PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bross açık konuştu : "Bu kadroyla şampiyonluk zor"


Melancholy
07-02-2009, 02:15
http://img.mynet.com/ho/spor/bukadro.jpg



Trabzonspor'un Belçikalı teknik direktörü Hugo Broos, takımın kamp yaptığı otelde bir basın toplantısı düzenledi. Broos, takımın başında geçirdiği ilk üç gündeki izlenimlerinin oldukça iyi olduğunu belirterek, "Burada sezona mükemmel koşullarda hazırlanıyoruz. Saha, yemekler, hava ve odalar çok güzel. Etraf çok temiz. Bu anlamda hiçbir şikayetimiz yok. Oyuncuların çalışma ritimlerinden de gayet memnunum. Sorumlu bir şekilde çalışıyorlar. Olumsuz olarak adlandırılabilecek tek konu yaşadığımız küçük sakatlıklar. Cale ayağına aldığı bir darbe nedeniyle iki gün boyunca idman yapamayacak. Egemen ve Selçuk'ta bazı küçük sorunlar var ama idman yapmalarında bir sıkıntı yok. Artık beklediğimiz tek şey tüm oyuncularımızla tam anlamıyla çalışma imkanı yaşamak" dedi.

"30 OYUNCU İLE ÇALIŞAMAM"

Broos, takımın 6 -7 maçını CD'den izlediğini de ifade ederek, "izlediğim CD'ler sonrasında kafamda bazı fikirler oluştu. Takviye yapmamız gereken pozisyonlar var ama bu bölgeleri şimdi açıklamak istemiyorum. Bu bölgelerle ilgili ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bunun ardından gerekli takviyeleri yapacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki günler benim için bir gözlem süresi olacak ve bu gözlem süresinin ardından bir takım değişikler yapmak zorunda kalacağım. Çünkü 30 oyuncu ile çalışamam. Eğer elimizde 4 - 4- 2'ye uygun oyuncular varsa tabi ki bu sistemi oynayacağız. Ama bu önümüzdeki günlerde belli olacak" diye konuştu.

HÜSEYİN TAKIMDA KALMALI

Broos, izlediği CD'ler sonucunda Hüseyin'in takımda kalmasını istediğini de belirterek, "Hüseyin konusunda öncelikle şunu söyleyeyim. Bir oyuncuyu almaya karar verdiğinizde, birinci olarak oyuncuyu kesin olarak isteyip, istemediğinizi belirlemelisiniz. İkinci olarak ise oyuncuyu takımda tutup, tutamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Hüseyin'le şu anda görüşmeler devam ediyor. Yarın yada yarından sonra sonuç ne olacak belli olur. İyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Takımda kalmalı" şeklinde konuştu.

"FATİH TEKKE ÇOK İYİ BİR OYUNCU"

Fatih Tekke'yi kadrosunda görmek istediğini de söyleyen Broos, "İyi oyuncuları severim. Fatih'te çok iyi oyuncu, bundan kimsenin şüphesi yok. Hüseyin konusunda söylediğim şey onun için de geçerli. Eğer bir anlaşma zemini bulabilirsek tabi ki de kendisini bu takımın bünyesinde görmek isterim" dedi. Broos, kafasında takım kaptanı olarak bir isim belirlediğini de vurgulayarak, "Bu fikrimi şimdi açıklamam Hüseyin'e haksızlık olur. Eğer onun takımda kalıp kalmayacağı kesinleşirse ancak fikrimi söylerim" dedi.

"GERETS'TEN OLUMLU REFERANS ALMIŞTIM"

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Eric Gerets'ten Türkiye hakkında çok olumlu referanslar aldığını da söyleyen Broos, "Eric'le buraya gelmeden hemen önce konuşmadım ama bundan yaklaşık bir yıl önce konuşma fırsatım olmuştu. Bana Türkiye için çok olumlu referanslar vermişti. Şimdi o olumlu referansları çok iyi değerlendireceğim. Bu arada Belçika'da basınında bazı futbolcuları transfer edeceğimiz yönünde çıkan haberler kesinlikle yalan. Orada her hangi bir oyuncuyu almak için girişimimiz olmadı. Gündemimizde olan Hırvat Ivan Perisic'i de yakından tanıyorum. Çok iyi bir oyuncu. Ama bir oyuncuyu istemek başka bir şeydir, ona sahip olmak başka bir şeydir" dedi. Genç oyuncular arasında çok yetenekli isimlerin olduğunu da söyleyen Broos, "Performanslarından çok memnun olduğum oyuncular var. Kamp bittiğinde bu oyuncular mutlaka A takım kadrosunda kalacaktır. Ama kampın sonunda nihai fikrim ortaya çıkacak. Düşündüğüm futbolcuların kamp sonuna kadar bu performanslarını koruması gerekiyor" dedi.

"BU KADROYLA ŞAMPİYONLUK ZOR"

Broos, mevcut kadroyla şampiyonluğa oynamalarının çok zor olduğunu da vurgulayarak, "Şampiyon olabilmemiz için mevcut kadromuza birkaç iyi oyuncu mutlaka takviye etmemiz gerekiyor. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile çok ciddi bir mücadele içine gireceğiz. Mevcut kadroyla bu kadar büyük çaptaki iddiayı ortaya koymamız mümkün değil. Bu talebimi yönetime de ileteceğim. En az iki tane çok kaliteli isme ihtiyacımız var. Bunu samimi olarak söylemek zorundayım" dedi.

"DİSİPLİN BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Futbolculardaki disiplinin kendisi için çok önemli olduğunu da vurgulayan Broos, "Öncelikle saha dışında sonra saha içinde ararım. Saha dışında kollektif bir disiplin gerekiyor. Toplantılara vaktinde gelmek, idmana vaktinde gelmek gibi. Saha içinde ise aradığım disiplin taktiğe uymaktır. Bir oyuncu sahada kafasına göre hareket ediyorsa bu benim için büyük bir sıkıntı yaratır" dedi.

mynet