PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Terim: "Erken Gol İstiyoruz"


Melancholy
09-04-2009, 22:26
http://www.medyaspor.com/Files/Images/2009_05_17_terim_parmak.JPG


(A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Estonya karşısında pres yapıp golü erken bulmak istiyoruz'' dedi.
Terim, Kayseri Kadir Has Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Estonyalı gazetecilerin sorularına öncelik veren Fatih Terim, Estonya karşısında nasıl bir taktik izleyeceklerinin sorulması üzerine, ''Estonya, son 10 maçta 8 gol yiyen bir takım. Bu tip takımlarda gol atıncaya kadar olan süre sıkıntılı geçer. İlk golü erken bulma niyetindeyiz. Estonya karşısında pres yapıp golü erken bulmak istiyoruz. Gol isteğiyle maça başlayacağız. Estonya'nın, mücadele gücü yüksek bir takım olduğu ortada. Dirençlerini kırmak adına gol isteğiyle başlayacağız'' diye konuştu.

''Türk Milli Takımı'nın ikinciliği elde etmesi konusundaki inancınız nedir?'' şeklindeki soruyu ise Terim, ''Çok kuvvetli inancım var. Türk Milli Takımı herkesi her zaman yenecek güçte ve inançta. İlk yarıda belki çok iyi ve istediğimiz sonuçları alamadık, ama ikinci yarıda çok daha iyi olacağız. Sırtımızı yere getirmeden pes etmemiz mümkün değil. Türk takımı zorları başararak buraya geldi'' diye yanıtladı.

Fatih Terim, takımdaki bazı oyuncuların sakatlıklarının sıkıntı yarattığını da ifade ederek şunları söyledi:

''Hamit'i bu akşam deneyeceğiz, iyi görürsem yarın kadroda yer alacak. Nihat ile görüştük, ağrıları sürdüğü için bu maçta oynayamayacak. Bosna maçını bekleyecek. Bazı oyuncuları oynatmak istiyorum ama olmuyor. Şu anda 7 tane sarı kartlı oyuncumuz var. Bu takımın bütünlüğünü bozuyor. Nihat'ı Bosna'ya götüreceğiz. Çok zorlu bir dönemeçteyiz. Türk Milli Takımı uçurumun kenarında yürümeye alışkın ama biz bu tarafa geçeceğiz.''

MUHTEMEL KADRO

Fatih Terim, yarın Estonya karşısında yer alacak muhtemel kadronun sorulması üzerine, ''Kalede Volkan olacak. Geride Gökhan Zan, Gökhan Gönül, Servet, Hakan Balta, orta sahada Arda, Hamit, onun yerine Ceyhun, Emre ve Kazım, forvette ise Tuncay ve Sercan görev alacak. Futbolcularımızı riske atmak istemiyorum'' diye konuştu.

Çok genç ve tecrübeli futbolcuları olduğunu ve ortaya çok iyi bir takım çıktığını ifade eden Terim, hep gol atmayı düşünen bir takım olmak istediklerini söyledi.

Terim, ''Estonya'nın direneceğini düşünürsek en güçlü kadromuzla sahada yer alacağız'' dedi.


AA