PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ferrari'nin pilotu komada


Melancholy
07-27-2009, 00:05
http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/14658.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/motor-sporlari/formula-1/36464/massa-yasam-yarisinda-massanin-durumu-kritik.html)



Massa yaşam yarışında

Formula 1'de Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, yaşam mücadelesi veriyor.


Macaristan Grand Prix'inde geçirdiği kaza sonrası yaralanan ve ameliyat edilen Brezilyalı pilot yoğun bakımda hayatta kalma mücadelesi veriyor.
FORMULA 1'de Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa, yaşam mücadelesi veriyor. Macaristan Grand Prix'inde dün yapılan sıralama turları sırasında geçirdiği kaza sonrası hemen hastaneye kaldırılan 28 yaşındaki Massa ameliyat sonrası yoğun bakıma alınırken hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı.

http://kralspor.ensonhaber.com/images/news/13069.jpg (http://kralspor.ensonhaber.com/galeri/motor-sporlari/29501/massa-yasam-yarisinda.html?no=1)


Ünlü pilot Budapeşte'de 2. bölümde 4. virajı almak üzereyken, BrawnGP sürücüsü Rubens Barrichello'nun otomobilinden fırlayan süspansiyon parçası başına isabet etti. Aracının kontrolünü kaybeden Massa, 200 km'nin üzerinde hızla lastik bariyerlere çarptı. Helikopterle hastaneye kaldırılan Ferrari pilotunun önce sol gözünün kapandığı, bilincinin açık olduğu ve konuşabildiği belirtildi.

Solunum cihazına bağlandı

Ancak Massa kafatasına aldığı darbe, geçirdiği beyin kanaması ve başındaki kesikler nedeniyle hemen ameliyata alındı. Brezilyalı pilotun ameliyatı sonrası AEK Hastanesi sözcüsü, “Massa'nun durumu durağan ama ciddi. Hayati tehlikesi bulunuyor. Şu anda anestezi etkisinde sabah uyanması bekleniyor” açıklaması yaptı. Ünlü pilotun yoğun bakımda solunum cihazına bağlandığı belirtildi.

MASSA'NIN KAFASINDAKİ KASKA YAKLAŞIK 1 KİLO AĞIRLIĞINDAKİ ÇELİK YAY ÇARPTI


Formula 1'de sezonun 10. yarışı olan Macaristan Grand Prix'sinde dün yapılan sıralama turlarında, kaza yapan Ferrari'nin Brezilyalı pilotu Felipe Massa'nın, kafasındaki kaska yaklaşık 1 kilogram ağırlığındaki bir çelik yayın çarptığı açıklandı.

Aracından güçlükle çıkarılarak Budapeşte Honved Hastanesi'ne kaldırılan ve burada kafatasından ameliyat geçiren 28 yaşındaki Brezilyalı pilotun kafasına çarpan çelik yayın nereden geldiği bilinmiyor. Yarışmayı düzenleyen Macar yetkililer, çelik yayın Rubens Bericello'nun otomobilinin arka tekerlerinden kopan bir amortisörün olduğu görüşünde birleşiyor. Baricello'nun otomobilinden kopan amortisörün saniyelerce pistte zıpladığı ve Massa'nın kafasına çarptığı açıklandı.

Brezilyalı pilotun 240 kilometre hızla seyrederken bu çelik yaya çarptığı için direksiyon hakimiyetini kaybettiği ve 190 kilometre hızla lastik bariyerlere çarptığı bildirildi.

Brawn-Mercedes takımının patronu Ross Brawn, çelik yayın Baricello'nun otomobilinden nasıl koptuğunu anlayamadıklarını, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmadıklarını açıkladı.

kralspor