PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : iPhone 3G 99 dolar!


Hasret
06-09-2009, 21:31
Sürekli olarak yüksek fiyatları ile bilinen Apple, bu önyargıyı ortadan kaldırmak için dev bir adım attı.

Apple ürünleri hakkında herkesin görüş birliği ettiği bir düşünce var. Evet, Apple markası taşıyan cihazlar gerçekten çok güzel fakat güzel oldukları kadar da pahalılar. Bu sebeple birçok kişi Apple ürünlerini tercih etmiyor. Rakipleri de Apple'ın bu zayıf noktasından faydalanarak, reklam kampanyalarında firmaya buradan saldırıyorlar.

http://static.shiftdelete.net/img/article/iphone-price-cut-in-the-future-thumb1244532367.jpg
Tüm bunlara rağmen fiyat politikasından vazgeçmeyen Apple, dün başlayan WWDC 09'da herkesi şaşırtmayı başardı. Müşterilern önyargılarını ortadan kaldırmak amacıyla Apple, en önemli ürünlerinin fiyatlarını düşürdüğünü açıkladı. Firmanın bu alanda en önemli hamlesi iPhone tarafında oldu. Apple yetkilileri 8GB iPhone 3G'nin fiyatını 100 doların altına çekerek 99 dolara satacaklarını açıkladılar. Bunun dışında MacBook Pro ve MacBook Air'de de indirim yapılacağı belirtildi.
iPhone'un fiyatının indirilmesinin en büyük sebebi olarak yeni piyasaya çıkan Palm Pre gösteriliyor. 8 GB'lık Palm Pre'nin fiyatı şu an yurtdışında 199 dolar. iPhone'un fiyatının 99 dolara inmesi Palm Pre'ye olan ilgiyi düşürecek gibi duruyor.