PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ankaraspor : 0 Galatasaray : 2 / Cimbom indirim yaptı


Melancholy
08-31-2009, 22:57
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_if_Sevinc_gs001.jpg


Cimbom indirim yaptı !..


Her maçta gol şov yapan Galatasaray, Başkent'te 2 golle 3 puanı kaptı !..Turkcell Süper Lig'in 4. haftasında Ankaraspor'a konuk olan Galatasaray, galibiyet serisini Başkent'te de bozmadı !.. Kewell ve Nonda'yla sonuca giden sarı-kırmızılı takım 4'te 4 yaprak yoluna devam etti.

Süper Lig'in şu ana kadar en fazla gol atan takımı olan Galatasaray, müthiş başladığı sezona Ankaraspor deplasmanında da devam etti. İlk yarıda istediği tempoyu yakalayamayan ve 0-0'lık eşitlikle kapatan Aslan, ikinci yarıdaki oyuncu değişikilkleriyle sonuca gitmesini bildi. 73. dakikada Kewell ve 81. dakikada Nonda'yla 3 puanı kapan Galatasaray, 11 yıl aradan sonra ilk kez sezona 4'te 4 yaparak başladı..


ANKARASPOR-GALATASARAY
STAT: Yenikent ASAŞ
SAAT: 21.00
YAYIN: Lig TV
HAKEMLER: Kuddusi Müftüoğlu, Erhan Sönmez, Mustafa Eyisoy
ANKARASPOR: Senecky, Ömer, Baki, Brabec, Aydın, Adem, Hürriyet, Bilal, Neca, Tita, İlhan Parlak
TEKNİK DİREKTÖR: Jurgen Rober
GALATASARAY: Leo Franco, Sabri, Emre Aşık, Servet, Hakan Balta, Mehmet Topal, Mustafa Sarp, Keita (Dk. 72 Aydın), Elano (Dk. 60 Kewell), Arda, Baros (Dk. 60 Nonda)
TEKNİK DİREKTÖR: Frank Rijkaard

SARI KART: Brabec

GOLLER: Kewell, Nonda

ligtv

Melancholy
08-31-2009, 22:58
http://www.ensonhaber.com/images/news/190868.jpg (http://www.ensonhaber.com/spor/225842/ankaraspor-galatasaray-canli-yayin.html)

DİGİMAX
09-01-2009, 12:06
kötü oynayıpta 3 puan almak güzel...
yedek kulubesi farkının önemi bu maçta çok anlaşıldı..

_SoN_
09-01-2009, 12:41
Bence kötü falan oynamadık,çok iyi mücadele etti ankaraspor,onların bu mücadelesine aynı ciddiyette karşılık verdik,yıldız oyuncularımızın farkını yansıttık,hakettik kazandık.

Melancholy
09-01-2009, 15:30
http://www.medyaspor.com/Files/Images/yazarlar_galatasaray_mert.jpg


Anahtar Kewell Perçin Nonda


Galatasaray, Ankaraspor karşısında attığı 2 golle galip geldi. Spor yazarları karşılaşmanın, ikinci yarıda kulübenin desteği ile kazanıldığını yazdı.

İşte spor yazarlarının yorumları:

