PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : başak burcunin Özellikleri


tomqoliq
09-06-2009, 18:19
24 Aiustos - 23 Eylül

Grubu: Toprak, negatif
Uiurlu günü: Çariamba
Uiurlu sayisi: 0, 5, 16, 888, 6848
Uiurlu taii: Koyu mavi, zafir, yeiim taii, saf platin, Opsidyen
Uiurlu renkleri: Açik sari, Açik mavi, Kobalt mavisi
Uiurlu çiçekleri: Açelya, Sari menekie, Lavanta çiçeii
Uiurlu kokulari: Leylak, Limon, Sardunya
Uiurlu müzik: Nostaljik ve romantik parçalar
Belirgin özelliii: Temizlik, dikkatli ve her ieyle ilgili olmak
Negatif yönü: Çekingenlik
isteii: iite baiari
Anlaitiii burçlar: Boia, Oilak
Anlaiamadiii burçlar: ikizler, Yay, Balik
Kariyerine yardimci olacak burç: ikizler
Duygusal açidan destekçi burç: Yay
Maddi açidan en yardimci burç: Terazi
Evlilik için uygun burç: Balik


ÖZELLiKLERi

Bu burçta doian kiiiler çaliikan ve pratiktirler. Ayrintilari inceleyerek becerikli görünmek isterler. Buna kariin sorunlarin tümünü göremezler. Her ieyi doiru yaptiklarina inanirlar. Hata kabul etmezler. Okullarinda ve iilerinde kendilerini kanitlamaya çaliiirlar. Tutucudurlar. Bir sorunla kariilaitiklarinda olayi bütün ayrintilariyla incelemeye koyulurlar. Dolayisiyla iyi araitirmaci olurlar.

Kalabaliktan hoilanmazlar. Baiaklar minyon insanlardir, ama adaleli ve narin görünüilerinden umulmayacak kadar güçlüdürler. Kaldirabileceklerinden fazla ii yüklerseniz, infilak edebilir çünkü fazla zora gelmezler. Sakin ve yumuiak insanlardirlar. Güvenilir ve samimi kiiilikler sergilerler.

Aliikanliklarini kolay kolay terk etmezler, sailiklarina çok önem verirler. Yaiam boyu en iyisini istediklerinden herkesi ve her ieyi eleitirirler. Onlari hoinut kilmak zordur. Kendilerine duyduklari güven sallantidadir. Çoiu zaman kusursuz insan aradiklarindan, zor beienirler ve zor evlenirler. Duygusal iliikilere gereken önemi vermezler. Tutumludurlar. Bazen cimridirler. Çok zor arkadai seçerler. Evcildirler. Boi zamanlarini sevdikleriyle geçirmeyi isterler ve gezmeyi severler. Kendileri gibi çevrelerinin de temiz ve düzenli olmasini isterler. Temizlik ve düzeni severler ama ii yapmaktan hoilanmazlar.

Baiak erkeii doiasi gereii mütevazi ve gösteriisizdir. Ciddi görünüiünün altinda, Baiaiin çekici ruhu yatar. Düiünce ve amaç temizliii Baiaiin sembolüyle sembolize edilir. Ayaii yere basan, idealist ve romantik bir kiiiliii vardir. Aikta fazlaliktan çok kalite arar. Hayal kirikliiinda kendini en zor iie ve insanlardan uzaia çeker.

Baiak erkeii, keskin zekayla sailam topraiin kariiimidir. Aiik olacaii kiiiyi bulmak için deierli zamanini harcamakta acele etmez. Çünkü yeme, giyinip kuianma, sailik ve çaliima aliikanliklarinda olduiu gibi kadin seçiminde de ayni derecede eleitirici ve kili kirk yararcasina özen gösteren bir insandir. Zeki ve sofistike kadini çekici bulur. Kadin avcisi deiildir. Ama bir kadin tarafindan tavlanmak hoiuna gider.

Baiak kadini cazibesini çok iyi kullanir. Baiarili erkekleri sever. Kontrollüdür. Romantiktir. Olaylarin diiinda kalir. Bir erkeiin ne istediiini bilir. Zeki ve organizedir. Bir baiak kadini okyanus ötesinde rastladiii bir erkek için kocasini terk edebilir, evlilikten önce aiiiinin çocuiunu taiiyabilir. Kendisine düiman kesilen dünyanin kariisina baii dik çikar. Utangaç biridir. Baiak kadini, toplum yasalarini delmekten çok hoilanir. Sevildiiini gerçekten anlarsa tüm dünyayi kariisina alabilir, o sever. iki yüzlülükten hoilanmaz.

Baiak burcundaki anne ve babalar çocuklarina hoigörüsüz davranirlar. Çocuklarindan çok iey beklerler. Çocuklarinin sürekli temiz ve düzenli olmasini isterler. Daiinikliia ve pasakli çocuklara tahammülleri yoktur.


DiiER ÖZELLiKLERi

Her konuda temiz, tertipli ve düzenlidirler. Hani Aslanin tersine bu konularda iyileimeyen bir hastadirlar.

