PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Avrupa'nın En Golcü Takımı Galatasaray


Melancholy
09-06-2009, 16:21
http://image.tumspor.com/photos/128105409.jpg
Avrupa'nın en golcü takımı Galatasaray

Galatasaray, aldığı başarılı sonuçların yanında rakip ağlara gönderdiği gollerle de dikkat çekiyor.

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında 2. turdan başlayan Galatasaray, aldığı başarılı sonuçların yanında rakip ağlara gönderdiği gollerle de dikkat çekiyor. Ön eleme maçlarında toplam 5 maç oynayan Sarı-Kırmızılılar, 18 kez rakip ağları havalandırdı.


Ligde de Gaziantepspor ve Denizlispor karşısında 7 gol atan Sarı-Kırmızılılar, şimdiden gözünü Fenerbahçe'nin 103 gollük rekoruna dikti.

Cim Bom, UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında 4 galibiyet alırken 1 kez de berabere kaldı. Aslan, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Galatasaray gibi ön eleme turlarında 2. turdan başlayan İsviçre'nin Basel takımı ise 15 golle en golcü takım sıralamasında Sarı-Kırmızılı takımı takip etti. İtalya'nın güçlü takımı Roma ise oynadığı 3 ön eleme maçında 13 gol atmayı başardı.

Geçen yıl sezonu 5. sırada tamamlayan Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'ne ikinci ön eleme turundan katılmaya hak kazanmıştı. Bu turda Kazakistan'ın Tobol takımını 1-1 ve 2-0'lık sonuçlarla eleyen Sarı-Kırmızılılar, bu kez üçüncü turdaki İsrail'in Netanya takımıyla eşleşti. Netanya'yı deplasmanda 4-1 yenen Galatasaray, Ali Sami Yen'de ise rakibine 6 gol attı. Son olarak UEFA Avrupa Ligi play-off turlarına katılan Galatasaray, bu kez rakibi Levadia Tallinn'i evinde 5-0'la geçti. Sarı-Kırmızılılar, 27 Ağustos'ta oynanacak rövanş maçına oldukça rahat bir şekilde gidecek.

Galatasaray'da birçok futbolcu bu maçlarda golle tanıştı. Nonda, Baros ve Keita 3 golle ilk sırada yer alırken, Barış ve Kewell bu oyuncuları 2'şer golle takip ediyor. Mustafa Sarp, Servet, Hakan Balta ve Sabri ise 1'er kez rakip fileleri havalandırmayı başardı.

tumspor