PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ingilizce sözlük ve çeviri siteleri


mehmet3952
08-20-2009, 14:26
piyasadaki 3 tane ingilizceden türkçeye metin çeviri sitesi var benim bildiğim.

Henüz hiçbiri tam olarak çeviri yapamasa da gene de ingilizce bir metinin ne anlatmak istediğini aşağı yukarı anlamamızı sağlıyor.

Hemencevir.com
http://img2.blogcu.com/images/m/t/u/mtu/hemenlogo_1238422651.gif
Bence en iyi çeviri yapan site. yeni çıkan google translate göre çok daha iyi çeviri yapmasına karşı gene de cümleleri tam olarak çeviremiyor. Bir de aynı anda birçok çeviri isteği olunca bir dakikaya kadar beklettiği anlar bile oluyor çeviri için.

adres: hemencevir (http://hemencevir.com)

google translate
http://www.google.com/intl/tr/images/logos/translate_logo.gif
Uzun zamandan beri var olan sistemde birçok dil arasında çeviri yapabiliyorduk. Türkçenin de yeni dahil edildiği sistemde türkçeye çeviriler şimdilik çok kötü. Ama gene de hemencevir e göre çok daha hızlı.

site: google translate (http://translate.google.com)

Babiltürk

Hiç tercüme olmamasından çok babiltürk daha iyidir sloganıyla yayın yapan site henüz ingilizce türkçe çeviride pek kötü fakat gelecek vadediyor.

site: babiltürk (http://www.babilturk.com)


Sözlük siteleri

sesli sözlük

http://img245.yukle.tc/images/4635seslisozluk_online_ingilizce_sozluk.jpg

sesli sözlük internetin en köklü sitelerinden ve aslında bilmeyen yok gibidir heralde. 99 yılında açılan site bu yıl 10. yaşını kutluyor. Kelimelerin sesli telafuzları ve Online quizlerin bulunduğu site ingilizcesini geliştirenler için de ideal. Metin çevirileri şimdilik google translate üzerinden yapıyor fakat yakın gelecekte güzel bir metin çeviri alt yapısı yapacaklarına inanıyorum.

site: sesli sözlük (http://www.seslisozluk.com)

ingilizce sözlükler
http://ingilizcesozlukler.net/templates/ja_hadar/images/logo.jpg
Sitede ingilizce sözlük programları, ingilizce sözlük siteleri ve ingilizce çeviri siteleri dahil birçok sitenin tanıtımı yapılıyor. Ayrıca piyasadaki ücretli veya ücretsiz birçok sözlük programını indirebileceğiniz site güzel bir kaynak.

Site: ingilizce sözlük (http://www.ingilizcesozlukler.net)

Langtolang
http://langtolang.com/images/logo_acik.gif
ingilizce türkçe dahil birçok dil arasında çeviri yapabildiğiniz istede; quizler, kelime oyunları vs ingilizcenizi geliştirmeniz için birçok bölüm mevcut. Kelimelerin sesli telefuzlarını ve cümleler içinde farklı şekillerde farklı anlamlarda kullanılma biçimlerini de görebiliyorsunuz.

site: langtolang (http://www.langtolang.com)

NOYAN
08-20-2009, 14:36
genelde seslisozluk'u tercih ediyorum. babilturk'ü ilk defa gördüm, teşekkürler +rep

DİGİMAX
08-20-2009, 14:55
güzel paylaşım eyvallah..