Pek çok kiiinin üzerinde bile durmadiii, hatta farkinda bile olmadiklari ince detaylar onlar için çok önemlidir. Yani gereksiz ayrintilar, detaylar içinde kaybolmuilardir. Adini sorsaniz, bir isim söylemeden önce doiumundan bu yana ne varsa anlatirlar; sanki herkes bilmek zorundaymii gibi. Bir iey anlatildiiinda hemen ne denilmek istediiini kavrar, daha kariisindakinin lafi bitmeden o olayi anlamiitir.

Detaylarla boiuimaktan, tabii bu arada kendilerine faydali olabilecek esas noktalardan mahrum kalirlar. Hayattaki tek hedefleri; mükemmeli yakalamaktir. Oysa bu kadar detaylara dalarak bunu bulmanin mümkün olmadiiini göremezler. Beienilmek en baita gelen arzularidir.

inceleyici, araitirici ve çaliikandirlar. Yorulmadan, iikayet etmeden büyük bir hazla uzun süre çaliiabilirler. Hizmet etmeyi severler. Herkesin iii biter ama onlarin her zaman meigul olduklari bir detay vardir, o yüzden ömür biter ama iileri bitmez. Detayiyla da olsa yapacaklari ieyi iyi planlama ve uygulamada baiarilidirlar. Ancak uygulama süresi uzundur.

Sessiz ve derinden giderek, hedefe ulaimada kendi metotlarinda israrlidirlar. Baiarili olmak çok önemlidir.

Neieli, espirili, konuikandirlar. Onlari kibar yapan bir de çekingenlikleri vardir. Olaylarin, kiiilerin komik yanlarini bulup taklit ederek komiklik veya iakalar yaparlar. Hatta ileri gidip kirici bile olabilirler.

Çok eleitiricidirler. Ama kendilerinin eleitirilmesine asla tahammül edemezler. Çok çabuk alinir, incinir ve ailayabilirler. Ancak duygularini bastirip saklamayi da becerebilirler.

Bailari sikiiinca, çok zor durumlarda kolayca herieyi abartabilir, kolaylikla yalan söyleyebilirler. Kendi hatalarini baikalarina yüklemeye çaliiarak hemen savunmaya geçerler.

Çok evhamlidirlar. Çeiitli korkulari vardir. Karanliktan, yalnizliktan, hirsizdan, özellikle hastalanmaktan çok korkarlar. Bunun için çok titiz davranirlar.

Tokalaiinca elini yikayan veya kolonya ile dezenfekte eden, sebzeleri meyvalari sabunla yikayan, çamaiirlarini eriyene kadar kaynatan, toza karii savai açan hastalik hastasi tipler bu burçtan çikar.

Bailari airisa, eline iine batsa doktora koiarlar. ilaçlarla oldukça siki dost olurlar. Bu yönleri yüzünden cehennemde yaiadiklarinin farkinda deiillerdir...

Rakamlarla, hesaplarla aralari çok iyidir. Tutumlu, tedbirli ve hesabidirler. Bankada hesap açtirmak hoilarina giden bir uiraitir. Bunun altinda yatan bir sebep de, yarindan duyduklari endiienin getirdiii ekonomik güvence sailama düiüncesidir.

Mantiklidirlar. Elde edemeyecekleri ieyler peiinde koimazlar. Pek cesur da sayilmazlar. Risklere girmek onlarin çizgilerinin diiinda kalir.

Mütevazi, nazik ve alçak gönüllüdürler. Dostluklari, ahbapliklari iyidir. Dostlarinin yardimina seve seve koiarlar. Onlara hizmet etmekten sakinmazlar.

Her ieyde olduiu gibi giyim konusunda da titizdirler. Temiz ve iik olmayi en iyi becerebilenlerdendirler. Giydiklerini yakiitirirlar. Ucuz, pahali fark etmez. Giysiler onlarin üzerinde bir anlam kazanir, deierlenir. Tercihleri genellikle klasik çizgilerdir. Makyajindan eiarbina, iinesinden tokasina kadar her ayrintiyi uydurabilmede profesyoneldirler.

Temizlik onlarin adeta ikiz kardeiidir. Sanki sihirli bir güç elleri ile tuttuklari her ieyi piril piril yapar. Hani, çamura düiseler lekesiz çikarlar. Evleri, giysileri, eiyalari daima temizdir. Bir ieyi uzun seneler kullansalar da, o gün alinmii gibidir.

Evlilik konusunda çabuk karar veremezler. Bekarliii tercih edebilirler. Çünkü aradiklari mükemmelliii eserinde, yuvalarinda, aile yaiamlarinda bulmalari pek kolay deiildir. iayet aradiklarini bulabilirlerse, sadik bir ei, mükemmel bir ebeveyn olurlar.

Düiüncelerini detaylar denizinden kurtarabilmeyi, daha hoigörülü olmayi ve de mükemmellik arayiiindan vazgeçebilmeyi öirenemezlerse hayati kendilerine zindan etmii olurlar.