PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ramazan'a erişmişken!!


Hasret
08-22-2009, 18:59
Fırsatı değerlendirenler ve Ramazan ayı gibi Allah’ın verdiği nimetlerin kıymetini bilerek hakkını verenler için on bir ayın sultanı olan Ramazan ayına kavuşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bir kere daha bu mübarek aya bizi kavuşturan Hak taala’ya hamd ve senalar olsun diyoruz. Bu anlamlı ve bereketli ayda nefsimizin islahı ve tezkiyesi için gereğini yerine getirerek Ramazan’ı en iyi ve güzel bir şekilde değerlendirenlerden olmamız için Allah (cc.)’tan dua ve niyazda bulunuyoruz.

Bu ramazan ayının ömrümüzün son ayı olduğunu düşünerek başka Ramazanlara kavuşamayabiliriz endişesi ile hareket ederek, fırsat bu fırsattır deyip nefsime ve sizlere “sakın ha bu fırsatı kaçırmayın” uyarı ve hatırlatmasında bulunuyorum. Ramazan’ın bitiminde “Eyvah, Ramazan bitti ve bir şey yapmadık” demememiz için şimdiden nefsimi ve sizleri uyarıyorum.
Efendimiz (sav)’in bu mübarek ayda ferdi ve içtimai ibadetlerini kat kat arttırdığını örnek alarak bizim de ibadetlerimizi arttırmayı unutmamamız gerekir.

Kadir Gecesi’nin bin aydan daha hayırlı bir gece olduğu ve bu gecenin Ramazan ayının içinde olduğu kati ve sahih ayetlerlesabittir.Ancak , Ramazan’ın hangi gecesinin Kadir Gecesi olduğu kati değil zannidir. Dolayısıyla Ramazan ayının tüm gecelerinin Kadir Gecesi olduğunu, olabileceğini tasavvur ederek 83 küsür seneye tekabül eden bu geceyi kaçırmamak için Ramazan’ın her gecesini Kadir Gecesi olduğunu telakki ederek ihya etmeliyiz.

Bu ayın madde aleminin yorgunluğunundan manevi alemin huzuruna ve mutluluğuna kavuşmanın mevsimi olduğunu unutmamalıyız. Bu manevi tatilin ve seyr-u sûlûkun tadını doya doya tatmalıyız.