PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yırtık Sayfa 7.sayısıyla sizlerle..


yirtiksayfa
08-16-2009, 00:20
http://www.yirtiksayfa.tr.gg


Rüzgâra sırtını dayayıp ufuk çizgisinin üzerinden selamlar ederek çıkıyoruz karşınıza.
E-Edebiyat Dergisi YIRTIK SAYFA 7. sayısıyla okurlarının karşısında. Geride bıraktığımız 6 sayıda 14600'ün üzerinde sayfa gösterimiyle, sayıca fazla olan edebiyat dergilerinin arasındaki yeninin ne kadar sağlam olduğunu gösterdi. YIRTIK SAYFA olarak tüm okurlarımıza destekleri için teşekkür ediyoruz.

Bu sayımızda sizleri şiirle yıkayacağız. Yayınlamaktan özellikle korktuğumuz yazınlardır şiirler. Şiir tehlikelidir ve tehlike zevklidir. Hepinizin bildiği bir söz var: Her üç Türk'ten beşi şairdir!(Aziz Nesin) Hem bu sözü dinliyoruz hem de gökyüzüne serpiştirilmeyi bekleyen kalemlerin tozlarını sizlerle buluşturuyoruz. Umuyoruz ki sizlerle buluşturduğumuz şiirleri zevkle okuyacak, eleştirecek ve tartışacaksınız.

YIRTIK SAYFA'7nin içeriğine geçmeden önce sizlere birkaç güzel haber vermek istiyoruz.

Desteğini her an hissettiğimiz sevgili dost Pınar Nurhan Modern Cinayetlerin Kokusu isimli kitabıyla okuyucuların karşısına çıktı. Siyah Beyaz Yayınları tarafından çıkan Modern Cinayetlerin Kokusu'nda Pınar Nurhan'ın o eşsiz üslubunu tadacak, okudukça daha da bağlanacaksınız. Sevgili Pınar Nurhan'ı tebrik ediyoruz.
Bir diğer güzel haberimiz, son yılların önemli şairlerinden Ersan Erçelik hakkında. Dergimizden de tanıdığınız Ersan Erçelik yeni şir kitabı Hayat Öpücüğü ile Şiiristleri farklı boyutlara sürüklüyor.
Bir güzel haber de, Bayan Gökkuşağı (http://www.uzunmetraj.com/portal/kultur-sanat-haberleri/bayan-gokkusagi-nodira-ibrahim-jumaniyazova.html) ile ilgili. Dergimizden de tanıdığınız biyoloj/ressam/yazar Nodira Jumaniyazova 3. kitabı Gizli Adadan Gelen Mektuplar ile okurlarının karşısında. Sevgili Nodira Jumaniyazova'yı tebrik ediyoruz.

