PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye 4 - 2 Estonya


ĄηêŁkå39™
09-06-2009, 00:07
Sıra sende Bosna: 4-2
http://www.sporx.com/img/2009/09/051252180061.jpg
Millilerimiz görevini yaptı! A Milli Takımımız, 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki yedinci maçında 33 bin 500 kişilik Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda Estonya ile karşılaştı ve mücadeleden 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.

İki takım arasında, ilk yarısı da 2-1'lik üstünlüğümüz ile sona eren maçta, Millilerimizin golleri 29. ve 72. dakikalarda Tuncay Şanlı, 37. dakikada Sercan Yıldırım ile 62. dakikada Arda Turan'dan gelirken; Estonya'nın sayılarını 6. dakikada Voskoboiniko ve 52. dakikada Vassiljev kaydetti.

A Milli Futbol Takımımız, bu sonucun ardından 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta 11 puana yükseldi. Deplasmanda Ermenistan'ı 2-0 yenen Bosna Hersek'i 4 puan geriden takip edenen Millilerimiz, 9 Eylül'de Bosna Hersek deplasmanında 2010 Dünya Kupası yolunda tarihi bir maça çıkacak.

TERİM'DEN 5 DEĞİŞİKLİK

Fatih Terim, milli takımın en son oynadığı İspanya maçındaki kadroda 5 değişiklik yaptı. İspanya maçı kadrosundaki bazı futbolcular sakatlıklar nedeniyle Estonya maçında forma şansı bulamadı.

İspanya maçının ilk 11'indeki Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Arda Turan, Emre Belözoğlu ve Tuncay Şanlı Estonya maçı ilk 11'inde de yer aldı. İspanya maçında görev yapan Emre Aşık, İbrahim Üzülmez, Mehmet Aurelio, Nihat Kahveci ve Semih Şentürk Estonya maçında forma giyemedi. Terim, bu isimlerin yerine Gökhan Zan, Servet Çetin, Hamit Altıntop, Kazım Kazım ve Sercan Yıldırım'a görev verdi. Karşılaşmada Tuncay Şanlı, kaptan olarak görev aldı.

Milli takım aday kadrosuna çağrılan kaleci Serkan Kırıntılı, İbrahim Kaş, Mustafa Sarp, Nihat Kahveci ve Semih Şentürk 18 kişilik kadroda yer bulamadı.

ERKEN GOL BULALIM DERKEN...

Anadolu'nun kalbi Kayseri'de 33 bin 500 kişilik Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda oynanan Türkiye - Estonya maçına A Milli Futbol Takımımız hızlı başladı. Millilerimiz, kapanması durumunda gol bulmanın zor olacağı Estonya'ya karşı mücadelenin ilk dakikalarından itibaren gol bulmak için rakip kaleye yüklenirken, müthiş bir taraftar desteğini de arkasına aldı.

Karşılaşmanın oldukça yüksek tempolu ve bizim baskımız ile başlayan ilk 10 dakikalık diliminde, gol ararken kalemizde golü görmemiz ise oldukça şaşırtıcıydı. Mücadelenin 6. dakikasında sol kanattan ani gelişen Estonya atağında, altı pasta boş durumda bulunan Voskoboiniko'nun golüyle Estonya, Kadir Has Stadı'nda Milli Takımımız karşısında 1-0 öne geçti.


SİZ MİSİNİZ GOLÜ ATAN!

Estonya karşısında yüksek tempo ve baskılı bir başlangıç ile erken gol bulmak isteyen ancak henüz 6. dakikada kalesinde golü gören A Milli Futbol Takımımız, bu dakikadan sonra maçın tüm üstünlüğünü eline aldı. Futbolcularımız, Estonya'yı adeta golü atmasına pişman edercesine bir futbol ortaya koyarken, sağlı sollu kanat organizasyonları, uzaktan çekilen şutlar ve organize ataklarla rakip kalede gol aramaya başladı. Milli Takımımızda özellikle Tuncay, Hamit ve Arda hücum organizasyonlarında ön plana çıkarken, ilk yarının son 15 dakikalık bölümüne girene kadar tüm baskımıza rağmen golü bulamadık.

