PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TBF, İsrail'i turnuvadan çıkardı


Melancholy
07-08-2009, 10:36
http://www.habervaktim.com/resim/resim78787_2.jpg


TBF, İsrail'i turnuvadan çıkardı

Ülkesinde şiddet ve terörle masum insanları katleden İsrail'in, spor takımlarının da, gittikleri her ülkeyi karıştırdığı bir kez daha belgelendi. Türkiye Basketbol Federasyonu, İsrail milli takımının Ağustos'ta düzenlenecek olan turnuvaya katılmasını istemedi. Türkiye Basketbol Federasyonu İsrail'i turnuvadan çıkardı.

Hüseyin KULAOĞLU'nun haberi...

Ülkesinde şiddet ve terörle masum insanları katleden İsrail'in, takımlarının da gittiği ülkeleri karıştırdığı bir defa daha belgelendi.

Terörist İsrail'in, Gazze'de en vahşi insanlık suçlarını işlediği bir dönemde, basketbol takımı Hasharon'un, Türk Telekom'la Ankara'da yapacağı basketbol maçında meydana gelen protesto gösterilerinden dolayı Türkiye Basketbol Federasyonu, İsrail milli takımının Ağustos'ta düzenlenecek olan turnuvaya katılmasını istemedi.
Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından İsrail Basketbol Federasyonu'na gönderilen yazıda “gelmeniz uygun değil” ifadelerine yer verilirken İsrail, turnuva kapsamından çıkarıldı.

İsrail'in çağrılmamasının sebebinin Bakanlık düzeyinde yapılan görüşmelerin ardından belirlendiği öğrenildi.

İSRAİL MAÇA ÇIKMAMIŞTI
Bilindiği gibi terörist İsrail'in Gazze'de 27 Aralık 2008 tarihinde başlattığı katliam sırasında, Ankara'ya gelen İsrail'in Hasharon basket takımının Türk Telekom ile yapacağı maç protesto gösterileri sebebiyle ertelenmişti.
Uluslararası Basketbol Federasyonu, saha güvenliği sağlandığı halde İsrail takımı Hasharon'un sahaya çıkmaması yüzünden maçın fiilen yapılamadığı ve İsrail takımı Hasharon'un 20-0 mağlup sayıldığını açıklamıştı.

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Ankara'ya gelen İsrail'in Hasharon basket takımının Türk Telekom takımıyla yapacağı maçı protesto amacıyla “İsrail Maçının İptali Eylemine Çağrı Metni”ni yayınladığı gerekçeyle Denge Radyo hakkında yayın durdurma cezası vermişti. Ankara Emniyet Müdürlüğü ise suç duyurusunda bulunarak Radyo Denge yöneticisi Bülent Koca hakkında Ankara 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde 7,5 yıla kadar hapis cezası ve ayrıca bir dizi hak mahrumiyeti talebiyle dava açmıştı. Davada geçtiğimiz günlerde savcı beraat kararı istemişti.

VAKİT