PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzon'a süper ikili !


Melancholy
07-18-2009, 01:45
http://img.mynet.com/ho/spor/superikili.jpg (http://spor.mynet.com/haber/trabzona-super-ikili/14879)


Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, yeni sezon öncesi takıma takviye yapmak için araştırmalarının sürdüğünü de belirterek, "Ciddi olarak ilgilendiğimiz bazı oyuncular var ve onları alacağımızı düşünüyorum" dedi. Broos, Sportif direktörlük görevine getirilen Ünal Karaman'la ilgili endişelerinin ise kendisiyle görüştükten sonra ortadan kalktığını söyledi.
Trabzonspor Teknik Direktörü Hugo Broos, takımın kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenledi. Broos, geride kalan Isparta kampının çok verimli geçtiğini belirterek, "Öncelikle neredeyse tamamen bilmediğiniz bir ülkeye geldiğinizde ve tamamen bilmediğiniz bir oyuncu gurubuyla çalışınca işiniz zordur. Ama ben Isparta'dan çok memnun bir şekilde ayrıldım. Oyuncuların bakış açısı beni memnun etti. Orayı sorunsuz bir şekilde atlatarak buraya geldik" dedi.

"OYUNCULARIM ÇOK YÜKSEK KALİTEYE SAHİP"

Broos, Isparta'da yakaladıkları atmosferin Hollanda'da devam ettiğini ifade ederek, "Oyuncularım Isparta'daki iyi niyetlerini burada da gösteriyor. Gerek burada, gerek Isparta'da çalıştığımız koşulları görünce böylesine profesyonel bir kulüpte çalışmanın memnuniyetini yaşıyorum. Birlikte çalıştığım oyuncu grubunun çok yüksek bir kaliteye sahip olduğundan adım gibi eminim. Söylediğim şeyleri harfiyen yerine getirmeye çalışıyorlar. Bu noktada gerçekten çok zekiler. Eksik kaldığımız ve güçlendirmemiz gereken noktalarla, takviye istediğimiz belli başlı noktalar var. Tüm bunlar tamamlandığında takımın zeka ve kalite düzeyinin ne kadar üst düzeyde olduğunu kanıtlayacağız" diye konuştu.

"HOMBERG MAÇINDAKİ PERFORMANSTAN MEMNUNUM"

Vfb Homberg ile oynadıkları hazırlık maçında takımın sergilediği performanstan memnun olduğunu da söyleyen Broos, şöyle konuştu; "Dün ilk hazırlık maçımızı oynadık. Takımdan yüzde yüz bir performans sergilemesini beklemiyordum. Çünkü böyle hazırlık maçlarında takımın hocaya, hocanın da takıma uyum sağlamasını bekleriz. Ben takımımın performansından son derece memnunum. Sahada onlardan organize olmuş bir futbol sergilemelerini bekledim. Bunu da zaman zaman yaptık. Ama üzerinde çalışmamız gereken bazı noktalar var. Yarın Standart Liege ile oynayacağımız maç çok daha zor geçecek. Ama bu maçtan sonra bile takım hakkında genel bir kanıya varamayız" dedi.

"RAKİPLERİMİZİN TAKVİYELERİYLE İLGİLENMİYORUM"

Broos, transfer çalışmalarını ciddi bir şekilde sürdürdüklerini de vurgulayarak, "Takıma kazandırılacak yeni oyuncular konusunda çalışıyoruz. Bazı futbolcularla ciddi şekilde ilgileniyoruz ve bunları kadromuza katmak için önemli fedakarlıklar yapmaya hazırız. Yeni sezon öncesi şampiyon olan Beşiktaş'ı dışarıda tutabilirsiniz ama özellikle Galatasaray ve Fenerbahçe berbat diye nitelendirilecek bir sezondan sonra böyle güçlendirmelere elleri mahkum girmek zorundaydılar. Fakat onların yaptığı takviyelerle çok ciddi bir şekilde ilgilenmiyorum. Bizim belirlediğimiz mevkilerde ilgilendiğimiz oyuncular var ve onları alacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"ÜNAL'LA İLGİLİ CİDDİ ENDİŞELERİM VARDI"

Broos, 'Ünal Karaman'ın sportif direktörlük görevine getirilmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?' şeklindeki soruya ise şöyle cevap verdi: "Bir futbol kulübünde benim pozisyonumda çalışıyor olsanız bana bir takım endişeler taşıdığım konusunda hak verirsiniz. Çünkü adına ister sportif direktör diyin, ister teknik direktör diyin, böyle bir kişinin göreve başlayacağı size söylendiğinde ister istemez bir takım endişelere kapılırsınız. Çünkü henüz sorumlulukları belli değildir ve görev tanımı yapılmamıştır. Benimde açıkçası böyle endişelerim vardı. Fakat kendisiyle buraya geldiğinde oturduk, konuştuk ve gayet olumlu bir görüşme yaptık. Beklentilerimizi birbirimize aktardık. Kendisiyle Trabzonspor'un menfaatleri için yüzde yüz verimlilikle birlikte çalışacağız. Kendisiyle, benim aramda her hangi bir problemin ve sürtüşmenin çıkacağına dair hiçbir endişem yok. Birbirimizin görev tanımlarını ve sorumluluk alanlarını anlamaya çalışıyorduk ama bu konuşmadan sonra tüm bu tereddütler ortadan kalktı. Şu anda da büyük bir işbirliği içerisinde çalışmaya devam ediyoruz."