Levent Tüzemen (Sabah): Tek Lider Arda

Rijkaard, Galatasaray'da ilk idmanında oyuncularına "Topu sevin. Topa hükmedin" demişti. Bu felsefe, total futbolun şifresi idi. İlk Tobol maçı hariç futbolcular oyun anlayışlarını topu severek, topa hükmederek, ısrarla ayağa isabetli pas yaparak sahaya yansıttı. Ortaya göze hoş gelen futbol ve farklı galibiyetler çıktı.
Galatasaray ilk kez Ankaraspor'a karşı ilk yarı kendi sisteminin dışında oynadı; ayağa isabetli pas yapamadı. Ayhan Akman'ın, Rijkaard'ın sisteminde ne kadar önemli oyuncu olduğu Ankaraspor maçında ortaya çıktı. Orta alanın merkezinde görevli Mustafa Sarp-Mehmet Topal ikilisinin top kullanma becerileri kısıtlı olduğundan Keita-Elano-Arda üçlüsüne dikine isabetli paslar gitmedi. Bu, Sarp ve Topal'ın suçu değil. Çünkü ikisi de defansif özellikleri olan oyuncular.
Arda ile Elano birlikte oynayınca Galatasaray topu kullanma ve oyunu kurma konusunda ikilem yaşadı. İki oyuncu da etkisiz kaldı. Elano ve Baros'un yerlerine Kewell ile Nonda girip organizasyon görevini de Arda üstlenince Galatasaray toparlandı.
Keita'nın inanılmaz harcadığı pozisyon sonrası kenara alınmasının hemen ardından bir duran topta Galatasaray'ın klasikleşen golü geldi. Arda'nın ön direğe kestiği kornerde Kewell topu kafayla ağlara yolladı. 10 dakika geçmeden yine sonradan giren Aydın'ın nefis asistini Nonda tamamladı ve Galatasaray başkentten lider döndü.
Bu, kulübenin zaferidir. Bir gerçek var ki; Galatasaray Arda'nın oyunun patronluğuna soyunmasını benimsedi. Rijkaard, Elano-Arda ikilisini Kayseri maçındaki gibi Galatasaray skor avantajını ele geçirdikten sonra kullanmalı. Ya da Arda olmayınca bu görevi Elano tek başına üstlenmeli.

Osman Tanburacı: (Yenisafak): Anahtar Kewell Perçin Nonda

Galatasaray ilk 45'i taş plak gibi cızırtılı geçirdi. Gol girişimleri var ama kalede de Senecky var. İki mutlak golü atraksiyonla çıkardı. Sarp'ın kafası ve Elano'nun akıl dolu aşırtma vuruşunu Senecky tokatladı. Gerisi sivrisinek saz!
Ankaraspor kendi sahasında oynamasına rağmen ilk yarım saati savunmasına gömülü geçirdi; Hürriyet, Adem Koçak, hatta Tita ve Neca neredeyse santrayı geçmediler. İlhan ileride yalnız. Bilal var-yok!..
12'de Rijkaard kulübeden çıktı, Arda'ya direktifini verince Arda-Keita yer değiştirdi. Son vuruşların dışında Elano'yu da pek gören olmadı. Keza Mustafa Sarp da kalabalık oyunda eridi gitti. Bir saptama da Mehmet Topal için. Aldığı her topu yana verdi, geriye döndü. Ayhan'ın yokluğu belli oldu, Galatasaray rakibin üzerine gitmekte çok zorlandı.
Rakip kalede Emre'nin vurduğu kafayı Nonda kale içinden çıkardı! Keita vurdu Senecky karşıladı. Arda'nın kornerinde futbolun sihirbazı Kewell nefis bir kafa vuruşuyla kilidi açtı, arkasından Nonda perçinledi, Galatasaray 74'ten sonra attığı iki golle iyi yırttı!

Hakan Ünsal (Star): Ne Varsa Arda'da Var

Galatasaray'da Ayhan'ın bu takım için ne kadar önemli bir oyuncu olduğu bir kez daha belli oldu.. Daha önce de yazdım. Orta sahada var olan 2 formanın biri alternatifsiz Ayhan'ın olur diğeri kimin olursa olsun. Fakat Galatasaray'ın ideal orta alanı Ayhan-Mehmet Topal'dır.
Baros ve Elano'nun etkisizliğinde en önemli etken Ayhan'ın yokluğuydu. Mustafa iyi niyetli oyuncu ama sorumluluk almaktan çekiniyor. Topal ve Sarp ikisi de çok koşan, top çalan oyuncular. Ama ihtiyaç sadece defans değil. Galatasaray'da Elano etkisizdi. Elano'yu anlamakta zorluk çekiyorum. Çok yetenekli diye lanse edilen bu oyuncu bize çok az şeyler gösterdi.
Baros ve Elano değişikliği olumlu yansıdı ve baskıyı arttırdı. Galatasaray'da pozisyon sayısının azlığı ya da rakip alanda etkili olamamanın sebebi önde oynayan Arda-Elano-Keita-Baros'un birbirine yakın ve içeride oynamalarıydı. Ne zaman Kewell ve Aydın girdi ve oyunu iyice açtı Galatasaray daha rahat pozisyona girer oldu. Bu aynı zamanda Galatasaray'ın kadrosunun genişliğinin ve herkesin hazır olmasının sonucuydu. Kewell geçen yıl klasikleşen ön direk gollerinden birini attı. Galatasaray ilk yarısında sıkıntı çektiği maçta duran topla oyunu açtı sonra sonuca gitti.

