PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Enrique Iglesias


tomqoliq
06-12-2009, 11:23
Enrique Iglesias (gerçek adı Enrique Miguel Iglesias Preysler) 8 Mayıs 1975'te Madrid İspanya'da doğmuştur. Florida çıkışlı bir şarkıcıdır ve milyonlarca albüm satışına sahiptir.

İspanyol şarkıcı Iglesias, Julio Iglesias'ın ve Filipino-mestizo, Filipina socialite ve Hola! magazin dergileri muhabiri Isabel Preysler'ın oğludur. Ayrıca Chabeli Iglesias'ın ve Julio José Iglesias'ın kardeşidir ve Tamara Falcó ve Ana Boyer anne tarafından üvey kardeşidir ve Miguel Alejandro, Rodrigo, Cristina , Victoria Iglesias'a da baba tarafından üvey kardeştir.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/b/b1/Robin_Wong_Enrique_013.JPG/220px-Robin_Wong_Enrique_013.JPG
Iglesias Madrid'de doğdu. O Tagalog (Filipinler yerli bir kabileye ait)soyundan gelen bir melezdir. Büyük çapta reklamı yapılan büyükbabasının İspanya'da kaçırılışından sonra Iglesias Miami, Florida'ya 1983'te 8 yaşındayken taşınmıştı. Miami'deyken Iglesias bir milyarderin çocuğu olarak lüks hayattan zevk almaya başlamıştı , ama o ufak şeylerden de tat almak istiyordu gerçek sonraları onun konserlerinde cıvıl cıvıl elbiseleri ve beyaz pamuklu tişörtüyle ortaya çıkacaktı.

glesias ilk performansını Hello Dolly müzikali içinde lisede yapmıştır .Miami üniversitesine devam ederken , gelecekte menajeri olacak kişi onu keşfetmiş ve ilk denemesinde çok etkilenmişti. Enrique Martínez takma adını kullanarak iki adet demo çıkarmıştır. Aylar sonra, Iglesias Fonovisa ile anlaşmış ve Torontoya ilk albümünü kendi ismiyle çıkarmak için gitmiştir.

Iglesias'ın albüm satışları 40 milyonu geçmiştir. Bu onu dünyadaki en iyi satan ispanyol müzisyenlerin arasında sokmuştur. Iglesias babasının müthiş satış grafiğini yakalamıştır ve dünyanın en çok satan İspanyol şarkıcısı ünvanını almıştır. Iglesias eğer çocukları olursa ve çocukları onun yolundan giderse, doğal olarak onların kendisinden daha iyi olmasını beklemektedir.

Iglesias şarkı yazarı Guy Chambers'a "Un Nuovo Giorno" isimli şarkıyı yazdırmış ve ilk single'ını Andrea Bocelli ile ilk albümünü çıkarmıştır.Şarkı daha sonra ingilizce'ye "First Day Of My Life" olarak çevrilmiştir ve Melanie Chisholm tarafından kayıt edilmiştir. Bu şarkı avrupadaki en büyük hitler arasına girmiştir ve birçok ülkede birinci sıraya oturmuştur. Iglesias'ın yardım ettiği 4 şarkı, ingiliz grup The Hollies'in şu anki albümünde yer almaktadır. Iglesias birçok kez şarkıcılığı bıraktığı zaman, diğer şarkıcılara prodüktör olmak istediğini belirtmektedir.

Iglesias ayrıca etkileyici aktörlük sergilemektedir. Antonio Banderas, Salma Hayek ve Johnny Depp' ile başrollerini paylaştığı (Bir Zamanlar Meksika'da) Once Upon a Time in Mexico filminde bozuk ağızlı silah piskopatı Lorenzo'yu canlandırmıştır. Eğer ona uyan küçük roller olursa yine sinema filmlerinde oynamaya hazır olduğunu söylemektedir.

Iglesias ayrıca dünya turunda ona sponsor olan Pepsi reklamında kötü Romalı imparatoru oynamıştır.Yanında ise durumu lehine çeviren Britney Spears, Beyonce ve P!nk ile oynamıştır.

Haziran 2000 de radio dj'i Howard Stern Iglesias'ın çıplak ve kötü bir sesle seslendirdiği "Rhythm Divine" şarkısını bulduğunu açıklamış ve bu gülünç şarkı haftalarca radio programına konu olmuş ve Iglesias'ın stüdyo dışında çıplak sesinin iğrenç olduğu polemiğine girmiştir. Bunun üstüne Iglesias hemen New York'a uçmuş ve Stern'in programına katılarak "Rhythm Divine" ve "Be With You" şarkılarını akustik versiyonunu canlı söylemiştir. Bundan sonra Stern yersiz eleştirilerini kesmiş ve bu Iglesias için hayatının en iyi promosyonu olmuştur.

Iglesias'ın birçok kadınla ilişkisi olmuştur. Eski Miss Universe Alicia Machado, model Sofia Vergara, pop şarkıcısı Christina Aguilera, aktirist Jennifer Love Hewitt bunlardan bazılarıdır. 2002 yılından beri Rus tenisçi ve model Anna Kournikova ile birliktedir. "London newspaper"a verdiği röportajda "geçen sene evlendik ve ayrıldık" diyerek şaka yapmıştır fakat bu tüm dünyada büyük yankı uyandırınca, Enrique hala birlikte olduklarını ve ayrılmadıklarını söylemiştir. Bunun aksine Anna, Maxim dergisinin Eylül sayısı için verdiği röportajda "bekar" olduğunu belirtmiştir.Sonunda da Anna'nın evlilik ısrarı yüzünden basın açıklaması yaparak ayrıldıklarını söylemiştir.

1995'te ilk albümü olan Enrique Iglesias'ı İspanyolca olarak çıkarttı. Bu albümü hafif rock türündeydi ayrıca bu albüm hit olan "Si Tú Te Vas", "Experiencia Religiosa" şarkılarını içeriyordu. İlk haftasında ingilizce haricinde bir dille kayıt edilmiş olmasına rağmen büyük bir başarı elde ederek yarım milyon kopya satmıştır.

Por Amerte şarkısı Televisa's telenovela Marisol içermekteydi, ama sonra Por amarte daria mi vida (Sni Sevmek İçin , Hayatımı Veririm) sözleri Por amarte Marisol, moriría ( Seni Sevmek İçin , Marisol , Ölürüm) ' e dönüştürüldü. Cd ayrıca İtalyan ve Portekiz sürümleri olarak çıkarıldı. Bir çok şarkı bu dillere çevrildi.

Por Amarte", "No Llores por Mí" ve "Trapecista" gibi 5 single bu albümün içinden çıkarıldı. Bu albüm Iglesias'a Grammy ( En iyi Latin Şarkıcı) ödülünü kazandırdı.