PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sivasspor : 0 Diyarbakırspor : 2


Melancholy
08-30-2009, 23:51
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_fy_Sivas_Diyar01.jpg


Yiğido tel tel!


Son yılların flaş takımı Sivasspor'da düşüş, ligin yeni takımı Diyarbakırspor'da ise yükseliş sürüyor !..

2 maçta hiç puan alamayan, Avrupa'ya erkenden havlu atan ve geçen sezonları mumla aratan Sivasspor, evinde bu kez de Diyarbakırspor'a 2-0 ile boyun eğdi.

Sezona büyük sorunlarla başlayan Diyarbakırspor ise Trabzonspor'u yenip, Fenerbahçe'ye kafa tuttuktan sonra bu kez de Sivasspor'u dize getirmeyi başardı !.. Kırmızı yeşilllileri galibiyete Cihan Yılmaz'ın 5. dakikada kendi kalesine attığı gol ile Mendoza'nın 89. dakikadaki golü ulaştırdı.

Bu maçın ardından Diyarbakırspor puanını 7'ye yükseltirken, 1 maçı eksik olan Sivasspor yine puansız kaldı !..

Bu arada 2. gol sonrası bazı taraftarlar, ''Bülent istifa'' şeklinde tezahürat yaparak, teknik direktör Bülent Uygun'a tepki gösterdi. Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, Uygun'a tepki gösteren taraftarlara dönerek, onları sakin olmaya çağırdı. Bazı taraftarlar ise Uygun'u eleştiren taraftarlara tepki göstererek, Bülent Uygun'a tezahüratlarla destek verdi. Maçtan 2-0 galip ayrılan Diyarbakırspor, 4. hafta sonunda puanını 7'ye yükseltirken, Sivasspor yaptığı 3 maç sonunda ''sıfır'' puanda kaldı.

SİVASPOR: 0 - DİYARBAKIRSPOR: 2
STAT: 4 Eylül
HAKEMLER: Yunus Yıldırım, Serkan Akarca, Mustafa İspiroğlu

SİVASSPOR: Akın, Abdurrahman (Dk. 58 Murat Sözgelmez), Yasin, Sedat, Hayrettin, Onur, Cihan (Dk. 46 Musa), Kadir, Erman, Kamanan, Ersen Martin (Dk. 34 Agbetu)

DİYARBAKIRSPOR: Espinoza, Adnan, Ümit, Amir Azmy, Tolga, Basem Abbas (Dk. 77 Eren), Ayman, Barış (Dk. 51 Erdal), Şener, Taza**** (Dk. 79 İbrahim Ülüm), Mendoza

GOLLER: Dk. 5 Cihan(kendi kalesine), Dk. 90+2 Mendoza(Diyarbakırspor)

SARI KARTLAR: Dk. 66 Sedat, Dk. 77 Erman, Dk. 86 Yasin(Sivasspor), Dk. 77 Basem, Dk. 90+1 Adnan(Diyarbakırspor)

MAÇTAN NOTLAR
Ligde bu sezon Trabzonspor ve Fenerbahçe ile yaptığı 2 maçta puan alamayan, Denizlispor ile yapacağı maç ise 16 Eylül'e ertelenen Sivasspor ile ligde yaptığı 3 maçta 4 puan kazanan Diyarbakırspor, Sivas 4 Eylül Stadı'nda karşılaştı.

Avrupa kupalarından elendikten sonra rotasını lige çeviren Sivasspor, Diyarbakırspor karşısına sakatlığı nedeniyle uzun süredir sahalardan uzak kalan golcü oyuncu Mehmet Yıldız ve orta saha oyuncusu Sezer Badur'dan yoksun bir kadroyla çıktı.

Sivasspor'da bu maçta kaleyi, hafta içi Ukrayna'nın FC Shakhtar Donetsk takımıyla oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş karşılaşmasında olduğu gibi yine Akın Vardar korudu. FC Shakhtar Donetsk maçında kırmızı kart cezalısı olduğu için forma giyemeyen Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç, yedek soyundu. Sivasspor'da Petkoviç'in yanı sıra Uğur, Mbemba, Murat Sözgelmez, Agbetu, Musa ve genç oyuncu Murat Kalkan yedekler arasında yer aldı.

Konuk ekip Diyarbakırspor'da ise sakatlıkları devam eden İbrahim Ege ve Fevzi maç kadrosunda yer almadı. Ülkesinden dönen Iraklı defans oyuncusu Basem Abbas'ın ilk onbirde forma giydiği maçta, kaleci Osman ile Erdinç, Larsen, Eren, Diallo, Erdal ve İbrahim Ülüm ise yedek soyundu.

"GÜÇLÜ ORDU, GÜÇLÜ TÜRKİYE"
Sivasspor, sahaya ''Güçlü Ordu, Güçlü Türkiye'' yazılı pankartla çıktı. Forma rengi kırmızı-beyaz olan Sivasspor takımı, bu maçta mavi-beyaz renkli, mavinin ağırlıklı olduğu formayı giydi. Diyarbakırspor kalecisi Espinoza da Sivassporlu futbolcular gibi mavi renk forma giyince, hakem Yunus Yıldırım'ın uyarısı üzerine maç başlamadan formasını kırmızı renkteki formayla değiştirdi.

Sivassporlu taraftarlar, maça beklenen ilgiyi göstermedi. 4 Eylül Stadı'nın tribünlerindeki büyük boşluklar göze çarptı. Kale arkası havuz tarafı tribününde yerlerini alan az sayıda Diyarbakırsporlu taraftar da takımlarına destek verdi. Sivassporlu taraftarlarca havuz tarafı kale arkasına, teknik direktör Bülent Uygun ve takıma destek içerikli pankartlar asıldığı gözlendi.

ligtv