ESTONYA'YI TUNCAY ÇÖZDÜ!

Sahasında oynadığı ve 2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta final maçlarında biri olan Estonya karşısında ilk yarının başlangıcından beri üstün olan ancak tüm çabalarına rağmen golü bulamayan Milli Takımımız, zayıf rakibi karşısında 29. dakikada Tuncay Şanlı ile beraberliği yakaladı. Bu dakikada sol kanattan gelişen atağımızda, Emre ve Arda Turan ile müthiş bir organizasyona giren Tuncay, sol çaprazdan ceza alanına girdi ve sağ ayağıyla yaptığı şık vuruşla takımımıza 1-1'lik beraberliği getirdi.

KONSANTRASYON SORUNU VE...

Estonya karşısında ilk yarıyı 2-1 önde tamamlayan Millilerimiz, ikinci yarıya kafa olarak istediği gibi başlayamadı. İkinci 45 dakikanın çeşitlik sakatlıklar nedeniyle sürekli olarak duran ilk 10 dakikalık bölümünde oyuna yeterince konsantre olamayan takımımız, 52. dakikada beklemediği bir şekilde topu ağlarında gördü. Bu dakikadaki Estonya atağında, ceza alanı dışından Vassiljev sol ayağıyla sert vurdu. Servet'e çarpan top Volkan'ı da yanıltarak ağlarımıza gitti ve skor 2-2'ye geldi.

Estonya karşısında zihinsel olarak bir düşüş yaşayan ve kısa süreli de olsa maçtan uzaklaşan Milli Takımımız, yediği golün ardından kendine geldi ve yeniden akın akın Estonya kalesine saldırmaya başladı.

TERİM'DEN MÜDAHALE GELDİ...

Estonya ile oynanan ve son yarım saatlik bölümüne 2-2'lik beraberlik ile girilen karşılaşmada, teknik direktörümüz Fatih Terim'den 61. dakikada bazı değişiklikler yaptı. Bu dakikada günün durgun isimlerinden Kazım'ı oyundan alan Terim, Halil Altıntop'u sahaya sürerek forvet hattında çeşitlilik yaratmayı amaçladı.


TUNCAY İŞİ BİTİRDİ!

Estonya karşısında kapalı bir savunmaya karşı oldukça ofansif bir futbol oynayan Millilerimiz, son yarım saatlik bölümüne 3-2 önde girdiği karşılaşmada atak oyununu sürdürdü ve 72. dakikada Tuncay Şanlı ile bir gol daha buldu. Bu dakikada gelişen atağımızda, ortadan topu taşıyan Hamit'in pasında sağ çaprazdan ceza alanına giren Tuncay Şanlı, sol ayağıyla yaptığı vuruşla takımımızı 4-2 öne geçti ve rahatlattı.



Millilerimiz, Estonya'ya karşı 33 bin 500 kişilik Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda son 20 dakikasına 4-2 önde girdiği karşılaşmada, kalan bölümlerde ise tempoyu yavaş yavaş düşürdü. 9 Eylül'de oynanacak olan ve hayati önem taşıyan Bosna Hersek maçını düşünen oyuncularımız, kalan kısımlarda biraz hız kesti ve fazla sıkmadı. Bu bölümlerde oyunun temposunu istediği gibi yönlendiren A Milli Futbol Takımımız, başka gol bulamadı ve kalesini de gole kapatınca, mücadeleden 4-2'lik galibiyetle ayrıldı.


Kaynak:sporx

Melancholy
09-06-2009, 15:01
http://www.ensonhaber.com/images/news/191761.jpg (http://www.ensonhaber.com/spor/226913/geriden-geldik-dortledik.html)

Melancholy
09-06-2009, 15:09
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/16555.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/canli-mac-yayini/38710/turkiye-estonya-canli-yayin-video-goller.html)

MeTİn2.YiZ
09-13-2009, 11:30
türkiye rakip tanımaz gibi gelio bana
öyle olcak zaten bir milyon seyirci onları izlicek onlar guiza gibi saha da geze cek olmaz bir milyon kişi o maçı izlemek için gidio sa yenecekler yani
!NO RAKİP!