PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trabzonspor: Fatih'i almak riskli


Melancholy
07-03-2009, 01:03
http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/798820081030113220320.jpg


Trabzonspor Futbol Şube Sorumlusu İhsan Alioğlu, Fatih Tekke'nin transferi ve teknik direktör Hugo Broos'un açıklamaları hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı.

Radyospor'da "Aydın Cingöz ile Haber Aktif" programına katılan Alioğlu, "Hocamız takımın geçmişini çok özümseyebilmiş değil, biz ona bu konuda yardımcı olacağız. Fatih konusunda geleceğe dönük daha sağlıklı bir strateji belirleyip bu konuyu çözeceğiz. Kendini ispatlamış bir karakter ile yeni bir açılım yapmak bizim için risk taşır." dedi.

"FATİH İÇİN ÇOK DOĞRU ADIM ATMALIYIZ"

Fatih Tekke'nin Trabzonspor'a dönmesi için kamuoyunda büyük bir baskı olduğunu ifade eden Alioğlu, "Fatih Tekke konusunda takdir edersiniz ki yönetimimizin daha önce bir tavır saptaması oldu. Bu saptamalarda bir değişiklik yok. Fatih Tekke, bu şehrin yetiştirdiği önemli golcülerden biri. Çok önemli paralar ile yurtdışına transfer oldu. Gelinen noktada ağırlıklı olarak taraftarın isteği Fatih Tekke'nin dönmesinden yana. Biz şimdi hem camiamıza kulak kabartan hem de takımın iç dinamiklerini göz önünde bulunduran bir tavır olmak zorundayız. Yöneticilerin bu tür sorumlulukları vardır" dedi.

"HOCAMIZ, GEÇMİŞİ BİLMİYOR"

Teknik Direktör Hugo Broos'un Fatih Tekke'ye sıcak baktığına dair açıklamasının hatırlatılması üzerine ise Alioğlu, "Hugo Broos'un verdiği beyanata ben genel bir değerlendirme olarak bakıyorum. Neticede kendisini ispatlamış bir oyuncuyu, camianın istediği bir oyuncuyu her hoca ister. Ama hocamız takımın geçmişini çok özümseyebilmiş değil biz ona bu konuda yardımcı olacağız. Ve Fatih konusunda geleceğe dönük daha sağlıklı bir strateji belirleyip bu konuyu çözeceğiz." diye konuştu.

"FATİH TRANSFERİ RİSKLİ"

Fatih Tekke transferinin çok rahat bir transfer olmayacağının altını çizen Alioğlu, bunun nedenlerini şöyle anlattı;
''Fatih'in futboluna diyecek bir şeyimiz zaten yok ama bizim takımın duygu bütünlüğü çok önemli. Geçen sene yaptığımız 25 transferde duygu bütünlüğünü üst düzeye taşıdık ama oyun bütünlüğünde sorunlar yaşadık. Şimdi bu takıma yeni bir kimlik ve kapasite ile kendi ispatlamış bir karakteri alarak açılım yapmak bizim için risk taşır. Bu benim düşüncem. Hocamızın söylediği sadece futbol kalitesine, futbol kapasitesine talip olma işi. İkisi aynı şey değil."

CİHAN