PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Maç Sonuna Kadar Bizi Destekleyin"


Melancholy
09-01-2009, 15:37
http://www.medyaspor.com/Files/Images/nihat_kahveci_milli_forma_002.jpg


A Milli Futbol Takımında yer alan futbolculardan Nihat Kahveci, Arda Turan ve Semih Şentürk, maçın oynanacağı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Nikah Kahveci, grupta 4 maç daha oynayacaklarını, bunlardan ilkinde Estonya ile mücadele edeceklerini anımsatarak, 4 maçta 12 puan alıp, Bosna Hersek'in puan kaybetmesini bekleyeceklerini söyledi.

Türkiye'nin Dünya Kupası'na gitmemesini ''sürpriz'' olarak değerlendiren Kahveci, ''Gidemezsek çokkötü olur. Çünkü son Avrupa Şampiyonası'nda yaptıklarımızdan sonra dünyanın çoğu ülkesi bizim Dünya Kupası'nda olmamızı istiyor. Gittiğimiz her turnuvaya renk katıyoruz. Oynadığımız futbolla, seyircimizin gösterdiği tavırla, o enerjiyle turnuvaya renk kattığımız kesin. Ama şu an Bosna Hersek'in 4 puan gerisindeyiz ve çok kritik maçlar bizi bekliyor'' dedi.
Gruptaki her maçın final havasında geçeceğini, takımın durumunun çok iyi olduğunu ifade eden Kahveci, şöyle konuştu:
''Son Avrupa Şampiyonası'na gitmeden önce de böyle bir durum vardı. Biraz umutsuzluk vardı. Bu takım, çok kritik maçları alarak, Avrupa Şampiyonası'na gitti ve büyük başarıyla döndü. Hedefimiz bunu tekrar etmek. Dünya Kupası, herkes için her bakımdan inanılmaz bir vitrin. Orada olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gidemezsek çok üzülürüz. Büyük turnuvalarda olmamız gerektiğinin bilincindeyiz. Biz 12 puan aldığımız zaman Bosna Hersek takılacaktır. Çünkü o stresi götürmek kolay değil. Her takım bunu başaramaz. Önemli olan önce bizim 12 puanı almamız. Biz 12 puanı alamayıp da onlar takılırsa daha çok üzülürüz.''
Nihat Kahveci, ''kendi performansını nasıl bulduğu'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:
''Sonuç iyi olduğu zaman insanların oynadığı futbol ve yaptıkları farklı gözükebiliyor. Takımım şu an istediğimiz durumda olmadığı için biraz da yeni gelen biri olarak gözler benim üzerimde. İyi niyetle mücadelemi sürdürüyorum. Her maçta kendimi daha iyi hissettiğimi söyleyebilirim. Tabi ki, biz forvet oyuncuları gol attığımız zaman daha değerli, daha iyi oynamış olarak gözüküyoruz. Benim için önemli olan takımın iyi gitmesidir. Bu, Milli Takımda da kendi kulübümde de böyledir. Ben de 'kendi oynadığım futboldan memnun muyum' derseniz, tabi ki daha iyisini verebilirim ve vereceğim de. 'Bunun için zamana ihtiyacım var' gibi sözler söylemek istemiyorum. Gelmeden önceki durumumun nasıl olduğunu herkes biliyor. Ama iyi niyetli şekilde çalışıyorum. Bir an önce hazır olmak için elimden geleni yapıyorum. Eleştiriler her zaman vardır. Çünkü bizim işimiz günlüktür. Önümüzde önemli bir maç var. Görev alıp oynarsam eğer, inşallah işler yolunda giderse, bana da gol atmak nasip olursa, her şey bir anda değişebilir. Benim de hedefim, bu gidişatı değiştirmek.''

