PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankaraspor`a maçlardan men kapıda


Melancholy
09-06-2009, 15:28
Ankaraspor`a maçlardan men kapıda

http://www.tekilhaber.com/image/haber/2009/09/06/Resim_1252240570.jpg

TFF, Ankaragücü ve Ankaraspor kulüplerine ihtar verme kararı aldı. Ankaraspor`un müsabakalara katılmasının engellenmesi gündeme geldi.

TFF Yönetim Kurulu, Kayseri`de, Mahmut Özgener başkanlığında olağanüstü toplandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı sonrası, TFF Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Egemenoğlu, alınan kararları açıkladı.

Toplantıda, 30 Ağustos`ta yapılan Ankaragücü Genel Kurulu`ndan sonra ortaya çıkan oluşum ile ilgili hukuk kurulunun yaptığı inceleme ve hazırladığı raporun incelendiğini ifade eden Egemenoğlu, şunları söyledi:

``Raporla ilgili konu oldukça uzun bir şekilde değerlendirildi. Bunun sonucunda statümüzün 2 maddesine ve tescil talimatımızın 1 maddesine aykırılık teşkil edecek ve sportif rekabeti engelleyecek şekilde bir durum oluştuğu tespit edildi. Bu doğrultuda UEFA kararları doğrultusunda, Ankaraspor ve Ankaragücü kulüplerine derhal bir ihtarname çekilerek, 3 gün içinde bu 3 maddeye aykırılığın giderilmesi, aksi halde 3 günün sonunda bu durum düzeltilmezse Ankaraspor Kulübü`nün tedbiren müsabakalara katılmasının engellenmesi kararlaştırıldı. İki kulübe de talimatlara aykırılık eyleminden dolayı disiplin kuruluna sevk edileceğine ilişkin ihtarname verilecek. Yarın federasyonumuz iki kulübe de aykırılığın ortadan kaldırılması için 3 günlük süre verecek. Süreç içinde gelişmeler izlenerek, konu gerekirse disiplin kuruluna sevk edilecek.``

tekilhaber