PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonunda ise, Cehennemden azat olma fırsatı var


ALONE53
08-21-2009, 14:36
Bu ayın başı rahmet, ortası mağfiret, sonunda ise, Cehennemden azat olma fırsatı var


Dinimizde, bizi sevap açısından düzlüğe hatta rampalara çıkaracak öyle güzellikler var ki işte Ramazan ayı bu güzelliklerin başında geliyor.



Ramazan ayı dinimizin güzelliğini gönüllerimizde tam olarak hissettiğimiz öyle güzel bir aydır ki işlediğimiz pek çok günah yaralarına merhem olabilecek hususi iltifat ve ekstra müjdeler vardır bu ayda. Cennet'in kapılarının açılıp cehennemin kapılarının kapandığı, şeytanların zincirlere vurulduğu, yani şeytanların bizleri günaha sokacağı yolların Rabb'imizin lütfu ile azaldığı bu ay, aynı zamanda başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azad olma olan (Beyhaki, Şuabu'l-İman, 3/306) çok mübarek bir zaman dilimidir.

Sahur, iftar, teravih gibi sevap kazanma fırsatının çok olduğu bir aydır. Kur'an'ın her bir harfine diğer aylarda olandan kat kat fazla sevap verildiği bir Kur'an ayıdır. Zikir, evrâd, tahmid, tehlil, münâcât ve yakarışların zirve noktada olduğu bir zikir ayıdır. Gerçek manada kul olmayı hatırlatan, gerçek hürriyetin Allah'a esarette olduğunu hissedip duymanın en mümkün olduğu kutlu bir zaman dilimidir.

İnsanların aradıkları mutluluğu, ailelerin peşinde koştukları hakiki saadeti, dünyanın diline doladığı gerçek huzuru, milletlerin de kendi olma yollarını bulmaları için en uygun bir zaman aralığı olan bu ayda gelin Rabb'imize dua dua yalvaralım: "Yıllar var ki affedilmeyen bir sürü günahlar işledik; Seni tanımama, kendimizi bilememe, dine vefasızlık, millet ruhuna da saygısızlıkta bulunma günahı. Hatalarımızı sezemedik, günahlarımızı göremedik ve durumumuzun vahametini değerlendirerek bir türlü Sana yönelemedik. Huzuruna gelip iç çekişlerimize, gözyaşlarımıza, renk atmış benzimize merhamet buyur ve bize iman ve mârifetteki neşeyi son bir kez daha duyur. Bize yakınlığını duyur ve benliğimizde Sana karşı yaklaşma heyecanları uyar." ZAMAN