://www.galatasaray.org/images/haberler/38/B_4718_ufuk_b.jpg


Ufuk Ceylan: ‘Başarıyı Genç Yaşta Yakalamak İstiyorum’



Galatasaray’ın yeni transferi Ufuk Ceylan, GS TV’ye özel açıklamalarda bulundu. Genç kaleci, Mondragon’u örnek aldığını söylerken, uzun zaman Galatasaray’da büyük hedefleri olduğunu belirtti.

Ufuk, yeni takımın hayırlı uğurlu olsun. Neler hissediyorsun?

Çok mutluyum gerçekten büyük bir camiaya geldiğimi düşünüyorum. Çok büyük hedefleri olan bir camiaya geldiğim. Kaliteli oyuncuları olan, iyi bir jenerasyon yakalamış bir ekibe geldim. Bundan dolayı oldukça mutluyum. Transfer dönemi, benim için gerçekten zor geçti. Zor dönemler yaşadım ama bu günlerin mutlu sonuçlandığı için şu anda çok mutlu ve heyecanlıyım. Burada büyük işler başarmak istiyorum. Büyük hedefleri olan bir insanım ve hedefleri olan bir camiadayım inşallah bu ikisini birleştirip büyük başarılara imza atmak istiyorum.

23 yaşında Galatasaray gibi büyük bir camia ile 5 yıllık sözleşme imzaladın.

Kalecilik konusunda genç sayılabilecek yaştayım ama ben erken yaşta başarıyı yakalamak istiyorum. Burada Leo Franco gibi, Aykut Erçetin gibi iyi kaleciler ile çalışıyorum. Ciddi anlamda söylemek gerekirse, büyük hedefler peşindeyim.

Ufuk Ceylan’ın hedefleri nelerdir?

Kalecilik uzun bir süreç. Eğer koşuyorsak ben daha emekliyorum diyebilirim. Daha çok fazla öğreneceğim şey var ama her yönüyle kendimi geliştirmeye çalışan birisiyim. Çalışmayı çok seviyorum. Her gün üstüne koyarak, basamakları yavaş yavaş emin adımlarla çıkmak istiyorum. Hem karakteriyle, hem de yaptığı işlerle Türk futboluna damgasını vuran, örnek bir isim olmak istiyorum.

Röportajımız öncesi araştırma yaparken senin Mondragon’u örnek aldığını öğrendim. Mondragon hayranlığını bizlerle paylaşır mısın?

Mondragon izlemekten çok zevk aldığım, çok beğendiğim bir kaleciydi. Her zaman dolu dolu oynadı. Çok az hata yapıyordu ve dengeli oynadığını düşünüyorum yani her yönüyle yan top olsun, ayak tekniği olsun, kurtarışları olsun çok dengeli ve beğendiğim bir kaleciydi. Bundan dolayı Mondragon’u kendime örnek alıyorum diyebilirim.

Yeni takımınla antrenmana da çıktın. Takımdaki arkadaşlığı, uyumu nasıl buldun?

Aykut ağabey ile daha önce lig maçında karşılıklı oynamıştık. Aykut ağabey ile tanışıklığım vardı. Leo Franco ile de daha yeni tanıştım o da gerçekten beni çok sıcak kanlı bir şekilde karşıladığını düşünüyorum. Nezih Hocamız ile konuştum. Her şey çok iyi ve güzel. Milli takımlardan daha önce hem Genç Milli Takım’dan, hem A Milli Takım’dan arkadaşlarım da var. Bu sebepten ötürü, buraya geldiğimden bu yana hiç yabancılık çekmedim. Aile ortamına geldiğimi düşünüyorum. Çalışanı ile olsun, takımdakiler olsun, teknik direktörümüz olsun, başkanımız ve yönetimimiz olsun herkes beni çok sıcak karşıladı. İnşallah çok güzel şeyler olacak diye düşünüyorum.

Galatasaray birçok kulvarda mücadele edecek. Bu uzun maratondaki şansınımızı nasıl görüyorsun?

Büyük takım, büyük hedefler ve uzun maraton. Önemli olan bu maratonda ilerlemek diye düşünüyorum. Sonuçta Galatasaray camiası her zaman başarı bekleyen, büyük işleri hedefleyen bir camiadır.Bu uzun maratonda başarılı olacağımızı düşünüyorum. Buraya geleli henüz iki gün oldu ama hem hocasıyla, hem yönetimiyle, hem de oyuncularıyla bu apaçık ortada.Çok iyi bir aileye geldim. Bu şartlarda da başarının gelmemesinin imkansız diye düşünüyorum.

Kalede büyük bir rekabet ortamı oluşacağa benziyor. İlk olarak Ufuk fiziksel olarak tam hazır mı? Sen, ilk on bir şansını nasıl görüyorsun?

Ben iyi çalışıyorum. Tatil zamanlarında da hiç bir zaman antrenmanlarımı bırakmadım. Bu benim karakteristik özelliğim. Çalışma hırsımı zaman içerisinde herkes görecektir. Çalışmayı seven bir yapım var. Bunun için de oynamaya hazırım. Formanın kimde olacağının değerlendirmesini hocalarımız yapacaktır. Herkes gibi rekabete hazırım. Diğer kaleci arkadaşlarım gibi ben de oynamak istiyorum.Oynamadığım zamanlarda da çalışmak zorunda olduğumu biliyorum. Çok iyi çalışacağımın sözünü verebilirim.

Dünyaca ünlü bir teknik ekiple çalışma inkanı yakaladın. Bu durum seni motive ediyor mu?

Başımızdaki isimler tartışılmayacak, bunun konusu bile olmayacak isimler. Çok büyük camialarda görev yapmış, tecrübeli bir ekibe sahibiz. Bundan dolayı hocalarımla çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Rijkaard gibi, Neskeens gibi hocalarlar çalışmak benim için büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Burada öğreneceğim çok şey var. Böyle isimlerden de bunları öğrenmek, çok büyük avantaj.

Yeşil saha dışında imajınla da farklı bir tarzın var. Sağ kolundaki dövmenin bir anlamı var mı?

Bu dövmenin altında başka bir şey vardı. Ailemin baş harfleri ve etrafında tribal vardı. Daha sonra ailemin baş harflerini kapattırdım. Ona da uygun ne tasarlayabilirsek daha iyi olur diye düşündüm. Sevdiğim hayvan Kurt oldu. Kızılderili’yi görüyorsunuz. Böyle değişik bir şey meydana geldi ama tek ve büyük bir dövme istiyordum. Bence güzel oldu.

Galatasaray’a transferin sonrası çevrenden nasıl tepkiler alıyorsun? Son olarak Galatasaray taraftarlarına neler söylemek istersin?

Etraftan aldığım tepkiler gerçekten çok olumlu. İnternette ve gazetelerde çıkan yorumlara bakıyorum, olumlu şeyler yazılıyor. Onlar destek olsunlar zaten Galatasaray gibi bir camianın çok etkili taraftar kitlesi var. Bizden desteklerini esirgemesinler.

galatasaray.org