PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ak Parti'den Çin yönetimine sert suçlama


kelebek35
07-09-2009, 11:52
AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olayları kınadı. Bozdağ, Çin yönetiminin tutumunu sert ifadelerle eleştirdi.



Bozdağ, Yozgat Kent Park'taki tesislerde düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde yaşanan olaylara ilişkin, Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin bir dizi ihmalinin sonucu başlayan olayların, yönetimin haksız, hukuksuz, orantısız güç kullanması sonucunda büyüdüğünü, 150'den fazla insanın öldüğünü, 800'ü aşkın insanın da yaralandığını söyledi.
''Yaşananlar, hepimizin ve insanlığın vicdanını sızlatmıştır. Türkiye'de yaşayan Uygur kardeşlerimiz ve milletimizin her bir ferdi bu acıyı, haksızlığı yüreğinin derinliklerinde hissetmiştir'' diyen Bozdağ, yapılan her haksızlık karşısında, haksızlığın muhatabı kim olursa olsun daima haksızlığa uğrayandan, mazlumdan ve insanlıktan yana olan AK Parti'nin, bu haksızlığı ve bu hukuksuzluğu da şiddetle kınadığının altını çizdi.
''Çin Halk Cumhuriyeti yönetiminin yaşanan olaylar karşısındaki tutumu, davranışı, uluslararası hukuka, insan haklarına ilişkin temel uluslararası düzenlemelere aykırı, ağır bir insan hakkı ihlalidir'' diyen Bozdağ, açıklamasını şöyle sürdürdü:
''Buradan Çin Halk Cumhuriyeti yönetimine çağrıda bulunuyoruz; bu haksızlığa, bu hukuksuzluğa, bu orantısız güç kullanımına derhal son verin ve yaşanan olayların fail veya faillerini tespit ederek, gecikmeksizin hukuk önünde hesap vermesini temin edin. Aksi takdirde Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi, bu haksızlığın, bu hukuksuzluğun ve bu katliamın ortağı olmuş olur.''
AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaşanan haksızlık, hukuksuzluk, vahşet karşısında Türkiye'nin tavrını açık ve net bir şekilde ortaya koyduğunu, konuyu Türkiye'nin de üyesi olduğu BM Güvenlik Konseyine taşıyacağını ifade ettiğini hatırlattı.
Bekir Bozdağ, şunları söyledi:
''Ayrıca, Hükümetin çalışmaları çerçevesinde ABD ve dünyanın değişik ülkeleriyle Türkiye temasa girmek suretiyle bu haksızlık karşısında dünyada ortak bir sesin yükseltilmesi, ortak bir tavrın konulması korusunda girişimlerini sürdürmektedir. Dışişleri Bakanı'mız da konuyu yakından takip etmekte, bu vahşetin, bu acının, bu dramın, bu haksızlığın, bu hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için Türkiye üzerine düşeni yapmaktadır.
Ancak, yaşanan insanlık dramı, yaşanan vahşet karşısında bütün dünyanın ses vermesi, bütün dünyanın tavır koyması gerekmektedir. Ne yazık ki dünya bu olay karşısında gerekli hassasiyeti göstermemiştir ama inşallah bundan sonra bu tavrı ortaya kor ve bu haksızlık, hukuksuzluk kısa sürede sona erer.''

-''YASAL DÜZENLEME''-
AK Parti Grup Başkanvekili Bozdağ, TCK ve bazı kanunlarda değişiklik ön gören yasanın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından dün onaylandığını hatırlattı.
Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Bunun üzerinde değişik tartışmalar yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın onaylama kararı ile birlikte altını çizdiği 2 tane önemli husus vardı. Bunlardan bir tanesi disiplin ile ilgili tereddütlerin giderilmesi, bir diğeri ise hukuki güvencelerle ilgili muhtemel tereddütlerin ortadan kaldırılması konusunda yasal düzenlemeler yapılması hususunda tavsiyelerde bulundu.
Sayın Cumhurbaşkanı'mızın tavsiyeleri, somut, neleri kapsadığı belli olmadığı için bu konuların incelenmesi, değerlendirilmesi, hakikaten bu mevzularda yapılması gereken birtakım değişiklikler, düzenlemeler varsa bunların yapılması mümkündür. Ak Parti olarak gerekli inceleme ve değerlendirmeleri yaptıktan sonra, bir ihtiyaç varsa konunun yasalaşması için de çalışma yapılır.''
Basın toplantısında Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti Yozgat Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen de yer aldı.



AA