ARDA TURAN

Arda Turan da gruptaki 4 maçın ayrı ayrı önem taşıdığını belirterek, bu maçları kazanmak zorunda olduklarını bildiklerini söyledi.
Taraftarıyla, medyasıyla bir olup, maçı kazanmak istediklerini ifade eden Turan, ''Bu takım, her zaman yapılamaz denileni yaptı, birçok maçı geri çevirdi. Dünya Kupası'na gitmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Bizim işimiz 4 maç kazanmak. 4 maçı da kazanıp bekleyeceğiz'' dedi.
Seyirciden sabırlı olmalarını ve skor ne olursa olsun maç sonuna kadar desteklerini sürdürmelerini isteyen Turan, ''Futbolun içinde her şey var. Son 10 saniyede bile kazanabilirsiniz. Bunun örneklerini görüyoruz. Bu Milli Takım, çoğu zaman son saniyelerde de maç çevirmiş bir takımdır. Birlikte hareket etmeliyiz. Ülkemizin bayrağını Dünya Kupası'nda beraber temsil edeceğiz'' diye konuştu.
Bu maçta korkmadan sorumluluk almaları gerektiğini ifade eden Arda Turan, şunları söyledi:
''Topu ayağımızda tutacağız. Tüm oyuncularımızın yeteneği ortada. Hepimiz, oyunu her an değiştirebilecek özelliklere sahibiz. Önemli olan o sorumluluğu alabilmek. Oyunun skorunu değiştirmek için sürekli deneyeceğiz. Hata da yapacağız, çalım atarken topu kaptıracağız, kötü ortalar, kötü şutlar da olacak. Denediğimiz sürece Estonya'yı yeneceğimizi düşünüyorum. Grubun en iyi takımlarındanız. En az İspanya kadar iyiyiz. Bunu 2 İspanya maçında da gösterdik.''

SEMİH ŞENTÜRK

Semih Şentürk de Estonya'nın başlangıç için çok zor bir maç olacağını belirterek, ''Cezalı olduğum için arkadaşlarımı yalnız bırakacağım. Tüm taraftarlardan Milli Takımı desteklemelerini istiyorum. Bu maçta galip gelip, Bosna Hersek maçı öncesi moral bulmak istiyoruz. İnşallah bunu başarırız'' diye konuştu.
A Milli Futbol Takımı, Estonya maçı hazırlıklarını, bu akşam Kayseri Kadir Has Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla sürdürecek.

AA

Melancholy
09-01-2009, 23:00
http://www.hurriyet.com.tr/_np/5994/8715994.jpg (http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/12391831.asp?gid=211)


2010 Dünya Kupası 5. Eleme Grubu'nda cumartesi günü Kayseri'de Estonya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nda Nihat Kahveci, Arda Turan ve Semih Şentürk, Kayseri'de birlikte basın toplantısı düzenleyerek Estonya ve ardından yapacağı Bosna Hersek maçlarını değerlendirdi.