Yazarlarımızı tebrik ettikten sonra haberlerimize devam ediyoruz. İmgeci Sosyalist Şairimiz Serkan Engin'in şiir kitabı Arsız Akrostiş (http://yirtiksayfa.tr.gg/Arsiz-Akrostis.htm) ile romanı Uysal Cinayetler (http://yirtiksayfa.tr.gg/Uysal-Cinayetler.htm)'i dergimizin sol köşesindeki linkler indirebilirsiniz. İndirmek istemeyenler için her iki kitap her sayımızda yayınlanacaktır. Sevgili Serkan Engin'e bu paylaşımı için okuyucularımız adına teşekkürü borç biliyoruz.
Böylesine güzel haberlerle YIRTIK SAYFA'7yi çıkarmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu sayımıza kısaca göz atacak olursak, Durkaya İpşir Ölülerin Şafağı (http://yirtiksayfa.tr.gg/-Oe-L-Ue-LERiN-SAFAGI.htm) ile farklı bir üslupla okurların karşısına çıkarken, Hüreyni Furat Öncü Bir Sevgili Geçiyor (http://yirtiksayfa.tr.gg/BiR-SEVGiLi-GECiYOR.htm)ile zamandan bir ****** saat daha geçti diyor. Zeliha Köse tortulaşmış yüreğiyle Gidiş (http://yirtiksayfa.tr.gg/GiDiS.htm) derken, Özkan Öztürk vakitlerden ince Uzak (http://yirtiksayfa.tr.gg/UZAK.htm)'ı ile sesleniyor. Can Semercioğlu HeartCore (http://yirtiksayfa.tr.gg/HEART-CORE.htm) ile küfürler bizi anlattı diyor. Nihan Çalışkan Düşür Beni (http://yirtiksayfa.tr.gg/D-Ue-S-Ue-R-BENi.htm) ile okuyucuyu sarsarken, Serkan Engin Peralı Güzele Gazel (http://yirtiksayfa.tr.gg/PERALI-G-Ue-ZELE-GAZEL.htm) ile okuru farklı ufuklara sürüklüyor.
Nodira Jumaniyazova Sükûnetin Sesi'ni dinlemeye çağırırken, Gamze Atal duvarların sessiz iniltisinden Pamuklar İçinde Büyüttüm Seni (http://yirtiksayfa.tr.gg/PAMUKLAR-iCiNDE-BUYUTTUM-SENi.htm) ile farklı üslubunu konuşturuyor. Hayalet Sevgili (http://yirtiksayfa.tr.gg/HAYALET-SEVGiLi.htm) isimli kısa denemesiyle Pınar Nurhan düşünmeye davet ederken, ilk sayımızdan beri okuyucumuzla olan Uğur Yaman kanırta kanırta hırpaladığı ruhunu serpiştirerek Çıkamıyorum İçimden (http://yirtiksayfa.tr.gg/CIKAMIYORUM-iCiMDEN.htm) ile okurlarımızı selamlıyor.Cihat Albayrak ağır adımlarla yürürken Düş'üYorum (http://yirtiksayfa.tr.gg/D-Ue-S--Ue--YORUM.htm) diyerek okuyucuyla birlikte kendini sorgularken, İbrahim Kabahaliloğlu Son Soluş (http://yirtiksayfa.tr.gg/SON-SOLUS.htm) ile okurlarımıza merhaba diyor.

YIRTIK SAYFA olarak sizlere bu sayımızda da bambaşka dünyaların kapılarını aralamaktan mutluluk duyuyoruz.

Yırtık Sayfa'da olup bitenleri birinci elden öğrenmek için Gazete Yırtık' (http://yirtiksayfa.tr.gg/GAZETE-YIRTIK.htm)a abone olmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.

Son söz olarak, bu yolda bizlerden desteğini esirgemeyen bütün dost ve okuyucularımıza teşekkürlerimizi sunarak, birlikte nice yazınlara diyoruz.



Biri O(Edebiyat) kim mi dedi?
O bir deniz; hülyaları aşan, derunlarda coşan, sonu gelmeden çağlayan, güneşe yağmuru tattıran, zihinlerdeki zehri akıtıp tadına baktıran, sustukça konuşturan, engin bir parıltının üzerine konan bir yıldızın halini alan, atılan her bir kulaçta dünyaları sarsan bir deniz…

Ve bizler; O denizdeki mavnalarda kürek çeken, tuzla bulanan suların ortasında nefes alan, yakamozlarla ahbaplık yapan, bir gün güvertede ufka bakıp bir gün yosunlara sarılan, kimi zaman Ay’a sırtını yaslayıp sevinçle, kimi zaman da ıstırap akıtan ruh haletiyle mürekkebini O denize akıtan, akıntılarda girdaplarda birlikte yoğrulan sevdalarız…
Durkaya İPŞİR
DİKKAT:
Yazılarınızı yirtiksayfa@post.com (yirtiksayfa@post.com) adresinden bizlere ulaştırabilirsiniz.

http://www.yirtiksayfa.tr.gg

NOYAN
08-16-2009, 11:00
bu konu haber bölümünde hemen arka sıralara düşer ve üyelerimizin dikkatini çekmez, konu site tanıtım bölümüne taşındı.

kont
08-16-2009, 16:24
e-derginiz güzel olmuş :)

bayan06com
04-18-2020, 20:14
hayırlı olsun