PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ergenekon davasında 3 tahliye kararı


kelebek35
08-28-2009, 09:37
Ergenekon sanıkları Aydın Yüksek ve Hayati Özcan ile bu davayle birleştirilen Danıştay davası sanığı Süleyman Esen tahliye edildi. Yüksek, tahliye sonrası Askerlik şubesine götürülecek




Gece 03.00'da Silivri Cezaevi'nden çıkan Hayati Özcan ve Süleyman Esen'i yakınları karşılarken, Aydın Yüksek'in askerlikle ilgili bir problemi nedeniyle Askerlik Şubesi'ne götürüldüğü ileri sürüldü.
Ergenekon davası tutuklu sanıklarından olan ve dünkü duruşma sonrası tahliyesine karar verilen Ulusal Kanal İzmir Temsilcisi Hayati Özcan, Silivri Cezaevi çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. "Burada hukuk yok." diyen Özcan, "Bu dava kontrolden çıkmış durumda. Ben neden içeri girdim belli değil. Tutuklu olanlardan kimsenin de suçu yok. Mahkemenin elinde yüz binlerce sayfalık iddia var. Mahkemelerin yükü çok ağır. Burada 'Ergenekon' diye bir şey yok. Yasa dışı bir örgüt yok." şeklinde konuştu.
Yakınları tarafından karşılanan Süleyman Esen ise soruları cevaplandırmadan cezaevinden ayrıldı. Dünkü duruşma sonrası tahliye edilenlerden Aydın Yüksek ise Silivri Cezaevi'nden çıkmadı. Yüksek'in, askerlikle ilgili sorunları olduğu ve askerlik şubesine teslim edileceği iddia edildi.

(Cihan)