PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşçi Partililer salonu terk etti


kelebek35
08-03-2009, 10:27
Danıştay davasının Ergenekon'la birleştirilmesine tepki gösteren İşçi Partililer salonu terkettihttp://www.habervaktim.com/resim/resim81849_2.jpgErgenekon davasının tutuklu sanıkları Doğu Perinçek ve Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu İşçi Partili sanıklar duruşma salonunu terk etti. Perinçek, "Bizi bu sanıklarla birlikte yargılamak zulümdür. Ancak sandalyelerimizi yargılarsınız." diye konuştu.

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin başkanı Köksal Şengün, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Danıştay davasıyla Ergenekon davasının birleştirilmesi yönünde aldığı kararı duruşmada hatırlattı. Duruşmaya, Danıştay saldırısı sanıkları Alparslan Arslan, İsmail Sağır ve Tekin Irşi katıldı. Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından da Aydın Yüksek, Ergün Poyraz ve Sedat Peker haricindeki 24 tutuklu sanık duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan İşçi Partililerin avukatı Mehmet Cengiz, "Mahkeme ara kararında, Danıştay saldırısı davası ile bu davanın birleştirilmesi halinde aynı dosya üzerinden mi yargılama yapılacağını yoksa farklı yargılama mı yapılacağı daha sonra karar bağlayacağını açıklamıştı. Ancak birleştirme kararından sonra 27 Temmuz 2009 tarihinde cezaevine gönderilen ivedi faks ile Danıştay saldırısı davasının tutuklu sanıkları mahkemeye çağırılmıştır. Henüz aynı dosya üzerinde yargılama yapılıp yapılmayacağına karar vermeden Danıştay davası sanıklarının bu mahkemeye çağırılması alınan ara karar ve usule aykırıdır. Yapılan bu işlemler Danıştay saldırısı sanıklarını fiilen kurtarma operasyonudur. İki dava sanıklarının aynı dosya altında yargılanmaları yargı sürecini çok uzatacaktır. Bu kadar uzun süre sanıkların tutuklu kalması da mümkün olmayacaktır." iddiasında bulundu.

Bu arada söz alan Doğu Perinçek, Bizi bu sanıklarla birlikte yargılamak zulümdür. Ancak sandalyelerimizi yargılarsınız." diyerek salonu terk etti. Muzaffer Tekin ve diğer İşçi Partili sanıklar da duruşma salonunu terk etti.

CİHAN