Terim: Hasar tespiti yapacağız (http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/12388113.asp?gid=211)
Ay yıldızlı takımın Dünya Kupası'na gidememesinin üzücü olacağını belirten A milliler " Dünya Kupasına gidene kadar hep destek, tam destek" dediler.
2010 Dünya Şampiyonası eleme grubu müsabakalarından Estonya ile cumartesi günü Kayseri'de karşı karşıya gelecek A milli takımımızın Fenerbahçe (http://www.hurriyet.com.tr/index/fenerbahçe/), Galatasaray (http://www.hurriyet.com.tr/index/galatasaray/) ve Beşiktaş (http://www.hurriyet.com.tr/index/beşiktaş/)'ta top koşturan tecrübeli futbolcuları B.B Kadir Has Stadı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladılar. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beşiktaş (http://www.hurriyet.com.tr/index/beşiktaş/)'ın tecrübeli oyuncusu Nihat Kahveci, karşılaşma ile ilgili olarak "Karşılaşma 4 maçta 12 puan alacağız. Kolay maç yok. Oynadığımız diğer maçlarda güzel skor alıp ve iyi futbol oynadık. Bosna'dan alacağımız 3 puan önemli. Hedefimiz kalan 4 maçta rakiplerimizi yenmek" dedi.
Semih Şentürk ise cumartesi günkü karşılaşmada cezalı olduğu için oynayamayacağını belirterek, "Estonya maçı bizim için başlangıç olarak en zor maçımız orada berabere kaldık. Önemli olan bu. Taraftara sesleniyorum. Herkesi milli takımı desteklemeye çağırıyorum. Arkadaşlarımızı yalnız bırakacağım. Zira cezalıyım. Arkadaşlarıma güveniyorum. Estonya maçını kazanıp, Bosna'ya moralli gitmek istiyoruz. Arda Turan ise maçla ilgili olarak galibiyetten başka bir şey düşünmediklerine dikkati çekerek, "4 final maçımız var. Hepsini kazanmak zorundayız. Sonra Bosna'nın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Olaya Türk halkı olarak konsantre olup, Dünya Kupası'na gitmek istiyoruz. Olmaz denenleri yaptık. Umarım böyle olur. Bizim işimiz 4 maçı kazanmak ve beklemek olacak" diye konuştu
Milli Takımın tecrübeli golcüsü Nihat Kahveci, performansı ile ilgili bir soruya “Sonuçlar iyi olduğunda insanların yaptığı farklı görünüyor. Takımınız istediğimiz gibi olmayınca yeni gelen biri olarak gözler benim üzerimde. Çabalarımı iyi niyetle sürdürüyorum. Her maçta kendimi fizik ve mental olarak iyi hissediyorum. Forvet oyuncuları gol atınca daha iyi görünüyor. Ama benim için önemli olan kulüp ve milli takımın iyi gitmesidir. Ben daha iyisini vereceğim. Zamana ihtiyacım var gibi sözler söylemeyeceğim. İyi niyetle çalışıp bir an önce hazır olmak istiyorum. Eleştiriler her zaman var. Görev alıp oynarsam işler iyi giderse; bana gol atmak nasip olursa herşey daha iyi olur" dedi.

