PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bülent Uygun’dan Bülent Uygunsuz’a...


Melancholy
07-29-2009, 20:55
http://image.tumspor.com/photos/901846288.jpg
Bülent Uygun’dan Bülent Uygunsuz’a...

Bir Sivas düşünün ki; geçen sezonki kadrosundan başka külübe gidenler, sakatlar ve Bülent Uygun’un...

Ali Sami Alkış-Star Gazetesi
Bülent Uygun’dan Bülent Uygunsuz’a
Bir Sivas düşünün ki; geçen sezonki kadrosundan başka külübe gidenler, sakatlar ve Bülent Uygun’un ilk 11’e koymadığı futbolcular listesi ile birlikte Bilica, Mehmet Yıldız, Sezer Badur, Murat Erdoğan, Tum, Balili, Kamanan, Mohammed Ali, Diallo ve Sylla ortalıkta yok. Hepsi 10 kişi ediyor.

Bu kadar dağtılmış bir takıma Sivas demek mümkün mü?

Yenilerden Ersen Martin; Bugüne kadar kime ne faydası dokunmuş ki, Sivas’a dokunsun?.. Huelva’da helva olup gelmişti.

Yenilenmiş değil, tamamen dağıtılmış Yiğidolar; sahaya mecburen savunma ağırlıklı bir kadroyla çıktı. Ama daha 20. saniyede atağa geçip, pozisyona girdiler. Sahaya çıkış amaçlarına hiç uymayacak şekilde, oyun temposunu yükselttiler. Bunun sonucu olarak da durmadan pozisyon verdiler. Gol geliyorum diyordu, çabuk geldi.

Savunma ağırlıklı oynamayı hedefleyen bir takımın, bu stratejide en önemli silahı kalecisi olur. Ama Petkovic, futbol yaşantısının en kötü günündeydi. İlk golde olduğu gibi topa boşa çıkıyor, ileriye diye şutladığı toplar kendi yarı alanında taça çıkıyor, toplara müdahalesi hep sırıtıyordu. Auta gidiyor diye seyrettiği top, direkten döndü. Chatelle yetişip vurunca gol oldu. Suçu yalnız kalecide aramak doğru olmaz. Savunma tümü ile dağılmıştı. Bousuffa adeta dalga geçer gibi hareketler yaptı, hepsini ters tarafa yatırdı. Sivas tam anlamıyla çaresizliğe oynuyordu.

Bülent Uygun’un şöyle bir havası var: Sivas’ın bugüne kadar bir başarısı varsa, bu oyunculardan değil, hocalıktaki yeteneğin sayesinde oldu. Kim giderse gitsin, kalanlarla aynı işi yaparım havasındaydı. Anderlecht, bunun böyle olmadığını ve olmayacağını kafasına dank ettirmiş olmalı.

Bu skor rövanşı formaliteye dönüştürdü.

tumspor