"SPORTİF DİREKTÖRLE OYUN ANLAYIŞINIZIN UYUŞMASI LAZIM"

Broos, sportif direktör Ünal Karaman'la yaptığı görüşme sonrası aklındaki tereddütlerin ortadan kalktığını da ifade ederek, "Çok basit bir nedeni vardı. Çünkü birbirimizi tanımıyorduk. Daha önce birbirimizi hiç görmemiştik. Esas düşündüğüm şey, benim futbola dair düşündüğüm şeylerle, onun futbola dair düşündüğüyle şeyler bir uyuşma yakalayabilecek mi, yoksa tamamen ayrı uçlarda mıyız, konusuydu. Eğer bir sportif direktörden bahsediyorsanız, teknik direktörün fikirleri başka bir noktada, onun fikirleri başka noktadaysa birbirinizle iş yapma imkanınız azalır ve bu durumda çalışmanız mümkün değildir. Çünkü Sportif direktör, oyuncular ve kulüple ilgili diğer konular üzerinde adı üzerinde sportif kararlar alan kişidir ve teknik direktörle en azından asgari düzeyde fikir birliğine sahip olmalıdır" diye konuştu.

"FORMAYI KAPMAK GENÇLERİN ELİNDE"

Mevcut kadrodaki genç oyuncuların tümünün yetenekli olduğunu da vurgulayarak, "Onlara bu takımla aynı havayı soluma imkanı verdik. Ama bundan sonrası onlara bağlı. Bu düzeylerini devam ettirirseler, hepsi çok iyi futbolcu olacaktır. Şu anda bu şansı kullanıp kullanmamak onların elinde. Kadrodan çıkardığımız genç oyuncularla ilgili olarak ise onları gözden çıkardığımız asla düşünülmesin. Onları her zaman takip edeceğiz. O gençler asla köşeye atılıp, unutulmuş oyuncular değil" dedi.

"KARİYERİMDE BÖYLE TARAFTAR GÖRMEDİM"

Taraftarların takıma ilgisinin kendisinde hayranlık uyandırdığını da ifade eden Broos, "Bu insanlar için bu kulüp bir hayat memat meselesi. Bunu anlamak çok zor değil. Ben kariyerimde hiç böyle bir taraftar topluluğu görmedim. Dünkü maçta bile stat bizim taraftarlarımızla doldu. Isparta'da taraftarlar 8 - 9 saatlik yolu sadece tek bir antrenman izlemek için geldiler. Bu yüzden bizler çalışanlar olarak, onlara layık olmak zorundayız. Arkanızda böyle bir taraftar topluluğu varsa kendinizde başarılı yakalama zorunluluğu hissediyorsunuz" ifadelerini kullandı.

"UEFA'DA GRUPLARA KALMALIYIZ"

Broos, yeni sezonun oldukça zor geçeceğini de belirterek, "Lig sadece bizim için değil, rakiplerimiz içinde zor geçecek. Çok uzun bir yarış içerisine gireceğiz ve bu çok yıpratıcı olacak. Bunun üzerine birde UEFA kupası mücadelemiz var ve orada mutlaka gruplara kalmalıyız. Eğer orada gruplara kalırsak 2010 yılına kadar Avrupa kupalarının içerisinde olacağız. Bugün, Manchasther United bile Ronaldo'yu satarken en az 3 kere düşündü. Bazen tereddüt etti, bazen satmama aşamasına geldi. O yüzden bir oyuncuyu göndermek anlık verilebilecek bir karar değil. Song'un şu anda ayrılması söz konusu değil. Ancak ileride ne olur bilemiyorum. Oturur konuşuruz ve bu kararı hep birlikte veririz. Song'u göndereceğiz diyerek onu yollamak doğru olmaz. Bu kararı sakin bir kafayla istişare yaparak vereceğiz ve onun geleceğine o şekilde karar vereceğiz" dedi.

"YATTARA VE ALANZINHO TAKIM OYUNU OYNARSA BİRLİKTE GÖREV YAPABİLİR"

Yattara ve Alanzinho'nun çok yetenekli futbolcular olduğunu da söyleyen Broos, sözlerini şöyle tamamladı: "Yattara ve Alanzinho daha önce çok fazla birlikte oynamamış olabilirler ama kaliteleri tartışılmaz. Ben ikisini de saha içerisinde görmek isterim. 11 çok iyi oyuncuyu sahaya sürmek iyi bir takıma sahip olmak anlamına gelmiyor. Bu oyunculara iyi bir taktik ve sistem veremezseniz iyi bir verim alamazsanız. Yatara ve Alanzinho bu disiplini sergilerlerse birlikte oynayabilirler" dedi. Broos, yeni sezonda ofansif bir futbolu tercih edeceklerini de vurgulayarak, "Tamamen prese dayalı bir sistemde oynayacağız. Olası oyuncu takviyelerinden sonra tam anlamıyla yeni sistemime karar vereceğim" dedi. Broos, Egemen'in kaptanlığından sonra ikinci kaptanlığı Yattara'nın, üçüncü kaptanlığı ise Song'un yapacağını da açıkladı. Broos, kampı takip eden gazetecilerle de tek tek tanıştı.

mynet