DÜNYA KUPASI'NA GİDEMEZSEK SÜRPRİZ OLUR
Nihat Kahveci, Türk A milli takımının Dünya Kupasına gidemeyişinin sürpriz olacağını kaydederek, "Bir çok ülke bizim dünya kupasında olmamızı istiyor. Renkli bir takımımız o enerji ile gittiğimiz turnuvalara renk kattığımız ortada. Kritik maçlar bizi bekliyor. Bosna, 4 puan önde. Yaptığımız kritik maçları kazanarak, eski başarıyı yinelemek istiyoruz. Türkiye için biz futbolcular seyirciler medya için Türk halkı için önemli. Dünya Kupası inanılmaz önemli. Biz 12 puanı alacağız. Gidemezsek çok üzülürüz. 4 yılda bir yapılan turnuva elimizden geleni yapacağız. Bosna'nın takılmasını bekleyeceğiz. Biz 12 puanı alırsak Bosna Hersek takılır. O stresi götürmek kolay değil. Takılırlar diye düsünüyorum. Bizim önceliğimiz 12 puanı almak olacak " şeklinde konuştu.
Arda Turan hep beraber Estonya maçına motive olmaları gerektiğini ifade ederek, “Futbolun içinde her şey var . Son 10 saniyede bile kazanabiliriz. Herkesin her an takıma destek vermesi gerekir. Protesto veya olumsuz tezahürat bizi olumsuz etkiler. Ya hep beraber kazanıp, ya da hep beraber kaybedeceğiz. Kayseri taraftarından destek bekliyoruz" şeklinde sözlerini tamamladı
ESTONYA KAPANIRSA ÖNLEMİMİZ OLUR
Galatasaray (http://www.hurriyet.com.tr/index/galatasaray/) kaptanı Arda Turan, gazetecilerin cumartesi günü Estonya'nın Türkiye önünde kapanıp kapanmayacağı yolundaki sorusuna, "Biz kaliteli oyuncularız. Topu ayağımıza alıp, değerlendireceğiz. Zaman zaman oyun içinde kötü şutlar ve kaptıracağımız toplarda olacak ama sonuçta Estonya'yı yeneceğiz. Bazen sonuçlar gerçeği yansıtmasa bile cumartesi günü bunun bir örneğini göstererek, sana dan 3 puanla ayrılacağız" diye konuştu.
Arda, Semih ve Nihat, basın toplantısına gelişte ve gidişte hayranların hücumuna uğradı. Taraftarlar yıldız oyunculardan imza almak için birbirleriyle yarıştı.
MEVLÜT ERDİNÇ KADRODAN ÇIKARILDI
Bu arada sol omzunun eklem kılıfında yırtık bulunduğu tespit edilen Mevlüt Erdinç, A Milli Takım'ın aday kadrosundan çıkartıldı.
TFF'den yapılan açıklamaya göre, A Milli Takım kadrosunda yer alan ve sakatlık problemleri olan Mevlüt Erdinç, Hamit Altıntop, Gökhan Gönül, Gökhan Zan ile Hakan Balta'nın bugün muayene ve tetkikleri yapıldı. Ellerinde tetkikleri bulunmayan futbolcuların radyolojik tetkikleri Kayseri Acıbadem Hastanesi'nde gerçekleştirildi.
Paris Saint-Germain ile Lille arasında oynanan karşılaşmasında sol omzu üzerine düşen ve rakip oyuncunun da aynı bölge üzerine düşmesi nedeniyle çifte travmaya maruz kalan Mevlüt Erdinç'in sol omzunun eklem kılıfında yırtık bulunduğu tespit edildi. Mevlüt'ün sol omzu kol askısına alındı, kulübüne bilgi verildi ve aday kadrodan çıkarıldı.
Sol bacak alt arka grup adalesindeki sakatlık nedeniyle Bayern Münih'in Wolfsburg'la oynadığı maçı yarıda bırakmak zorunda kalan Hamit Altıntop'a yapılan muayene ve tetkiklerde, oyuncunun problemli bölgesinde 1. Derecede zorlanma ve ödem tespit edildi. Hamit'in tedavisine hemen başlanarak, sakatlığın seyrinin takip edileceği bildirildi.
Kulüplerinin son lig maçlarında oynamalarına engel olacak şekilde sağ bacak üst arka grup adalelerinde 1. Derece zorlanma bulunan Gökhan Gönül ve Gökhan Zan'ın muayene ve tetkikleri sonucunda iki oyuncunun da tedavisine takımdan ayrı olarak devam edilmesine ve kendilerine özel egzersiz programı uygulanmasına karar verildi.
Galatasaray-Kayserispor maçında sol ayağına aldığı darbe sonucu oyuna devam edemeyen Hakan Balta, dün takımının Ankaraspor ile oynadığı maçta kulüp-milli takım sağlık ekipleri arasındaki iletişimle kontrollü olarak yer aldı. Hakan'ın bugün yapılan muayene ve kontrollerinde şikayetlerinde aşırı bir artmanın olmadığı belirlendi, tedavisinin ve egzersiz programının milli takım kampında yürütülmesi kararı alındı.

DHA

by_AL_BAY
09-02-2009, 08:14
bu milli takım gidene kadar neler çekiyo son avrupa şampiyonasında ise mucize ler yarattılar gerçekten bizim olmadağımız bi turnuva düşünülemez mutlaka dünya kupasına katılmalıyız çünki büyük turnuvalarda olmadığın zaman ne kadar iyi futbol oynarsan oyna faydası yok vizyon için bu turnuva çok önemli bi konuya daha değinmek istiyorum bu turnuvaya katılamassak fatih terim in bırakması gerektğini düşünüyorum çünki kişiliğini milli takımın önüne çıkartıyo..hadi fatih hoca göster dünyaya türkiyenin gücünü..