Ahmet Çakır (Zaman): Cim Bom Zirveyi Bırakmam Diyor

Sarı Kırmızılı takımın bu sezonki parıltısının yanısıra karşılaşma öncesinde evsahibi takım cephesinde yaşananlar, bu karşılaşmayı oynanmadan kazanılmış bir duruma getirmiş gibiydi.
Hiç de öyle olmadı. Futbolla ilgili her türlü önyargı gibi bu da çok çabuk tuzla buz oluverdi. İlk 45 dakikada daha etkili olan ve gole yakın duran taraf Ankaraspor'du. Yaşananlar onları kamçılamış, tam tersine Galatasaray'ın konsantrasyonunu bozmuştu. O kadar ki Sarı Kırmızılı ekip sanki geçen sezona dönmüş gibiydi.
Mehmet Topal'la Mustafa Sarp biraz birbirlerini yabancıladılar sanki. Elano da silik kalınca Cim Bom'un oyunu tıkandı. Baros her zamanki gibiydi; körlemesine dalışlar, verilemeyen paslar, atılamayan şutlar, ofsaytlardan oluşan bir kahır mektubu!
Kewell'ın zekası, Aydın'ın saldırganlığı, Nonda'nın becerisi Ankaraspor'un direncini kırdı ve işi bitirmeye yetti. Baros'un yarı süresi oynayan Kongolu oyuncunun onun en az 5 katı etkinlik ortaya koyması da Çek golcü adına düşünülmesi gereken bir durumdu.
İkinci golden sonra Ankaraspor'un çözülüşü, biraz da maç öncesindeki öngörüleri doğrular gibiydi. Goller öncesinde de evsahibi takım fazlaca büzülmüştü. Kaptan Hürriyet neredeyse arkadaşlarını dövecekti!
Sarı Kırmızılı takımın zirvedeki yerini bırakma niyetinde olmadığını gösterdiği maçta Kuddusi Müftüoğlu meslek hayatının en rahat maçlarından birini yönetti. İki takımın da futbol oynamaktan başka birşey düşünmeyişi işini çok kolaylaştırdı.

Yalçın Dümer (Fanatik): Hakkıyla...

İlk 45 bir şey anlamadık; ne Eleno'nun görevini, ne de maçtan evvel güzellik uykusuna yatmış Arda'nın niyetini! Hele Mustafa Sarp ve Mehmet Topal birlikteliğinin anlamsızlığını, ne yalan söyleyeyim Ayhan burnumda tüttü. Bir tek Keita, Baki kargaşası vardı keyif veren, o da kazasız sona erdi.
İkinci yarı biraz kıpırdama, biraz da risk. Leo Franco da iş başında. Kewell ve Nonda antresi. Yorulup tükenen ev sahibi, sürekli tempo artıran bir Galatasaray. Sabri'nin çabası, sağ kulvardan bindirmeler. Ama isabet soldan. Nihayet uyanan Arda ve yine duran bir top, imza Avustralyalı'dan. Kewell'den şık bir kafa, beyni ön planda bize göre. Arkadan Aydın'dan şık bir asist ve Nonda... Evet şu tarihe kadar kiralanacak diye Galatasaraylılar'ın yüreği ağzına gelen krampon....

medyaspor