PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çok Konuşulacak Bir Film "Büşra"


Hasret
06-29-2009, 17:59
Mine Kılıç'ın Büşra, Tayanç Ayaydın'ın Yaman, Çiğdem Batur'un Alara, Coşku Cem Akkaya’nın Ferit olarak karşımıza çıkacağı filmde Kaan Urgancıoğlu da sürpriz bir rolle karşımıza çıkacak. Filmin yönetmenliğini Alper Çağlar yapıyor. Film aynı zamanda usta çizer Bahadır Boysal’ın aynı adlı çizgi kahramanının sinema uyarlaması. Zaten filmin senaryosu da Alper Çağlar ve Bahadır Boysal'a ait.
http://www.dizifilm.com/modules/Content/cover.php?coverid=6540&stc=1&thumb=1
Filmde; karşılarındaki tüm engellere ve ideolojik farklılıklara rağmen aralarındaki çekimin aşka dönüşmesini engelleyemeyen iki insanın ''naif'' aşkı anlatılıyor. Film bu aşkın yanında aynı zamanda dört yalnız insanı ve dört farklı bakış açısını anlatıyor.

Filmin vizyon tarihi tam bir netlik kazanmış olmasa da KASIM 2009'a kadar vizyona girmesi bekleniyor. İzlenilecek olan filmin, yeni okunmaya başlanan kitabın sonu söylenmez ama, filmin Basın ve halkla İlişkiler danışmanı Aysun Kupa'nın filmin sonu ile ilgili söylediği cümleyi hiç değiştirmeden yazmak istiyorum. Hiç yorumsuz:

''Filmin sonunda ortaya çıkan kaçınılmaz trajedi ise, yaşadıkları toplumun en üzücü gerçeğini onlara mutlak bir biçimde anlatacak: Hoşgörü olmayan toplumlarda, insanlar yalnızlığa mahkumdur.''

Şimdi biraz da karakterlerden bahsetmek gerekirse;

Mine Kılıç'ın canlandıracağı ''Büşra''; üniversiteden yeni mezun, muhafazakar ve varlıklı bir ailenin türbanlı kızıdır. İçindeki modern arzuları ile ailesinden gördüğü ve alışık olduğu değerler arasında kalmış hangi tarafa ait olduğunu çözemeyen bir karakter.

Tayanç Ayaydın'ın canlandıracağı ''Yaman''; liberal bir gazeteci-yazardır. Dobra ve pervasızca konuşan fakat fazlasıyla zeki ve yetenekli olan Yaman, damarına basıldığında ortamın gerektirdiği diplomatik üsluba aldırmadan ağzına geleni söyleyen ve bunun sonucunda kaybedebileceklerini umursamayan bir adamdır.

Coşku Cem Akkaya’nın canlandıracağı Ferit; Büşra’nın ailesinin hali hazırdaki damat adayıdır. Aşırı tutucu ve önyargılı bir şekilde dindar olan Ferit, gerek iş hayatında gerek sosyal hayatında farklı farklı maskeler takarak gezen ve gerçek kişiliğini kimselere göstermeyen bir adamdır.

Çiğdem Batur'un canlandıracağı ''Alara'' ise, Yaman'ın sevgilisidir. Yaman ile ilişkisini kaybetmemek için her şeyi yapabilecek, Yaman’la son zamanlarda araları iyice açılmasına rağmen ona karşı olan alışkanlığını yenemeyen fesat bir kadındır.