PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Gevende Bu Yaz Fransa’da!..


tomqoliq
06-19-2009, 10:23
İlk albümleri yayınlandığından beri Türkiye’de verdikleri konserler ve katıldıkları festivallerinin dışında yurtdışında da ilgi çeken ve Portekiz, Yunanistan, Almanya, Danimarka, Hollanda ve İngiltere’de konserler veren Gevende bu yaz da yurtdışında sevenleriyle buluşacak.

Grup, temmuz ayı başında Paris’te yaşayan genç müzisyenlerden oluşan Balbazar orkestrası ile birlikte yürüttükleri UniSons d’Europe adlı projenin provaları ve ilk konseri için Paris’e gidecek. Proje, Paris’te yaşayan ve yirminin üzerinde müzisyenden oluşan Balbazar orkestrasının Gevende parçalarını yeni bir orkestra yönetim biçimi olan ve beden dilini temel alan “Sound Painting” ile icra etmesi ve Gevende ile sahne üzerinde doğaçlamalar yapması üzerine kurulu. Provalar sonrası ilk konser 11 Temmuz’da “Studio De l’Ermitage”da gerçekleştirecek. Projenin ilerleyen aşamalarında Türkiye ve Fransa başta olmak üzere diğer Avrupa ülkelerinde de konserler düzenlenmesi hedefleniyor.

Gevende daha sonra 13 Temmuz’da Paris’te Sen Nehri kenarında yapılan “Sous La Plage” festivalinde bulunacak. Sous la Plage Festivali dans ve müzik üzerine kurulan ve bu yıl yedincisi düzenlenen, halka açık bir festival. Bu konserin hemen ardından Nantes kentine gececek olan Gevende burada da Fransa’da ulusal bayram olarak kutlanan 14 Temmuz tarihinde, “Aux Heures d’éte” festivalinde bir konser verecek. Her yıl oldukça kalabalık kitleler tarafından izlenen bu festivalden sonra Paris’e dönecek olan grup 17 Temmuz’da Türkiye Sezonu için düzenlenen etkinlikler çerçevesinde Café Turc’te bir konser verecek. Gevende’nin Temmuz ayı içinde Fransa’daki son konseri ise Marsilya’da düzenlenen, yenilikçi müziklere adanmış MIMI Festivali’nde olacak. Gevende festivalin son günü olan 19 Temmuz’da sahne alacak. Bölgesinin en önemli festivallerinden biri olan MIMI festivali Marsilya kıyılarındaki Frioul adasında gerçekleştiriliyor.