PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kurtalan Ekspres'ten bir yolcu daha indi | Burhan Akkuzu vefat etti


NOYAN
08-08-2009, 11:57
Barış Manço’nun vefatından sonra öksüz kalan Kurtalan Ekspres üyeleri, şimdi de Burhan Akkuzu’nun ölümüyle yıkıldı

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/resimler/1249672642.jpg

Müsaadenizle çocuklar
Barış Manço, Cem Karaca ve Erkin Koray gibi ünlü müzisyenlerle beraber çalışan, Kurtalan Ekspres’in güler yüzlü gitaristi Bahadır Akkuzu geçirdiği kalp krizi sonrası 54 yaşında yaşamını yitirdi

Müzik grubu “Kurtalan Ekspres” in gitaristi Bahadır Akkuzu, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Akkuzu, akşam saatlerinde evinde fenalaşınca oğlu Sonat Akkuzu tarafından Ethica İncirli Hastanesi’ne getirildi. Göğsünde sıkışma ve kolda uyuşukluk şikayetleriyle burada doktorlar tarafından muayene edilen Bahadır Akkuzu, röntgen çekimi sırasında tekrar fenalaşarak bayıldı. Akkuzu’nun kalp krizi geçirdiği anlaşıldı. Doktorların yaklaşık bir saat süren çabalarına rağmen 54 yaşındaki Akkuzu kurtarılamadı. Akkuzu’nun, yarın Ataköy 5. Kısım Camii’nde öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi. Ünlü müzisyenin oğlu Sonat Akkuzu, babasının pazar gününden itibaren göğsünde sıkışma olduğundan şikayet ettğini, ancak “Klima çarpmıştır” diyerek doktora gitmediğini belirtti. Ailesinin tüm ısrarlarına rağmen doktora gitmek yerine işe giden Akkuzu’nun dudrumu eve döndüğünde daha da kötüye gitti. Hastanede yaşamını yitiren Akkuzu’nun ölüm haberini alan müzisyen arkadaşları ve sevenleri hastane önünde gözyaşı döktü.

Müzik dolu 40 yıl
15 yaşında sahneye çıkmaya başlayan Akkuzu, ilk olarak “4 Adam” isimli grubu kurdu. 1978 yılından itibaren “Kurtalan Ekspres” grubunun gitaristi ve vokalisti olarak çalıştı. Müzik hayatının içinde Barış Manço, Cem Karaca, Erkin Koray, Edip Akbayram gibi sanatçılara eşlik etti. Akkuzu’nun, dillerden düşmeyen “Sakız Hanımla Mahur Bey”, “Kara Toprak Ver Yarimi” ve “Al Beni” isimli besteleri Barış Manço’nun sesiyle gönüllere işledi. Barış Manço’nun vefatından sonra Kurtalan Ekspres’in solistliğini de üstlenen Akkuzu, 2003 yılında grubuyla beraber ’3552’ adlı albüm çıkardı.

Akkuzu’nun 1978’de katıldığı ve Barış Manço’nun solistliğini yaptığı Kurtalan Ekspres,çalışmalarıyla bir döneme damgasını vururken, dillerden düşmeyen şarkılara da imza attı. Akkuzu, beraber çalıştığı Cem Karaca ile de unutulmaz performanslar sergiledi.





07/08/2009 22:17

kaynak (http://www.yenicaggazetesi.com.tr/haberdetay.php?hit=21186)

tomqoliq
09-04-2009, 15:44
Allah rahmet eylesin üzldm yha :s