PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Alexa Hakkında Genel Bilgi


_SoN_
07-30-2009, 12:15
Alexa hakkında geniş acıklama
alexa nedir?
alexa internet sitelerinin popularitesini reytinglerle ortaya koyan bir internet servisidir..
alexanın onemi:
arkadaslar aslında cogu kullanıcı için alexa hiç bi onem teskil etmemektedir ama bir webmaster için alexa rankın onemi oldukça buyuktur nedenine gelecek olursak alexa google işbirliğinin onemi..
alexa google işbirliği nasıl oluşuyor?
alexa google işbirliği googlenin kaliteli sitelere daha çok ilgi gosterme duşuncesiyle ortaya cıkıyor.Acıklıyorum mesela pr 4 veya pr 5 bi tane site var oysakı içinde ne içerik var nede ziyaretçiyi sitede tutmaya yarayacak bir etmen birde pr1 bi site var bu site hem içerik yonunden kaliteli hemde hit yonunden zengin onceki anlayışa gore googlenin gozunde bir numarada olması gereken site pr4 siteydi çunku pr degeri sitelerin kalitesini belirleyen en buyuk etmendi google muhendisleri bunu duşunerek alexa ile ortaklık baslattı alexadan alınan verilerle kalitesi yuksek siteler googlenin gozunde gerçekten onem teskil etmeye basladı.
madem alexa bu kadar onemli ne yapmalıyız?
1) sitenize toolbar yukeyin
evet arkadaslar alexa toolbar alexa degerinizi arttıracak en buyuk etmendir misal verecek olursak alexa toolbardan gelen ziyaretçi rankınıza 10k etki ediyorsa diger etmenlerin tumu 5k etki etmekte umarım acıklayıcı olmuştur.
baska ne yapmalıyız
1-a) alexa toolbar yukletin
sitenizde ziyaretçilerin alexa toolbar yuklemesi ve kullanması için surekli ziyaretçiyi tesvik edin..
eger bi forum siteniz varsa bunu uygulamanız daha kolay olabilir ornek verecek olursak bi forumda alexayı indirene +100 rep veriliyordu admin tarafındanhttp://www.r10.net/images/smilies/smile.gif
2) widget yukleyin
evet arkadaslar bu konuda alexaya etki eden 2.buyuk faktor diyebilirim..
alexa diyorki bana yardımcı olun bende size yardımcı oluyum siz alexanın logosunu yukleyin sitenizden logoya ttıklayan her ziyaretçi alexaya bi raporlama talebinde bulunacaktır gibi gorebilirsiniz aynı sey toolbar içinde gecerli alexanın widget kullanan siteyle kullanmayan site arasında 4 5 kat fark oldugunu soyleyebilirim..
widgeti nerden buluruz?
heryerde bulabilirsiniz ama aramaya gerek yok bende bi kod var veriyim cumleten kullanalım.

<SCRIPT type='text/javascript' language='JavaScript' src='http://xslt.alexa.com/site_stats/js/t/a?url=www.siteniz.com'></SCRIPT>
arkadaslar bu kod forumda oncedende paylasılmıştı zaten ben tekrar paylasıyım konuda eksik bırakmayalım dedim.
kodda js/t/a?url yazan yerde a yerine b,c,d,e getirebilirsiniz tam hatırlamıyorum ama 4 5 tane geliyorhttp://www.r10.net/images/smilies/smile.gif
3) sitemizde spam kullanmamaya dikkat edelim
arkadaslar buda çok onemli onal unsurlardan biridir çunku spam pek çok yan etki yapar..
bunlar neler mi bi kısmını sayıyım..
1)spamla cekilen ziyaretçi istediğini bulamayınca siteden ayrılacak ve ziyaretçinin sitede durma suresini duşurecektir.
2)sitede spam kulanıldıgını bilen ziyaretçi siteye tekrar gelmeyecek ve ziyaretçi baglılıgı denen onemli unsur ortadan kalkacaktır.
bence bu kadar yeterli
4) sitemizin içeriği dışında konu dışı içeriklerden uzak duralım ve reklamlarla ziyaretçiyi sıkmayalım.
bu son yazdıgım madde ziyaretçi sadakati, sayfa goruntulenme ve ziyaretçinin sitede kalma suresiyle dogrudan etkilidir
mesella konu dışı içerik ekledik diyelim ziyaretçi dini videolar dedi sitemize girdi bi sayfa gezdi alttaki rastgele videolara baktı video klipler pop şarkı videoları ve içerik dışı bi suru video ziyaretçi aradıgını bulamadıgı için siteden direk çıkacaktır bi konuya odaklanmak alexa acısından cok onemlidir.
reklamlar ise ziyaretçiyi sıkar popup reklamlardan bahsetmiyorum bile reklam yerlesimini yogun tutmayalım ve sitemizi kasmayan reklam firmalarını tercihh etmeye calışalım ziyaretçinin bekleyecek sabrı olmayabilir sizin sitenin içeriğiyle ilgili 10 tane sitede olabilir temiz site ziyaretçinin sizin sitenize girmesi anlasılması guç bir durum olsa gerek.
alexarankın yukselmesi için en onemli unsurları belirttim hiç birini yapmam alexam yukselir diyorsanız benim tahminlerime gore 10 kat zarar edesiniz bu benim şahsi goruşumdur.
alexa toolbarı nerden indirebilirim sorunuza cevabım alexanın sitesidir r10 dada paylasımlar bulunmaktadır ararsanız bulabilirsiniz tabi alexasız webmaster kaldıysahttp://www.r10.net/images/smilies/smile.gif

kaynak Alexa hakkında | Özgün Seo Makaleleri (http://www.seoblog.tk/alexa-hakkinda.html)