PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Telekom Altyapısı Ericsson'a Emanet


Hasret
07-02-2009, 15:17
Türkiye'nin Bilişim Teknolojileri sektörüne yönelik tek araştırması Bilişim 500 sonuçlarına göre Ericsson, en büyük telekom altyapı sağlayıcısı.
Ericsson, üç ana başlık ve on alt kategoride üst sıralardaki yerini alırken donanım ihracatında da liderliği yakaladı. İnterpromedya tarafından bu yıl 10'uncusu hazırlanan araştırmanın sonuçları, İTÜ Maslak Kampusu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle açıklandı. Buna göre, satış gelirlerine göre ilk sırayı Türk Telekom, ikinciliği Turkcell, üçüncülüğü Vodafone ve dördüncülüğü Avea'nın aldığı ilk 500 şirket listesinde Ericsson, Türkiye'nin en büyük 14. bilişim şirketi oldu.

Listedeki en büyük telekom altyapı sağlayıcısı olan Ericsson, ilk dört sırayı paylaşan BT şirketlerinin hepsine hizmet veriyor. Ericsson, ana faaliyet kolu olan altyapı sağlamaya ek olarak verdiği hizmetlerle de üst sıralarda yer aldı. Ericsson, Türkiye'nin en büyük üçüncü yazılım şirketi oldu.
Araştırmaya göre Türkiye bilişim pazarı, 2008 yılında, bir önceki yıla göre yüzde 9 oranında büyüyerek, 28 milyar doların üzerinde bir pazara erişti. Ödüllerin verilmeye başlandığı 1998 yılında 8,7 milyar dolar pazar büyüklüğüne sahip olan bilişim sektörü, bu süre içinde yüzde 223 büyüyerek 28,1 milyar dolara ulaştı.