PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğru Takım Elbiseyi Seçmenin 10 Kuralı


Hasret
07-17-2009, 16:41
Takım elbise seçmek incelik ister; ancak herkesin vücut yapısı farklı olduğundan, bu tür takım elbiseler her yüz erkekten sadece birine hiçbir düzeltme yapmaksızın tam oturabilir.


Vücut yapınıza iyi tanır ve doğru modelleri ne kadar iyi bilebilirseniz, mağazadan o ölçüde uygun bir kıyafet ile çıkabilirsiniz. Bu noktada mağazalarda sizinle ilgilenen görevlilerin de katkısı büyük ancak doğru kişilerle karşılaşmanız büyük şans. Bağımsız düşünebilen, deneyimli terzilerin yanında, 'komandatura terzileri' dediğimiz, mağaza satış kadrolarının ve müdürlerinin görev mahkumu terzilerle karşılaşmanız da ihtimal... Bu durumda kendi tecrübelerinizin katkısını hissedeceksiniz.


Takım elbisenizi bu 10 kuralla seçin


1- Yelekli birtakım elbise seçiyorsanız, yeleğinizin göğüs kısmı bedeninize oturduğunda belinizde gevşeklik h s; olmamalıdır. Ceketinizin altından yeleğin sace; küçük bir kısmı, en üst düğmesi görülebilme Yelek pantolonunuzun kemer kuşağını örtecd uzunlukta olmalı, uçları kalça kemiğinize uzanmadan bitmelidir. Pantolon beli ile ve et " uçları arasındaki açıklık, gömleğin veya kemer tokanızın görünmesi hoş durmayacaktır.

2- Seçtiğiniz takım elbisenin üzerinize oturtulma işlemine önce üst bölgeyle başlayın. Elbise omuzlarının başınızla olan ilişkisine ek olarak, ceket kumaşının omuzlarınızdan ceket bitimine dek kesintisiz bir hat çizerek inmesi gerekiyor. Ayrıca ön cephe ve göğüste ceketin klapaları kalkmadan durmalı.

3- Hazır giyim ürünü takım deniyorsanız ^^Kcüzdan, anahtarlık, cep telefonu gibi sürekli taşıdığınız aksesuarlarınızı, her zaman taşıdığınız yerlere koyarak deneyin kıyafeti. Takım elbisenizin görünüşünü bozacak herhangi bir etkinin önüne, cekette yapılacak küçük bir değişiklik ile geçmek mümkünken, göğsünüzde koca bir şişkinlikle dolaşmanız anlamsız olacaktır!

4- Pantolonda birinci kural belde rahatlık sağlayacak kadar kalçaya oturtmaktır; kalçaya oturan pantolonların ağları gereğinden fazla sari a : pantolonlarda pilinin işlevi, oturulduğunda kalçanın doğal genişlemesini karşılamaktır. Ayaktayken ütü çizgisi diz kapağı hattı ile ortadan dik kesişmeli ve ayakkabının ortas - i inerek bitmelidir. Pantolon boyuyla ilgili se herkesin doğrusu farklı; Amerikalılar genellikle ayakkabının üzerinde bir kınlım oluşturacal boyları tercih ediyor; bu pantolonlar, yürürkei ayakkabı bağcıklarını saklar. İtalyanlar ise daha dar kesimli ve biraz kısa hatta çoraplar nın bir kısmının görüneceği boyda pantolonla" giyerler, bu tercihte paça ayakkabının üzerine hafifçe biner.

5- Sırtta kürek kemiklerinizin arkasında bir gergi hattı oluşuyorsa sırt fazıa sıkı demeKtır ve biraz rahatlatılması gerekir.

6- Ceketin beli, altında bulunan bedenin doğal | kıvrımlarına uyum göstererek hafif sıkı olmalıdır Gereğinden fazla sıkı olup olmadığını düğmenin iki yanında oluşacak X şeklindeki çizgilerden anlayabilirsiniz. Ceket düğmeniz ilikli iken oturduğunuzda, açıkken olduğunuz kadar rahat etmelisiniz.

7- Ceket beli için değ'u ölçü kriter a-ka be1 cvuntunuz üzerinde yatay kırışıklıkların oluşmamasıdır. Arka yırtmaçlar mutlak surette yere dikey ve kapalı durmalı, açma yapmamalı.

8- Kollar düzgün akmalı, üst kol kısmınca yatay kırışık ya da kırılma oluşmama lı. Ceketin kolu bilek kemiğine doğru daralmalı; kol ağzı açıklığının çapı 15 cm. yı aşmamalı ya da gömlek manşetini çevreleyece-genişlikten fazla olmamalıdır. Ceket kolu ile el bileğin birleştiği noktaya kadar gelmelidir.

9- Prova odasına, uygun yaka yüksekliği ve kol uzunluğuna sahip bir gömlek ve ortalama topuklu bir ayakkabıyla girin mutlaka.

10- Ceket yakasının ayrık durmamasına ve yakanın kiapa ıie birleştiği yerde yatay bombeler olmamasına dikkat edin.