PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "En İyi Kadro Galatasaray'da"


Melancholy
09-01-2009, 14:41
http://www.medyaspor.com/Files/Images/20090730_galatasaray_sevinc_hakan_balta_1.JPG


Galatasaray'ın başarılı savunma oyuncusu Hakan Balta, geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Türkiye'de en iyi kadronun Galatasaray'da olduğunu iddia etti.

Futbol Federasyonu'nun aylık resmi yayın organı ''TamSaha'' Dergisi'nde röportajı yayınlanan Hakan Balta, takımda geçtiğimiz sezon her maç öncesi 10'a yakın sakat oyuncunun bulunduğunu belirterek, ''Hiç bir zaman tam gücümüzle rakibin karşısına çıkamadık'' dedi.
Ligin sonuna doğru yaşadıkları çıkışın, Hamburg maçıyla bittiğini kaydeden Hakan, ''Özellikle Hamburg'a kaybettikten sonra kafaca bittik diyebilirim. UEFA Kupası'ndan elenmek ekipteki herkes için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Ardından ligde de kötü gitmeye başladık zaten'' ifadesini kullandı.
Hakan Balta, bu sezon Leo Franco, Keita ve Elano gibi kendisini kanıtlamış isimlerin takıma katıldığını anlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da en iyi oyuncu kadrosunun Galatasaray'da olduğunu düşünüyorum. Alınan oyuncular kadromuzun kalitesini yükseltti. Şu an her şey iyi gidiyor. Hiçbir problem yok ama konu futbol olunca dengeler değişebiliyor. Örneğin, Lincoln ilk geldiğinde ne kadar güzel oynuyordu ama sonra herkesin bildiği gelişmeler yaşandı. Bazen yabancı futbolcular uyum sağlayamıyor, bir süre sonra kendisini mutsuz hissedebiliyor. İnşallah bu sezon bu tür olumsuzluklar yaşamayız. Bu anlamda, yurtdışından transfer yaparken çok dikkatli olmak gerekiyor.''

''RIJKAARD BİZİM İÇİN BİR ŞANS''
''Bülent Hoca'nın ayrılmasına ne kadar üzüldüysem, Rijkaard'ın göreve geleceğini öğrendiğimde de o kadar sevindim'' diyen Hakan, ''Futbolculuğu döneminde hayranlıkla izlediğimiz, teknik direktörlükte Barcelona gibi çok üst düzey bir takımda deneyim yaşamış bir antrenörle çalışmak hepimiz için şans. Yardımcısı Johan Neeskens de çok iyi bir profesyonel'' diye konuştu.
Hakan Balta, Rijkaard ve yardımcılarıyla arkadaş gibi olduklarını kaydederek, şöyle konuştu:
''Hocayla iyi anlaşırsan ve sana arkadaş gibi yaklaşırsa, yaptığın işten daha fazla zevk alırsın. Ama hocanla iyi anlaşmasan bile bir profesyonel olduğunu unutmadan iyi futbol oynamaya çalışacaksın. Seni oynatmıyorsa bile antrenmanda elinden gelenin en iyisini vereceksin. Rijkaard ve yardımcılarıyla şimdi arkadaş gibiyiz. Skibbe ve Bülent Hoca ile de aynı iletişimi yakalamıştık.''
Hakan Balta, Rijkaard'ın özellikle taktiksel anlayış ve sistem içerisinde kendilerine düşen görevler konusunda farklı isteklerinin olduğunu belirterek, idmanlarda sürekli olarak bunların üzerinde çalıştıklarını söyledi.
Tobol, Maccabi Netanya ve Tallinn maçlarının sonuçlarını çok da fazla abartmamak gerektiğini vurgulayan Hakan, ''Ne de olsa onlar bizim seviyemizde takımlar değil. Mesela ben, sadece Leverkusen'e karşı 20 dakika bir hazırlık maçı oynadıktan sonra Tobol'la oynanan ikinci maçta ilk on birde sahaya çıktım. Sonuçta, bu tür maçları ileride kuvvetli takımlara karşı oynanacak karşılaşmalar için bir hazırlık mahiyetinde görmek gerekiyor'' diye konuştu.

İSMAİL KÖYBAŞI'NI ÖVDÜ

Sol defans oyuncusu Hakan Balta, genç ve yetenekli sol bek oyunculardan İsmail Köybaşı'nı Gaziantepspor'dayken de takip ettiğini dile getirerek, ''Gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Beşiktaş'a transferinin de doğru zamanda gerçekleştiğini düşünüyorum. Sonuçta Avrupa'da futbolcular 16-17 yaşlarında yıldızlaşmaya başlıyor. Bizim kulüplerimizin ve oyuncularımızın da bu gelişmeyi göstermesi gerekiyor. Kendisinin Beşiktaş'ta iyi bir başlangıç yaptığını düşünüyorum. (A) Milli Takım için de faydalı olacağı inancındayım'' diyerek övdü.

''TEDİRGİN DEĞİL DİKKATLİYİZ''

Milli futbolcu, Estonya ve Bosna-Hersek ile oynanacak Dünya kupası eleme grup maçları öncesinde tedirgin değil, dikkatli olduklarını vurguladı.
Estonya ile Tallinn'de oynanan maçta 7-8 pozisyon yakaladıklarını ancak gol atamadıklarını hatırlatan Balta, ''O maçın golsüz bitmesi mucize gibi bir şeydi. Böyle bir olayın tekrar edeceğini düşünmüyorum. Estonya bize rakip olamaz. Bosna-Hersek'ten çekinecek halimiz de yok. Deplasmanda verebileceğimiz en iyi mücadeleyi vereceğiz. Son dört maçımızdan da galibiyetle ayrılıp Bosna'nın puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Üzerimizde tedirginlik yok, sadece daha dikkatli olacağız'' ifadelerini kullandı.

AA